İstanbul'un ''En Baba Lüferi'' Üsküdar'da tutuldu

Üsküdar Kuzguncuk'ta 4'üncüsü düzenlenen Lüfer Bayramı renkli görüntülere sahne oldu. Lüfer balığının korunması amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte, 41,5 santimetre uzunluğundaki İstanbul'un ''En Büyük Lüferi''ni Kuzguncuklu balıkçı Bekir Reis tuttu.

İstanbul'un ''En Baba Lüferi'' Üsküdar'da tutuldu
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Kuzguncuk'ta bu yıl 4'üncüsü düzenlenen ''Lüfer Bayramı''nda jürinin oylaması sonucu Kuzguncuklu balıkçı Bekir Reis (Tunç) tarafından tutulan 41,5 santimetre uzunluğunda, 870 gram ağırlığındaki lüfer, ''İstanbul'un en baba lüferi'' olarak seçildi.

Üsküdar Kuzguncuk'ta 4'üncüsü düzenlenen Lüfer Bayramı renkli görüntülere sahne oldu.

Üsküdar Belediyesi, Slow Food - Fikir Sahibi Damaklar, Sokak Bizim Derneği, Kuzguncuklular Derneği, 140 Journos ve Balıkçılar.net işbirliğiyle düzenlenen Lüfer Bayramı renkli görüntülere sahne oldu. Lüferi yakından tanımak amacıyla, Cumartesi ve Pazar günü gerçekleşen etkinliğe, kendilerine ''Lüfer Koruma Timi'' adını veren çok sayıda gönüllü ve vatandaş katıldı. Etkinlik kapsamında, söyleşiler, olta avı yarışması, emektar balıkçıların muhabbetleri, balık tarifleri, kartpostal yollama, çocuklara oyunlar ve daha bir dizi etkinlikler gerçekleştirildi.

Üsküdar Kuzguncuklu balıkçı Bekir Tunç tarafından tutulan 41,5 santimetre uzunluğundaki 870 gram ağırlık lüfer, ''İstanbul'un en baba lüferi'' olarak seçildi.

İSTANBUL'UN EN BABA LÜFERİ 41,5 SANTİMETRE

4'üncü kez düzenlenen Lüfer Bayramı, dün balıkçıların sabahın erken saatlerinde tekneleriyle boğaza açılmasıyla başladı. Balıkçılar tuttukları lüferleri jüriye getirdi ve getirilen 30 balıktan 27 santim üzerinde olan 28'i yarışmaya alındı. Boyu ölçülen, ağırlıkları belirlenen balıklar jüri karşısına çıkarıldı. Jürinin oylaması sonucu Üsküdar Kuzguncuklu balıkçı Bekir Tunç tarafından tutulan 41,5 santimetre uzunluğundaki 870 gram ağırlık lüfer, ''İstanbul'un en baba lüferi'' olarak seçildi. Yarışmada Alparslan Şahin ikinci ve Ceren Ocak ise üçüncü oldu.

BAŞKAN TÜRKMEN; ''LÜFER BAYRAMI ÜSKÜDAR'A YAKIŞTI''

BAŞKAN TÜRKMEN; ''LÜFER BAYRAMI ÜSKÜDAR'A YAKIŞTI''

Etkinlik kapsamında Kuzguncuk Bostan Sokak'ta Kuzguncuk Sofrası kuruldu. Piknik tadında gerçekleştirilen etkinliğe katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 4'üncüsü düzenlenen Lüfer Bayramı'nın Üsküdar'a yakışan bir etkinlik olduğuna dikkat çekti. Kuzguncuklu balıkçı Bekir Tunç'un yarışmada birinci gelmesinin de güzel bir tesadüf olduğunu ifade eden Türkmen; ''Bu etkinliklerinin hepsinin bir amacı, bir gayesi var. Gerek İstanbul gerek Türkiye, denizi, boğazı ve suyu bol olan bir ülkeyiz ama ne yazık ki bu güzelliğin farkında değiliz. Bu gönüllü arkadaşlarımız konuya dikkat çekmek için 4 yıllık bir gelenek başlattılar. Ülke olarak denizden yeterince istifade edemiyoruz. Bilinçlenme konusunda ne yazık ki sıkıntılarımız var. Üsküdar, denize kıyısı en uzun olan ilçelerden birisi. Biz de belediye olarak  hep  birlikte boğazdan ve denizden ne kadar faydalanabiliriz bunun gayreti içindeyiz.'' dedi.

İstanbul'un en baba lüferi yarışmasında Alparslan Şahin ikinci ve Ceren Ocak üçüncü oldu.

KORYÜREK, ''TABİAT ANA BİZDEN VAZGEÇMİYOR''

Fikir Sahibi Damaklar sivil oluşumunun lideri olan Defne Koryürek ise lüfer balığını koruma altına almak için 4 yıldır bayram havasında etkinlikler düzenlendiğini ifade ederek, lüfer balığı avlama boyunun hala az olduğuna dikkat çekti. Koryürek bu doğrultuda yürütülen çalışmaların devam ettiğini ve ''Çok şanslı bir yıl. Denetimde çok fazla ilerleyemiyoruz ama tabiat ana bizden vazgeçmiş değil. Hala bu balık çoğalarak geliyor. Türünü devam ettirme ve kendini korumaya gayret ediyor. Tabiatın bu cömertliğine biraz omuz verebilsek daha da fazlasını görürüz.'' dedi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 4'üncüsü düzenlenen Lüfer Bayramı'nın Üsküdar'a yakışan bir etkinlik olduğuna dikkat çekti


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir