1 Arap Turist 10 Avrupalıya Bedel!

Arap Dünyası'nın önemli TV kanalı Aljazeera, 1 Arap turistin 10 Avrupalı'ya bedel olduğunu anlatan Ramazan Bingöl, yaptığı açıklamada önemli tespitlerde bulundu.

1 Arap Turist 10 Avrupalıya Bedel!
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Son yıllarda ülkemize gelen turist ortalamalarını ve kattığı Sosyo-Ekonomik değeri incelediğimizde ortaya çıkan veriler oldukça ilginç. 2012 yılında Türkiye'ye gelen turist sayısı 31 milyon 782 bin iken, 2013 yılında bu sayısı 9.84 artışla 34 milyon 910 bine ulaştı. 2014 yılında ise bu sayının 37-38 milyon civarında olması bekleniyor. İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün yayınladığı verilere göre Ülkemize gelen turistlerin önemli bir kısmını Ortadoğu ülkeleri oluşturuyor.

54 SEKTÖRÜ DOĞRUDAN ETKİLİYOR

Bugün 1,2 milyon insanın çalıştığı turizm sektörü, aileleri ve yakınları hesaba katıldığında, yaklaşık 5 milyon kişinin hayatına katkı sağlıyor. Başta gıda, yeme içme, ulaştırma gibi 54 sektörü doğrudan etkileyen Turizm, ekonomiyi en fazla canlandıran sektörlerin başında geliyor. Gıda sektörü için oldukça hayati bir önem taşıyan turizm de gelen turistler arasında iş sirkülasyonunu arttıran ve işletmeleri ayakta tutansa ''Araplar''. Damak zevkleri, yeme içmeye olan düşkünlükleri ya da ülkemiz dizileri... Sebep her ne ise de sonuç gösteriyor ki, sağladığı fayda açısından 1 Arap turist 10 Avrupalı turiste bedel...

ARAP TURİSTLER GURME TURUNDA!

En iyi kebap nerede yenir? Ya da İstanbul da ne yenmelidir? Arap turistlerin ülkemize gelmeden önce arastirdigi baslica basliklar arasında. Ayrıca lezzet, hizmet gibi başlıkların yanı sıra ürün çeşitliliği de Araplar için oldukça önemli durumda. Çünkü Avrupalı turist bir hamburgerle idare edebilirken arap turistler, gittikleri mekânlarda masaları donatıyor. Avrupalı turistler her şeyin dâhil olduğu konaklama seçeneklerini tercih edip 200-300 dolarla ülkeden gidebilirken, bir Arap turist ailesi sadece bir öğüne 1000 dolar bırakabiliyor. Ayrıca tatillerini grup olarak geçirmek yerine aileleriyle paylaşan Arapların, kendilerine refakat eden bir rehber, lüks minibüs ve şöför de olmazsa olmazları.

TÜRK MUTFAĞI VE KEBAP ÇEŞİTLERİ GÖZDELERİ

Türk mutfağının zenginliğini keşfetmek ve uzaktan gördükleri lezzetleri tatmak istemeleri, son on yılda gelen Arap turist sayısının artımında büyük etken oluşturdu. Turist sayısında ki bu düzenli artış hizmet sektörünü de etkiledi. Restoranlar özellikle Ortadoğulu turistlere daha iyi hizmet verebilmek için çeşitli formüller üretiyor. İçeriği zenginleşen yeni menüler, ingilizce'nin yanı sıra arapça bilen personeller, Arapça kataloglar bu hizmetlerin başında yer alıyor.

Arap turistler özellikle İstanbul'da kendi kültürlerine ait yemeklerin yanı sıra Türk ve Osmanlı mutfağına özgü, özellikle et ve meze çeşitlerini tercih ediyor. Testi Kebabı, tuzda tavuk, karışık ve metrelik kebap, tükettikleri yemeklerin başında yer alıyor. İçecek olaraksa limonata ve şerbetlere ilgileri büyük. Gittikleri mekânlarda kendilerini güler yüzle karşılayan ve misafirperverliği hissettiren restoranlara karşı da oldukça cömertler. Özellikle de bahşiş konusunda.

ARAP TURİSTLERİ YETERİNCE DEĞERLENDİRMİYORUZ

Araplar için; heyecan verici, yeşil, tarihi, çekici, ailece tatil yapılabilecek, güneşli, misafirperver, güvenli ve Müslüman Avrupalı bir ülke Türkiye. Ancak bizler, kalkınmamıza katkıda bulunan Ortadoğulu turistlere yeterince ilgi göstermiyoruz. Harcama kapasitesi yüksek, bir avrupalı turistin neredeyse on katı harcama yapan Arap turistler ile alakalı çalışma yapıldığı, menüler ve içerikler zenginleştirildiği, iyi ağırlandıkları takdirde gelen turist sayısını iki katına çıkarmak mümkün.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Ekonomi

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir