Rabia Gemisi'ne Üsküdar'da yoğun ilgi

14 Ağustos Dünya Rabia Günü nedeniyle İstanbul Boğazı'nda gerçekleştirilen etkinlikte Mısır'daki darbe ve dünyada Müslümanlara uygulanan katliam kınandı.

Rabia Gemisi'ne Üsküdar'da yoğun ilgi
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Rabia Platformu, Gençlik Kuruluşları Birliği ve 2023 Türkiye Platformu'nun da aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşları, 14 Ağustos Dünya Rabia Günü nedeniyle İstanbul Boğazı'nda bir dizi etkinlik düzenledi.

Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında gerçekleştirilen ve 800'binin üzerinde Mısırlının öldüğü darbe ve katliamların unutulmaması için düzenlenen etkinliğe Üsküdar Belediyesi ise temin ettiği gemi ile destek oldu.

Karaköy İskelesi'nde başlayan etkinlik, sırasıyla Üsküdar, Çengelköy, Beykoz - İstinye, Bebek - Ortaköy, Sirkeci iskelelerinde gerçekleştirdi. Rabia pankartı ve çeşitli sloganların yer aldığı dövizlerle süslenen gemide, farklı milletlerden ve ülkelerden 300 genç de yer aldı.

Geminin Üsküdar İskelesi'ne yanaşmasından sonra, ellerindeki Rabia balonuyla karaya inen yolcular, Mısır'daki darbe taraftarları aleyhine slogan attı. Gençler, Üsküdarlı vatandaşlar tarafından da yoğun ilgi gördü. Gazeteci yazar Abdurahman Dilipak'da gemiye binerek Rabia platformuna destek verdi.

Rabia Platformu Başkanı Cengiz İşbilir yaptığı açılış konuşmasında, etkinliğin amacını anlattı. Birçok sivil toplum örgütleriyle birlikte bütün mazlumların vicdanlarına tercüman olduklarını belirten İşbilir, ''Sağ olsun Üsküdar Belediyesi'nin desteğiyle bu güzel organizasyonu gerçekleştirdik. Darbelere karşı, katliamlara karşı güçlü bir direniş sergilemezsek yine bu darbe ve katliamlara maruz kalacağız. Hayır, bir protesto daha yapmak istemiyoruz. Yeni bir dünya kurmak istiyoruz. Darbeleri tamamen hayatımızdan silmek istiyoruz. Kıtaların buluştuğu İstanbul Boğazı'ndayız. Amacımız bu etkinlikleri bütün bir yıla yayarak, unutturmamak ve sürekli hatırlanmasını sağlamak'' dedi.

Etkinliği düzenleyen sivil toplum kuruluşlarına teşekkür eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Mısır'da bundan 1 yıl önce 800'ün üzerinde insanın şehit edildiğini ve gelişmiş demokrasi ve ekonomisiyle dünyada önde olduğunu ileri süren ülkelerin hassasiyeti göstermediğine dikkat çekti.

Dünyanın önde gelen sivil toplum örgütlerinin bu darbe zihniyetine karşı çıktığını da belirten Türkmen ''Dünyanın neresinde olursa olsun haksızlığa karşıyız. Bir haksızlık karşısında susmak, dinsiz şeytanlıktır. Gücümüz yetiyorsa elimizle, gücümüz yetmiyorsa dilimizle, ona da gücümüz yetmiyor ise en azından buğz etmek gerektiğine inanan bir terbiyeden geliyoruz. Mısır, en acı tablonun yaşandığı ülke. 1 yılı aşkın süredir kanayan yara. Bugün dünya mazlumlarının gözü Türkiye'nin üzerinde... 2002'den bu yana Türkiye'nin yakalamış olduğu siyasi istikrar, bütün ihanetlere hainliklere rağmen, milletimizin sağduyusu artarak devam ediyor.

Üsküdar Belediyesi olarak artık Yahudi orjinli ürünlere yer vermiyoruz. Üsküdarlı hemşehrilerimiz bu konuda çok duyarlıdır. Bu Rabia gününde, dünyanın dört bir yanında katliama uğrayan şehitlerimize rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifa diliyorum. İnşallah bu direniş bütün dünyaya yayılacaktır. İnşallah hep birlikte çok daha güzel bir dünya ve Türkiye hepimiz olsun'' dedi.


Üsküdar 34


Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0

Güncel Olaylar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir