Üsküdar'da ''Engelliler'' yalnız değil!

Üsküdar Belediyesi'ne bağlı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, gerçekleştirdiği etkinliklerle engelli bireylerin ve ailelerin sosyal hayatın içinde daha aktif olmalarını sağlıyor.

Üsküdar'da ''Engelliler'' yalnız değil!
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediyesi, engelli bireyler ve yakınlarının sosyal halatın içinde daha aktif olmaları için bir dizi etkinlik gerçekleştirerek sosyal belediyeciliğin en güzel örneğini sergiliyor. Engelliler için çeşitli sportif etkinlikler düzenleyen Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde, aileleri için ise seminerler ve geziler organize ediliyor.

ENGELSİZ YARINLAR İÇİN HAYDİ SPORA!

Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde uzman eğitmenler eşliğinde; otistik, zihinsel engel, fiziksel engel, down sendromu gibi sorunları olan vatandaşlara, çeşitli kuvvet ve koordinasyon programlarıyla beden kas ve denge güçlendirmesi, kaba motor, ince motor gelişimine yönelik paket programları düzenleniyor. Buna ek olarak; masa tenisi, basketbol, futbol, voleybol bisiklet gibi özel spor paketleriyle eğitimleri veriliyor.

Planlanan periyodik aktivitelerle; Engellilerin vücut kas yapısının güçlendirilmesi, beyinin kaslara daha iyi yön vermesi amaçlanıyor. Ayrıca, gerçekleştirilen grup çalışmalarıyla da engelli bireylerin sosyal hayatın içinde daha aktif olmalarını hedefleniyor.

Üsküdar Belediyesi'ne bağlı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, gerçekleştirdiği etkinliklerle engelli bireylerin ve ailelerin sosyal hayatın içinde daha aktif olmalarını sağlıyor.

ENGELLİ AİLELERİNE ÇOK ÖZEL EĞİTİM

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü (İSEM) Üsküdar İrtibat Bürosu ile birlikte ise engelli bireyler ve aileleri için ''Engelli Bireylerin Aile ve Toplum ile İletişimi'' konulu seminer de veriliyor.

İlk seminer, Üsküdar Belediyesi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. Psk. Zeynep Uyanık tarafından verilen seminer, engelli ve aileleri tarafından yoğun ilgi gördü.

Engelli bireyler ve aileleri için yapılan seminerlerden ikincisi ise 26 Kasım 2014 tarihinde saat 14.00'de gerçekleşecek.

Her ay 1 tane olmak üzere toplam 10 ayrı oturum yapılacak. Seminerlerde; ''Engellilik ve Kabul Süreçleri'', ''Engelli Ailelerinin Karşılaştıkları Sorunlar'', ''Engelli Çocuğa Sahip Anne-Babanın Tutumu'', ''Engelli Bireylerin Aile ve Toplum İletişimi'', ''Engelli Bireylere Sosyal Beceri Kazandırma'', ''Engelli Çocukların İstismarı ve İstismara Karşı Refleks Kazandırma'', ''Engelli Kardeşi Olan Çocuklarda Kardeşler Arası İlişkiler'', ''Engellilerde Ergenlik ve Cinsellik'', ''Engellilerin Problem Davranışlarıyla Baş Etme Yöntemleri'', ''Otizmli Çocuğu Olan Ailelere Öneriler'' konuları işlenecek.

AİLELERİYLE BİRLİKTE GEZİYE KATILDILAR

2014 yılı içerisinde, engelli vatandaşların sosyal hayata daha iyi adapte olabilmeleri için düzenlenen gezi ve organizasyonlara ise 120 engelli, aileleri ile birlikte katıldı.

Engelliler Yaz Spor Okulu'nda, 80 engelliye, haftada 2 günlük etkinlik programlarıyla spor eğitimleri verildi. Çalışmalar sonucunda; Engelli bireylerde sosyalleşme ve iletişim kurma gibi alanlarda olumlu ilerlemeler olduğu kaydedildi.

Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Engelliler Spor Eğitimi derslerine 2014/2015 eğitim-öğretim yılında da devam edecek.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir