Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç Üsküdar'da anıldı

Bosna Hersek'in ''Bilge Kralı'' olarak adlandırılan, ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç için vefatının 11'inci yılında Üsküdar'da anma programı düzenlendi. Babaannesi Üsküdarlı olan İzzetbegoviç'in yakın arkadaşları, Bilge Kral'ı anlattı.

Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç Üsküdar'da anıldı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediyesi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın katkılarıyla Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen anma programı, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İzzetbegoviç için yapılan duayla başladı.

Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç Üsküdar'da anıldı

Etkinliğe Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş, Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür Araştırma Genel Müdürü Harun Sönmez ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen yaptı.

BAŞKAN TÜRKMEN'DEN ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU'NA TEŞEKKÜR

Programın açılış konuşmasını Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen yaptı. Üsküdar Belediyesi olarak geçen yıl düzenledikleri sempozyumu hatırlatan Başkan Türkmen, ''O sempozyumda, kendi eserinden mülhem, 'Doğu Batı Arasında İslam Birliği İdeali'ni konuşmuştuk. Öncelikle bu ideali devam ettirmek için gayretlerini sürdüren Bosna Hersek Cumhurbaşkanı Bakir İzzetbegoviç'e, İslam dünyasının umudu olan Türkiye Cumhuriyeti olarak, yine bu ideali gerçekleştirmek ve ebediyen yaşatmak gayesiyle çalışan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'na sıhhat, selamet ve muvaffakiyetler diliyorum'' dedi.

Bosna Hersek'in ''Bilge Kralı'' olarak adlandırılan, ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç için vefatının 11'inci yılında Üsküdar'da anma programı düzenlendi.

''HAK İLE BATILIN MÜCADELESİ DEVAM EDİYOR''

Her şeyin, Merhum Bilge Kral'ın ''Müslüman Halkların ve Müslümanların İslamlaşmasına Dair Bir Program'' başlığıyla doğan İslam Deklarasyonu veya İslam Manifestosu ile başladığını belirten Türkmen konuşmasını şöyle sürdürdü; ''Bilge Kral, 'Hiç kimse intikam peşinde koşmamalı, sadece adaleti aramalıdır. Çünkü intikam sonu olmayan kötülüklerin de kapısını açar' dediyse de, insanlığını yitirenlerin bunu anlaması mümkün olmadı. Sonu olmayan kötülükler, zulümler, ölümler yaşandı. Allah bir daha yaşatmasın. Dün Bosna, Çeçenistan, Cezayir, Miyammar, bugün Irak, Suriye, Somali, Doğu Türkistan, Filistin? Hak ile batılın mücadelesi devam ediyor. Tecrübelerimiz bize gösteriyor ki, bu mücadele kıyamete kadar sürecek'' dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür Araştırma Genel Müdürü Harun Sönmez, İzzetbegoviç'in Boşnaklar'ın incinmiş gururlarının ve yaralı vicdanlarının yanık sesi olduğunu söyledi.

Daha sonra kürsüye gelen Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür Araştırma Genel Müdürü Harun Sönmez, İzzetbegoviç'in Boşnaklar'ın incinmiş gururlarının ve yaralı vicdanlarının yanık sesi olduğunu söyledi.

22. dönem milletvekili Dr. Süleyman Gündüz ve İzzetbegoviç'in cezaevi arkadaşı ve Bosna Hersek'in milli şairi Prof. Dr. Cemalettin Latiç, İzzetbegoviç'in hayatı, anıları ve ilkeleri hakkında konuşmalar yaptı.

Konuşmaların ardından panelist 22. dönem milletvekili Dr. Süleyman Gündüz ve İzzetbegoviç'in cezaevi arkadaşı ve Bosna Hersek'in milli şairi Prof. Dr. Cemalettin Latiç, İzzetbegoviç'in hayatı, anıları ve ilkeleri hakkında konuşmalar yaptı.

Babaannesi Üsküdarlı olan İzzetbegoviç'in yakın arkadaşları, Bilge Kral'ı anlattı.

Albaraka Türk'ün hazırlamış olduğu Aliya Belgeseli ve tanıtım filmin de gösterildiği anma programında, Saray Bosna Aliya İzzetbegoviç Müzesi'nde yer alan 28 orijinal eserden oluşan fotoğraf sergisi gezildi.

Saray Bosna Aliya İzzetbegoviç Müzesi'nde yer alan 28 orijinal eserden oluşan fotoğraf sergisi gezildi.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir