Üsküdar'da 1 milyon kişi oruç açtı

Üsküdar Belediyesi'nin kurmuş olduğu modern Ramazan Çadırı, Ramazan ayının son gününde, Üsküdar'da oruçlarını açmak isteyenlerle doldu taştı.

Üsküdar'da 1 milyon kişi oruç açtı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediyesi'nin, İskele Meydan ile Şemsipaşa sahil şeridinde kurmuş olduğu, denize nazır, Boğaz manzaralı modern Ramazan Çadırı'nda oruçlarını açmak isteyenler günün erken saatlerinde Üsküdar'a akın etti.

İftar sofralarının kurulmasından sonra çadıra girenler, ezanın okunmasıyla birlikte dualar eşliğinde oruçlarını açtı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, çadırda oruçlarını açan vatandaşları ziyaret ederek Ramazan Bayramlarını kutladı.

Çadırda oruçlarını açanlara hitaben teşekkür konuşması yapan Başkan Hilmi Türkmen, ''Üsküdar'da Ramazan bir bambaşka. Büyüklerimiz Üsküdar'ın bir Ramazan şehri olduğunu söylerlerdi. Bütün kalbimle inanarak söylüyorum ki, Üsküdar gerçekten Ramazan şehri. 30 gün süreyle şu alanda iftar sofrası ve sahur sofrası kurduk ve o sofralardaki bereketi, huzuru, sevinci kardeşliği birlikte paylaştık. Sizlerle hasbihâl etme imkânı bulduk. İstanbul'un değişik ilçelerinden, Türkiye'nin değişik illerinden hatta Avrupa'nın değişik ülkelerinden insanlarla soframızı paylaştık'' diyerek katılımcılara teşekkür etti.

Konuşmasında, Filistin ve Gazze'de, İsrail'in gerçekleştirdiği zulme de değinen Başkan Türkmen, ''Bu iftar sofralarını, bu sahur sofralarını yapamayan, dünyanın değişik coğrafyasında Müslüman kardeşlerimiz var, zulüm gören kardeşlerimiz var. Şuan, şu iftar sofrasında Müslüman din kardeşlerimize dua etmek zorundayız.'' Diyerek herkesi dua etmeye davet etti.

1 MİLYON KİŞİYE İFTAR YEMEĞİ DAĞITILDI

Üsküdar Belediyesi olarak her akşam 30 bin kişiye iftar sofrası hazırladıklarını belirten Başkan Türkmen, ''30 günde 1 milyon kişiye iftar sofrası kurduk. Hamd olsun. Elbette ki bunu bir ekip olarak yaptık. Huzurlarınızda bütün çalışma arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür ediyorum.

Üsküdar'ın belediyesinde çalışanı, esnafı, sokaktaki gezeni ve hayır sevenleri ile o kadar güzel ki! Bu iftar yemeklerini hayırseverlerimizin desteğiyle yapıyoruz. Bu bereketi paylaştıkça bereket daha da artıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu vesileyle de hepinizin Ramazan Bayramını kuluyorum'' diyerek sözlerini tamamladı.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Üsküdar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir