TOGEM-DER'in eğitime desteği devam ediyor

Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği'nin (TOGEM-DER) ''Anasınıfsız Okul Kalmasın'' Projesi kapsamında Giresun'un Çanakçı İlçesi'ne yaptırdığı Okul Öncesi Eğitim Birimi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

TOGEM-DER'in eğitime desteği devam ediyor
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler ile birlikte (TOGEM-DER) Başkanı Saadet Gülbaran TOGEM-DER'in Giresun'da yaptırdığı Çanakçı Okul Öncesi Eğitim Biriminin açılış törenine katıldı. Açılışta ayrıca, Giresun Vali Yardımcısı Bekir Ergök, Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, Çanakçı Belediye Başkanı Tuncay Kasım, Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu, belediye meclis üyeleri de hazır bulundu.

Giresun'un Çanakçı İlçesi'ne yaptırdığı Okul Öncesi Eğitim Birimi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

SAADET GÜLBARAN; ''ADIM ADIM HAYALLERİMİZ GERÇEKLEŞİYOR''

Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEM-DER) Başkanı Saadet Gülbaran yaptığı konuşmada ''Toplumsal Gelişim Merkezimizi kurarken, işte hep bu günleri hayal ediyorduk. Güzel ülkemizin dört bir yerinde açılmış okullar, mutlu yüzler, tıpkı şimdi gördüğüm gibi heyecanla parlayan gözler olsun istiyorduk. İstiyorduk ki böyle pırıl pırıl okullarda her çocuk ana kucağından, öğretmen kucağına sevgi ve şefkatle geçsin. Çocuklarımız bizlere birer emanettir. Onları en iyi koşullarda yetiştirmeye, eğitmeye çalışmak bizlerin görevi ve sorumluluğudur. İşte adım adım hayallerimiz gerçek oluyor. Kim bilir belki yıllar sonra bir doktor, bir mühendis, bir öğretmen bu günlerden bahsedecektir'' diye konuştu.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Giresun Çanakçı okul öncesi eğitim biriminin açılışında konuşma yaptı.

HİLMİ TÜRKMEN; ''BUGÜN ÜSKÜDAR'IN KALBİ ÇANAKÇI'DA ATIYOR''

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen yaptığı konuşma'da; ''Sizlere hemşehrilerim diyorum çünkü bende bu yörenin evladıyım. Sis Dağı'nın arkasından Ağasar'danım. Bizim bu yörenin insanlarının okumaktan başka çıkış yolu yok. Yöremizin fındıktan başka geçim kaynağı bulunmuyor. Bugün TOGEM-DER tarafından eğitime kazandırılan ve açılışını yapacağımız okul öncesi eğitim kurumunda yetişen minik çocuklarımız, ileride başarılı birer birey olarak ülkesine, milletine, Çanakçı'ya hizmet edecekler. Biz TOGEM- DER'i kurarken Üsküdar'da bulunan muhtaç insanlara gıda, kömür, giyecek gibi yardımlar yapmak için çalışma başlatmıştık. Bugün TOGEM-DER Ülkemizin dört bir yanına modern anaokulları kazandırarak bizleri gururlandırmaktadır. Bugün, Üsküdar'ın kalbi de Çanakçı'da atıyor. Bu duyguyu sizlerle yaşamak için buradayız. Bu eğitim kurumunun yapımında emeği geçenlere çok teşekkür ediyor, Çanakçı'ya hayırlı olmasını diliyorum'' dedi.

''GÖMLEĞİN İLK DÜĞMESİDİR''

Okul Öncesi Eğitim Biriminin açılışında konuşan Çanakçı Kaymakamı Mehmet Fatih Kara, ise burada yaptığı konuşmada, çocukların kişilik gelişiminin yüzde 70'lik bölümünün 0-6 yaş aralığında şekillendiğini söyledi.

Giresun'un Çanakçı İlçesi'ne yaptırdığı Okul Öncesi Eğitim Birimi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Sıfır-altı yaş aralığında verilen eğitimin kalıcı olduğunu ve etkisinin ömür boyu devam ettiğini belirten Kara, ''Okul öncesi eğitim dönemi insanın en duyarlı olduğu ve öğrenmeye en açık olduğu dönemdir ve ihmal edilmemesi gerekir. İhmal edilmesi durumunda tekrarı ve telafisi mümkün değildir. Eğitimin ilk basamağını oluşturan okul öncesi eğitime örnek verecek olursak gömleğin ilk düğmesidir. Bu erken yaşlarda çocuğunun eğitimine önem vermeyen anne ve babalar, çocuğunun büyümesiyle çok ciddi sorunlarla karşı karşıya kalabilirler. Bu güne kadar 700'den fazla anaokulunu bölgemizin değişik yerlerine kazandırarak, Türk milletinin geleceğine, büyük yatırımın manevi önderi, bu kutlu yolun fatihi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kıymetli eşi Emine Erdoğan hanımefendiye şükranlarımızı sunuyoruz'' dedi.

Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt ise erken yaş eğitiminin çok önemli olduğuna dikkati çekerek, ''Çocuklarımızın 0-6 yaş eğitiminin olması bizim için hayati önem taşımaktadır. Çocuklarımız bu eğitimle birlikte üniversite yıllarına kadar uzanmaktadırlar. Bir sivil toplum kuruluşunun ilçemiz Çanakçı'ya anaokulu kazandırması hakikatten çok değerli bir katkıdır. Emeği gecen herkese teşekkürlerimi sunuyorum'' dedi.

Giresun'un Çanakçı İlçesi'ne yaptırdığı Okul Öncesi Eğitim Birimi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Konuşmaların ardından Giresun Vali Yardımcısı Bekir Ergök, TOGEM-DER başkanı Saadet Gülbaran'a, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'e ve Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler'e, Okul Öncesi Eğitim Birimi'nin yapımında ki emeklerinden dolayı teşekkür plaketi verdi.

Giresun'un Çanakçı İlçesi'ne yaptırdığı Okul Öncesi Eğitim Birimi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Anaokulu'nun açılış kurdelesini kesen davetliler, sınıfları gezerek minik öğrencilere bayramlık kıyafet ve çeşitli hediyeler dağıttı.


Üsküdar 34


Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0

Eğitim

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir