Çengelköy İlkokulu 13. Geleneksel Pilav Günü

Çengelköy İlkokulu Okul Aile Birliği'nin her yıl geleneksel olarak düzenlemiş olduğu bu yıl 13.'sü gerçekleştirilen geleneksel pilav günü etkinliğine eski mezunlar, çiçeği burnunda yeni mezunlar, çok sayıda siyaset ve sivil toplum kuruluşu'nun temsilcileri ile Çengelköylülerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Çengelköy İlkokulu 13. Geleneksel Pilav Günü
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Çengelköy İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Cemil İsmail ve yönetiminin çok büyük özveriyle hazırlamış olduğu 13. Geleneksel Pilav Günü'ne 7'den 70'e bir çok Çengelköylü katılırken etkinlikte eski mezunlar ve yeni mezunlar da bir araya geldi.

Pilav Günü etkinliğine Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'i temsilen Üsküdar Belediye Meclis Üyesi ve Meclis Başkan Vekili aynı zamanda Okul Aile Birliği Onursal Başkanı Esat Kalay, Üsküdar Belediye Meclis Üyesi Murat Yavuz, Üsküdar eski Eğitim Müdürü İlyas Tekin, Aile Birliği Başkanı Cemil İsmail, Okul Müdürü Ali Yaşar Düzcü, Çengelköy Muhtarı Can Cumurcu, Güzeltepe Mahallesi Muhtarı Yıldırım Yazıcıoğlu, Eğitim-Bir-Sen Üsküdar Şuba Başkanı Emin Baykara, AK Parti Üsküdar İlçe Yöneticisi İdris Sel, Pis Yedili Dizisinin Ceyhunu yakışıklı oyuncu Ümit Kantarcılar ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının başkan, yönetici ve üyeleri, sanatçılar, öğretmenler, eski ve yeni mezunlar, öğrenci velileri, Çengelköylüler, çok sayıda davetli ve basın mensupları katıldı.

Geleneksel etkinliğin sunumunu Alkan Mersin yaparken etkinlik, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını ise Okul Müdürü Ali Yaşar Düzcü yaptı. Düzcü, ''13.'sünü düzenlemiş olduğumuz pilav günümüze hepiniz hoşgeldiniz şeref verdiniz. Yaklaşık olarak 113 yıldır bu çınar bu okulda büyüyor ve tomurcuklarını etrafa saçıyor. Bu güzel organizasyonu 13 yıl önce başlatan okul aile birliğimize çok teşekkür ediyorum'' dedi.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Çengelköy İlkokulu Okul Aile Birliği'nin her yıl geleneksel olarak düzenlemiş pilav günü'nün bu sene 13.'sü gerçekleştirildi.

Çengelköy İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Cemil İsmail yaptığı konuşmada, ''13.'sünü gerçekleştirdiğimiz pilav günümüze hepiniz hoş geldiniz. Biz okul aile birliği olarak çocuklarımıza yarınlarımıza bilimsel ve kültürel alanda yaptığımız bir çok organizasyon ve faaliyetlere başta okul müdürüm olmak üzere öğretmenlerimle beraber imza attık. Bunları yaparken düşüncemiz sadece çocuklarımızı eğitmek onları ve yarınlara hazırlamaktı. Bunu yaparken bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Üsküdar Belediyesi'ne, Üsküdar Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ve okul müdürüm ve öğretmenlerime ve aynı zamanda hiçbir zaman beni yanlız bırakmayan benimle beraber bütün mücadelelere göğüs geren okul aile birliği yönetimime şükranlarımı sunuyor, teşekkür ediyorum'' dedi.

Okul Aile Birliği Onursal Başkanı Esat Kalay ise programda yaptığı konuşmada, ''Böyle tarihi bir mekanda, tarihi çınarlar altında bulunan eğitim-öğretim kurumu çatısı altında 10 yılı aşkın süre hizmet etmenin büyük bir onur ve gururunu yaşıyorum. Amacımız geleceğimizin teminatı çocuklarımıza hizmet etmek onlara güzel nesillere güzel şeyler bırakmak için burada görev yaptık. Bugün çok değerli belediye başkanımız da burada olacaktı, yurt dışında olduğu için katılamadı. Özellikle selamlarını iletiyor Hilmi Türkmen Başkanımız lütfen kabul edin... Güzel bir gün, güzel bir etkinlik 2000 yılında bu organizasyonu ilk gerçekleştirmek için yola çıktığımızda o gün nasıl oluyor? diye düşünüyorduk. Halbu ki güzel oluyormuş... Hem mezunlar bir araya geliyor, hem velilerimiz ve çocuklarımız bir etkinlikte buluşuyor. Hemde yıllar sonra bu okulun havasını teneffüs eden mezunlar bu okulun bahçesine geldiklerinde o eski günleri yad eden velilerimizi bir arada görmek bizi mutlu ediyor'' dedi.

Konuşmanın ardından Okul Aile Birliği Başkanı Cemil İsmail Onursal Başkan Esat Kalay'a katkılarından dolayı bir plaket takdim etti. Yine Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen adına katkılarından dolayı bir tabloyu da Esat Kalay aldı.

Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler ise pilav günü etkinliğinde yaptığı konuşmada, ''Çengelköy İlkokulunun müdürü, öğretmenleri ve Çengelköy İlkokulumuzun mezunları ve bu okulda okuyan evlatların anneleri ve babaları büyük Çengelköy İlkokulu ailesi hepinize iyi günler diliyorum. Bu okulda birlik ve beraberlik sonucunda oluşturulan bu güzel sinerji, bu güzel ortam 13 yıldır bütün Çengelköy İlkokulu mezunlarını bir araya toplamış, birlik beraberlik sağlanmış, burada güzel bir atmosfer yakalanmış. Ben burada 13 yıl boyunca bu güzel enerjiyi sinerjiyi birlikteliği sağlayan okul aile birliği başkanımıza eski başkanımız şuanda belediye meclis başkan vekili arkadaşımız Esat beye, okul müdürümüze, öğretmenlerimize ve asıl katkısı olan siz değerli ailelerimize velilerimize ve mezunlarımıza teşekkür ediyorum.'' dedi.

Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler'e katkılarından dolayı konuşmanın ardından Okul Müdürü Ali Yaşar Düzcü bir tablo hediye etti. Protokol konuşmalarının ardından pilav gününün eğlence kısmına geçildi. Okul öğrencileri tarafından oynanan halk oyunu gösterisi çok beğenildi ve ayakta alkışlandı. Programda okula katkılarıyla destek veren iş adamları ve ailelere okul aile birliği tarafından plaket ve teşekkür belgeleride verildi.

Okulun eski öğrencilerinden ve aynı zamanda veli olan İdris Sel'de pilav gününde duygu ve düşüncelerini paylaştı. Sel, ''Bu okulun yaşına bakmayın yaşına baltığınız zaman 112 yıl diyebilirsiniz ama eskidikçe gençleşen bir okul bu okul... Okul aile birliği başkanım değerli kardeşim Sayın Cemil İsmail ve yönetiminde bulunan birbirinden değerli üyelerine hazırlamış oldukları bu güzel gün için teşekkür ediyor, hepinize saygılarımı sunuyorum'' dedi.

Ardından Türk Halk Müziği sanatçısı Yunus Emre sahne alarak yeni albümünden şarkılar seslendirdi. Sonrasında Serdar Mercan söylemiş olduğu türkülerle pilav gününe katılanlara güzel dakikalar yaşattı. Program hatıra fotoğraflarının çektirilmesi ile sona erdi.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Eğitim

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir