Hilmi Türkmen, ''Üsküdar, İstanbul'un Kalbi''

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İstanbul Ajansı muhabirine verdiği röportajda Üsküdar ve kentsel dönüşümden, çocuk üniversitesine kadar merak edilen bir çok konuyla ilgili soruya yanıt verdi.

Hilmi Türkmen, ''Üsküdar, İstanbul'un Kalbi''
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Kentsel dönüşümün sadece Üsküdar'ın değil tüm ülkemizin hızla başlaması ve devam etmesi gereken bir anlayış olduğuna değinen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, önümüzdeki yıllarda bütün Türkiye'nin şantiye alanına dönüşmesi gerektiğini söyledi. Depremin kapımızı ne zaman çalacağını bilemeyiz, bununla ilgili hükümetimiz çok önemli bir yasa çıkardı. 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Yasası. Bu yasa ile birlikte vatandaşlarımızın kentsel dönüşüme evet demesi için bir takım cazip imkânlar, teşvik edici düzenlemeler getirilmeli'' dedi.

Üsküdar, İstanbul'un kalbi

Başkan Türkmen, kültür sanat etkinlikleri ile tanınan Üsküdar'ın yeni dönemdeki çalışmalarından da bahsetti. Üsküdar'ın bir tarih ve kültür şehri olduğunu vurgulayan Türkmen, ''1350'li yıllardan itibaren Üsküdar'ımız Müslüman Türklerin ana yurdu, ata yurdu olmuş bir şehir. Bu kadar güzel bir şehirde kültür ve sanat adına ne yapsak azdır. Surre Alayı Geleneği, Kâtibim Festivalleri, tüm merkezlerimizdeki programlarımız, Üsküdar'ın Tekkeleri ve Medreseleri, Çeşmeleri, Camileri ile böyle bir şehrimizde kültür ve sanat adına yapacak çok işimiz var. Yapacağımız tüm faaliyetlerde kesinlikle dostlar alışverişte görsün deyiminden değil gerçekten tüm Üsküdar halkımızın hayatında bir iz bırakacak kültürel sanatsal faaliyetler yapmış olacağız'' dedi.

Çocuk Üniversitesi YÖK onayıyla kuruldu

Türkmen, ''Çocuk Üniversitesi projemiz Türkiye'de ilk defa YÖK onayıyla kurulmuş bir üniversitedir. Üsküdar Belediyemiz ve Medeniyet Üniversitesi ile birlikte yürüttüğümüz bir projedir. Üstün yetenekli ilkokul çağındaki çocuklarımızın bu üniversitede eğitildiği bir projedir. Çocukların yarınlara daha iyi hazırlanmasını sağlayan bu proje ile çocuklara, bir takım teknik araçlarla inceleme yapabilme imkanı sağlanıyor. Bu projeden istifa eden öğrenci sayısı şuana kadar 650 civarındadır. Bu sayıyı önümüzdeki yıllarda daha da arttıracağız. Bu projedeki öğrenci hedef kitlemiz Üsküdar'da oturan çocuklar ama ara sıra diğer ilçelerden de gelen öğrenciler oluyor. Üsküdar'daki bu gençleri hem üniversitelere hem geleceğe hazırlama adına çok hayırlı bir proje. İnşallah artarak devam edecek'' dedi.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Üsküdar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir