7 tepeli şehir İstanbul'a, 7 tepe 7 sanat yarışması

Üsküdar, dünyaca ünlü yerli ve yabancı sanatkârları ağırlamaya hazırlanıyor.

7 tepeli şehir İstanbul'a, 7 tepe 7 sanat yarışması
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediyesi ile Klasik Türk Sanatları Vakfı'nın ortaklaşa düzenleyeceği ''Uluslararası İstanbul Klasik Sanatlar Yarışması'' Üsküdar'da gerçekleşecek. Yarışma 1 Nisan 2015 tarihine kadar devam edecek.

Üsküdar, dünyaca ünlü yerli ve yabancı sanatkârları ağırlamaya hazırlanıyor.

Üsküdar Belediyesi'nin evsahipliğinde, Türkiye'nin ve dünyanın tanınmış Hat, Tezhip, Minyatür, Ebru, Kat'ı, Ciltleme ve Çini sanatkârlarının katılacağı Uluslararası İstanbul Klasik Sanatlar Yarışması'nın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Cemile Sultan Korusu İstanbul Ticaret Odası (İTO) tesislerinde düzenlen iftar yemekli toplantıya; Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile birlikte Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler ve çok sayıda davetli katıldı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ''7 tepeli şehrin 7 tepe 7 sanat adı altında bir yarışma hazırlamayı düşündük.''

Yarışma hakkında bilgiler veren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ''İstanbul başlı başına bir kültür şehri, bir tarih ve sanat şehri. İstanbul'a bu kültür, tarih ve sanat kimliğini kazandıran en önemli ilçelerden birisi Üsküdar'dır. Üsküdar; kültür harmanı, kültürün kalbi, Üsküdar'la ilgili olarak biz İstanbul'un adeta kültür yakası diyoruz. Bu yıl biz ilk defa Üsküdar Belediyesi olarak, İstanbul için 7 tepeli şehir derler. 7 tepeli şehrin 7 tepe 7 sanat adı altında bir yarışma hazırlamayı düşündük. Klasik Türk Sanat vakfı ve Üsküdar Belediyesi ortaklaşa ilk defa gerçekleştireceğimiz bir yarışma. 1 Nisan 2015 tarihine kadar bu yarışma devam edecek. Yerli ve yabancı yarışmacılarımız-sanatkarlarımız sağ olsunlar bayağı bir ilgi gösterdiler. 1 Nisan'da sona erecek, 1 Mayıs'ta jürimiz değerlendirmesini yapacak ve inşallah gelecek yıl, Ramazan ayında yine böyle bir iftar sofrasında dereceye girenleri açıklayacağız. İnşallah ödüllerini takdim etmiş olacağız'' şeklinde konuştu.

UNESCO tarafından ''Yaşayan İnsan Hazinesi'' ilan edilen Çini sanatçısı Mehmet Gürsoy, ''Üsküdar Belediye Başkanlığı, 2015 yılında geleneksel sanatların bütün branşlarında bir yarışma düzenlenecek. Çini sanatı dalında da teveccüh buyurdular ve beni davet ettiler. Memnuniyetle koştuk geldik. Çok güzel bir organizasyon olacağına inanıyorum. Gelenekli sanatlarımız gün geçtikçe hak ettiği değeri bulmakta. Bu anlamda tüm sanatçılar olarak, hepimiz çok mutluyuz'' diyerek düşüncelerinin ifade etti.

1 Nisan 2015 tarihine kadar Üsküdar'da toplanacak eserler, oluşturulacak değerlendirme kurulu tarafından titizlikle incelenerek bir festival havası içinde İstanbulluların beğenisine sunulacak.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Kültür/Sanat

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir