Üsküdarlılar Gazze için seferber oldu

İsrail'in abluka altına aldığı Gazze için, sivil toplum kuruluşları ve Üsküdarlılar seferberlik başlattı.

Üsküdarlılar Gazze için seferber oldu
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar'da İHYA-DER ve Üsküdar Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlemiş olduğu yardım kermesi vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Üsküdar'dan Gazze'ye ilk destek, Üsküdar Belediyesi ile İlim Hizmet Yardımlaşma ve Araştırma Derneği (İHYA-DER)'den geldi. İsrail'in ablukaya aldığı Gazze'ye destek olmak için ''Yardım Kermesi ve Fotoğraf Sergisi'' açıldı. Üsküdar İskelesi Ramazan Çadırındaki sergide, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına ilişkin fotoğraflar ve oradaki vahşeti anlatan kitaplar yer alıyor. Bir hafta açık kalacak olan sergi ve kermesin geliri, Gazze'ye gönderilecek.

İsrail'in abluka altına aldığı Gazze için, sivil toplum kuruluşları ve Üsküdarlılar seferberlik başlattı.

Sergi açılışında ilk sunum ve konuşmayı yapan İHYA-DER Genel Başkanı Harun Budaklar, Gazze'de yapılan zulme seyirci kalamayacaklarını belirterek ''Müslüman olarak hepimiz oradaki vahşetten sorumluyuz. Buraya gelip bir kuruş bile veren. Oradaki yaraya merhem olacaktır. Gazze'deki ambargo bitene kadar mücadelemiz devam edecek. Filistin, Kudüs özgür olana kadar mücadelemiz devam edecek'' dedi.

Sergi açılışında ilk sunum ve konuşmayı yapan İHYA-DER Genel Başkanı Harun Budaklar, Gazze'de yapılan zulme seyirci kalamayacaklarını belirterek ''Müslüman olarak hepimiz oradaki vahşetten sorumluyuz.

Kermes ve fotoğraf sergisinin açılışını yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Gazze'de saldırılara ve katliamlara uğrayan Müslüman kardeşlerimize, duanın yanı sıra maddi anlamda destek amacıyla bu organizasyonu gerçekleştirdiklerini söyledi.

Filistin ve Gazze için sürekli dua ettiklerinin altını çizen Başkan Hilmi Türkmen, ''Şimdi de bu çadırda Gazze'ye güçlü bir nefes, güçlü bir katkı olsun istiyoruz.

DESTEK OLMAYA DAVET ETTİ

Çadırda ramazan ayı süresince kurulan iftar sofralarında Filistin ve Gazze için sürekli dua ettiklerinin altını çizen Başkan Hilmi Türkmen, ''Şimdi de bu çadırda Gazze'ye güçlü bir nefes, güçlü bir katkı olsun istiyoruz. Üsküdarlıları, İstanbulluları bu faaliyete destek olmaya davet ediyoruz. İnancımız, geleneklerimiz ve aldığımız terbiye odur ki, biz neme lazımcı bir toplum değiliz. İster burada, ister dünyanın herhangi bir köşesinde olsun bir yerde mağdur, mazlum ve haksızlığa uğrayanlar varsa inancımız ona yardım etmeyi emreder. Hele bir de bunlar bizim din kardeşlerimiz, dostlarımız olunca yüreğimiz parçalanıyor. Biz bu saldırı ve katliamları kınıyor, lanetliyoruz'' dedi.

Gazze için başka bir yardım kermesi ise Mefkûre Öğrenci Kulübü düzenledi.

ÜNİVERSİTELİ GENÇLERDEN GAZZE'YE ANLAMLI DESTEK

Gazze için başka bir yardım kermesi ise Mefkûre Öğrenci Kulübü düzenledi. Üsküdar Hacı Bedel Mustafa Efendi Camii önünde kurulan kermes Üsküdarlılar tarafından yoğun destek gördü.

İstanbul ve Ankara'da eş zamanlı olarak başlayan yardım kermesinden elde edilen gelir İHH aracılığıyla İsrail saldırıları sonucu zor durumda kalan Gazze'ye gönderilecek.

Ahmediye Mahallesi'nde esnaf ve vatandaşları ziyaret eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, üniversite öğrencilerinin başlatmış olduğu kermesi de ziyaret etti. Başkan Türkmen, kermesi düzenleyen duyarlı gençlere teşekkür etti.

İstanbul ve Ankara'da eş zamanlı olarak başlayan yardım kermesinden elde edilen gelir İHH aracılığıyla İsrail saldırıları sonucu zor durumda kalan Gazze'ye gönderilecek.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir