Sokak Hayvanları için gençlerle el ele

Üsküdar Belediyesi, Üsküdarlı hayvansever gençlerle birlikte, yaz ayların en sıcak günlerini yaşadığımız şu günlerde sokakta yaşayan, kedi, köpek ve kuşların, su, gıda, barınma ile sağlık ihtiyaçlarını karşılamak için seferber oldu.

Sokak Hayvanları için gençlerle el ele
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediyesi tarafından iki sene önce başlatılan ''Sokak Hayvanlarını Koruma Projesi'', yeni Belediye Başkanı Hilmi Türkmen döneminde de geliştirilerek devam ediyor.

SU VE MAMA KAPLARI YENİLENDİ

Yaz aylarının en sıcak günlerini yaşadığımız şu günlerde, kedi, köpek, kuş gibi sokakta yaşayan hayvanların, gıda ve su ihtiyaçlarını karşılamak için ilçenin değişik mahallelerine konulan su ve mama kapları yenilendi. Kap sayıları ise en kısa sürede artırılacak.

HAYVANSEVER GENÇLERE BAŞKAN TÜRKMEN'DEN TAM DESTEK

Başkan Türkmen, pilot bölge olarak seçtikleri Acıbadem'de sokak hayvanlarına yönelik hizmet veren Üsküdar Gençlik Kolları'na da destek verdi. Gençler, yürüttükleri EM-PATİ Projesi kapsamında, sokaktaki kedi, köpek ve kuşların su ve gıda gibi ihtiyaçlarını gideriyor. Gençlerin bu örnek hizmetine, mahalle sakinlerinden de destek geldi.

SAĞLIK VE BARINMA DESTEĞİ DE VERİLİYOR

Başkan Hilmi Türkmen'in de projeye destek vermesi üzerine sokaktaki dostlarımıza, barınma ve sağlık hizmetleri de verilmeye başlandı. Yaralı olan sokak hayvanlar için Üsküdar Belediyesi veterinerlik birimi acil müdahale hizmeti veriyor. Durumu ağır olanlar da Üsküdar Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ilk hayvan Hastanesi olan Üsküdar Selimiye'deki Hayvan Hastanesi'ne götürülüyor. Sokakta yaşayamayacak durumda olanlar ise Üsküdar Belediyesi Hayvan Barınağı'nda koruma altına alınıyor.

PARKLARA KEDİ VE KUŞ EVLERİ YAPILDI

Em-Pati projesi kapsamında ayrıca, 5 adet kedi evi yapılarak Acıbadem'deki parklara konuldu. Yapılan bu uygulama başarılı olursa, kedi evi sayısı artırılacak. Parkların müdavimi kuşlar da unutulmadı. Daha önce Üsküdar'ın çeşitli parklarında yer alan kuş evlerinin yanı sıra kuşlar için önümüzdeki günlerde ''Kuş Tünekleri'' yapılacak.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir