Türkiye'nin en prestijli yat yarışı Üsküdar'dan başladı

Türkiye'nin en prestijli ve uzun rotalı yarışı olan Deniz Kuvvetleri Kupası Yat Yarışı, Üsküdar'dan start aldı. 295 millik zorlu yarış, 14 Ağustos Perşembe günü İzmir Seferihisar'daki Sığacık Körfezi'nde sona erecek.

Türkiye'nin en prestijli yat yarışı Üsküdar'dan başladı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Geleneksel olarak her yıl Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın desteği ile Türkiye Açık Deniz Yarış Kulübü (TAYK) organizatörlüğünde düzenlenen ve bu yıl 43'üncüsü yapılan Deniz Kuvvetleri Kupası Açık Deniz yat yarışı, 61 alt sınıf yat ile Üsküdar Çengelköy'den start aldı.

295 millik zorlu yarışı, Kuzey Deniz Saha Komutan Vekili Tümamiral Hasan Şükrü Korlu başlattı. Start ile yatlar yelken basarak İstanbul Boğaziçi Köprüsü altından Marmara Denizine açıldı.

Türkiye'nin en prestijli ve uzun rotalı yarışı olan Deniz Kuvvetleri Kupası Yat Yarışı, Üsküdar'dan start aldı.

Rengârenk yelkenlerini rüzgârlarla dolduran yatların, Üsküdar Salacak ve Kız Kulesi açıklarından geçişi görsel şölene dönüştü. Yatların geçişini izlemek için Üsküdar sahillerine akın eden vatandaşlar, yelkenlerin Boğazın serin suları üzerinden süzülerek geçmesini heyecanla izledi. Bazı vatandaşlar ise o anı fotoğraflayarak ölümsüzleştirdi.

61 YAT START ALDI

Yarışmayla ilgili bilgi veren Tümamiral Korlu, 43'üncü Deniz Kuvvetleri Açık Deniz Yat Yarışı için Türkiye'nin yanı sıra Rusya, Yunanistan ve Almanya'dan toplam 61 yatın kayıt yaptırdığını belirtti. Yarışlar için havanın çok elverişli olduğunu da belirten Korlu, ''Ben bütün yarışmacılara hayırlı seyirler diliyorum. İnşallah hepsi bitiş noktasına sağ salim varacak'' dedi.

295 millik zorlu yarış, 14 Ağustos Perşembe günü İzmir Seferihisar'daki Sığacık Körfezi'nde sona erecek.

295 DENİZ MİLİ İÇİN YELKEN BASTILAR

Tümamiral Korlu'nun, başlama atışının ardından 61 tekne yelken basarak start aldı. Yarış, 295 deniz mili uzunluğundaki rotada yapılacak ve organizasyon 14 Ağustos Perşembe günü İzmir Seferihisar'daki Sığacık Körfezi'nde sona erecek.​


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Türkiye

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir