Üsküdar'ı Kitap Kokusu sardı

1. Üsküdar Sahaf Festivali düzenlenen törenle açıldı. Ramazan Çadırı'ndaki, çay ve deniz kokusuna kitap kokusu da karıştı. Açılışı gerçekleştiren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar'da sahaflar çarşısı kurmayı hedeflediklerini bildirdi.

Üsküdar'ı Kitap Kokusu sardı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Türkiye'nin entelektüel hayatının adeta envanterini elinde tutan sahaf geleneğini diri tutmak amacıyla düzenlenen 1. Üsküdar Sahaf Festivali, 15 gün açık kalacak. Üsküdar Belediyesi'nin ev sahipliğinde Sahaflar Birliği Derneği'nin katkılarıyla gerçekleştirilen festivalde, tarihi belge değerindeki birbirinden kıymetli kitap, dergi, gazete, ferman, afiş ve poster koleksiyonları Üsküdarlılarla buluştu. 'Deniz kokusunu, çay kokusunu kitap kokusuyla bütünleştiren Ramazan Çadırı'ndaki Festivale vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

BAŞKAN TÜRKMEN'İN SAHAF ÇARŞI ÖZLEMİ

Osmanlı dönemine ait eserlerin de yer aldığı festivalin açılışını Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen yaptı. Açılış öncesi teşekkür konuşması yapan Belediye Başkanı Türkmen, bir kültür şehri, bir sanat şehri, bir tarih şehri Üsküdar'da sahaf festivalinin ilk kez yapılmasının kendilerini hem sevindirdiğini hem de üzdüğünü belirtti. Türkmen bunun gerekçesini ise ''Üsküdar adına gecikmiş bir faaliyet. İnşallah kültür şehri Üsküdar'da sahaflar çarşısı olmasını isteriz. Bu çarşı sadece Üsküdar'a değil bütün Anadolu'ya hizmet edecektir. Artık Üsküdar'a ulaşmak çok kolay, kitapseverler Üsküdar'daki sahaflar çarşısına çok daha kolay ulaşma imkânı bulacaktır'' şeklinde dile getirdi.

Festivali düzenleyen Sahaflar Birliği Derneği yöneticilerine de teşekkür eden Başkan Türkmen, ''Sağ olsun dostlarımız burada 15 gün sahaflar festivali olsun istediler. Bu arkadaşlarıma özellikle teşekkür ediyorum, bu fikir Üsküdar'ın tarihine, kültürüne altın harflerle yazılmasına vesile olacaktır'' diyerek Üsküdarlıların mutlaka fuarı gezmesini istedi.

Sahaflar Birliği Dernek Başkanı Emin Nedret İşli ise Üsküdar'da sahaf festivali yapmayı planladıklarını söyleyerek, ''İstanbul'un çeşitli ilçelerinden gelen sahaflar, il genelinde ne kadar sahafiye malzeme varsa festivale getirdiler. Burada çok büyük bir çeşitlilik söz konusu. Romandan tarihi kitabına, dini eserlerden hukuk kitaplarına varıncaya kadar günümüzde çok az görülebilecek önemli kitaplar var. Bize destek veren Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen ve ekibine çok teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

1. Üsküdar Sahaf Festivali düzenlenen törenle açıldı.

BAŞKAN'I ETKİLEYEN KİTAP KOKUSU

Açılış kurdelesini kestikten sonra fuar alanını gezen Başkan Türkmen, bir eski kitabı alarak inceledi. Kitabı koklayan Başkan Türkmen duygularını, ''Deniz ve çay kokusuna kitap kokusu da ekledi. Üsküdarlıların bu kokuyu mutlaka almaları gerek'' şeklinde dile getirdi.

ASIRLIK KİTAPLAR GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

İstanbul ve Ankara'dan 35 sahafın katıldığı festival, 12 gün boyunca birbirinden kıymetli kitap, dergi, gazete, ferman, afiş ve poster koleksiyonları ile okurları Üsküdar'da buluşturacak. Asırlık kitapların görülebileceği festivalde, ayrıca Arapça, Osmanlıca, Farsça, Ermenice, Rumca, İbranice dillerinde basılmış kitaplar, berat, ferman, hüccet gibi önemli evrak, eski pasolar, takvimler, ajandalar, kartvizitler, cüzdanlar, faturalar, antetli kağıtlar, mektuplar meraklıları tarafından incelenip satın alınabilecek.

Tarihi kişiliklerin, yazarların imzalı evraklarının ve mektuplarının da sergileneceği festival 14 Eylül'e kadar ziyaret edilebilecek. Sahaf Festivali boyunca, ''Matbuatımızda Geçmişten Günümüze Mizah Dergileri'' sergisini gezebilir, ilk mizah dergisinden günümüze kadar mizah dergilerinin serüvenini izleyebilirsiniz.

YAZARLARLA SOHBET PROGRAMI İSE ŞÖYLE

Festivalde ayrıca hafta sonları Cuma ve Cumartesi akşamları, fuar alanındaki kafeterya ve sohbet alanımızda, sahaflarımızdan ve yazarlarımızdan sohbetler de yer alacak.

1. Üsküdar Sahaf Festivali, 3 - 14 Eylül tarihleri boyunca her gün saat 10:30 - 23:00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

1. Üsküdar Sahaf Festivali'nde sohbet etkinliği programı şöyle:

6 Eylül Cumartesi : 20.30'da: Beşir Ayvazoğlu, ''Asaf Halet Çelebi'yi Sahaflarla Konuşmak''

9 Eylül Salı : 21.00'de: Deli Band, Etnik Müzik Grubu Konseri

11 Eylül Perşembe : 20.30'da: Ömer Erdem ''Türkiye'de Şiiri Aramak''

12 Eylül Cuma : 20.30'da: Murat Sevgikuranlar, ''Matbuatımızda Geçmişten Günümüze Mizah Dergileri''

13 Eylül Cumartesi : 20.30'da: ''Sahaflık Tecrübeleri'', Nedret İşli (Sahaflar Birliği Derneği Başkanı), Halil Bingöl


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Kültür/Sanat

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir