Üsküdar AK Parti'de delege seçimleri yapıldı

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı tarafından 19 Ekim 2014 Pazar günü düzenlenen mahalle delege seçimlerine partililerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Üsküdar AK Parti'de delege seçimleri yapıldı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı tarafından yaklaşan 5. olağan kongre öncesinde mahalle delege seçimleri yapıldı.

Üsküdar ilçe başkanlığında yapılan delege seçimleri öncesinde tüm mahalle teşkilatları için sandıklar, üye listeleri ve mahalle teşkilatları tarafından ilçe yönetimine sunulan delege listeleri hazırlandı.

İlçe binasındaki büyük toplantı salonunda gerçekleştirilen delege seçimleri pazar sabahı saat 10:00'da başladı. Sabah saatlerinde yavaş yavaş başlayan oy kullanma maratonu öğlen saatlerinde yoğunluktan dolayı bekleyenlerin oluşmasına neden oldu.

Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş ise delege seçimlerinde oyunu kullanmadan önce yaptığı açıklamada ''Üsküdar için hayırlı olsun'' temennisinde bulunarak oyunu kullandı.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı tarafından yaklaşan 5. olağan kongre öncesinde mahalle delege seçimleri yapıldı.

Mahalle delege seçimlerine İstanbul bölge milletvekilleri de katılım gösterdi. Sabah saatlerinde İsmet Uçma ve Osman Boyraz gelirken, öğlen saatlerinde ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu da Üsküdar'a gelerek sandıkta görev yapan mahalle teşkilatı üyeleriyle selamlaştı. Burada konuşan Soylu, demokrasinin, çoğulculuğun, bir ülkede siyasal meşrutiyetin en önemli temellerinden biri olan mahalle delege seçimlerinin hayırlı olmasını diledi.

SOYLU: ''HEDEF ANAYASAYI DEĞİŞTİREBİLECEK ÇOĞUNLUK''

Burada kurulan sandıkların, AK Parti üyelerinin kullandığı oyların ve seçilen delegelerin kongre açısından büyük bir önem taşıdığını kaydeden Soylu, ''Ama esas itibariyle 9 seçimdir bu büyük, aziz millet AK Parti'yi desteklemekte ve her seçimde büyük bir başarıya doğru götürmektedir'' diye konuştu.

Soylu, parti olarak kongre döneminde yaklaşık 51 bin 8 mahalle ve belde kongreleri yapacaklarını ifade ederek, ''11 Ekim'de başladık, 30 Ekim'de bitireceğiz. İnşallah ilçe kongrelerimiz de 1 Kasım'da başlayacak, 31 Aralık'ta sona erecek. İl Kongrelerimizde 22 Kasım'da başlayacak, 22 Şubat'ta devam edecek'' dedi.

Bugün Üsküdar'a gelmesinin başka bir anlamı bulunduğunu kaydeden Soylu, ''İnşallah Üsküdar ilçe kongremize genel başkanımız, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu da katılacaklar. Öyle ümit ediyoruz ki herhangi bir eksiklik aksaklık olmaz ise, Türkiye'deki kongreleri bu güzel ilçeden başlatacağız'' dedi.

Soylu, açıklamalarına şöyle devam etti;

''Biz bu kongrelerden sadece tek başına iktidar çıkarmayacağız. Biz bu kongrelerden aynı zamanda da milletimizin uzun zamandır ümit ettiği, beklediği ve milletimizin 1982 Anayasası'nı rafa kaldıracağı yeni anayasayı da bu kongrelerden güçle, kuvvetle 2015 seçimlerine taşıyacağız. 2015 seçimlerinde Türkiye'de anayasayı değiştirebilecek bir çoğunluğu Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne getireceğiz. Burada gerek Üsküdar gerekse İstanbul teşkilatı olarak Türkiye'nin son 12 yıldaki yükselmesine büyük katkılarınız emekleriniz oldu. Ama bundan sonra milletimizin bizden beklentilerine, yeni anayasaya, büyük hedeflere ve öncü Türkiye'ye hep beraber ulaşacağız ve bu mahalle kongreleri de bu sandıklar da bunun teminatı olacak.''

Buradan seçilen delegenin milletvekili kadar önemli olduğunu dile getiren Soylu, bu nedenle seçilen delegelerin sorumluluklarını bilmeleri gerektiğini vurguladı.

Soylu, seçenlerin, yani üyelerin de delegelere emanet ettikleri sorumlulukların takipçisi olacaklarını belirterek, ''Bunların sonucunda çıkacak olan ilçe yönetimlerimiz, ilçe başkanımız, il yönetimlerimiz, il başkanlarımız da şu heyecanı hem milletimize hem de Türkiye'ye yansıtacaklar. Hep birlikte özgür bir Türkiye'yi, demokrat bir Türkiye'yi, yükselen bir Türkiye'yi, medeniyetimizi yarına taşıyan bir Türkiye'yi kucaklayacağız'' diye konuştu.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Politika

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir