Yazlık Sinema Nostaljisi Çengelköy'de yaşatılıyor

Türk sinemasının 100. yılında tarih Çengelköy'de yazlık sinema nostaljisi yeniden yaşatılıyor.

Yazlık Sinema Nostaljisi Çengelköy'de yaşatılıyor
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Türk sinemasının 100. yılında tarih Çengelköy'de yeniden yaşatılıyor. Yazlık sinemaların tarihe karıştığı İstanbul'da uzun yıllardan beri bir ilk'e imza atıldı. Sinema aşığı ve kültür insanı olan Yüksel Yıldız tarafından, Çengelköy Halı Saha Tesislerinde açık hava sineması açıldı.

Çengelköy Yazlık Sineması açılış gününde Orhan Gencebay'ın ilk filmlerinden birisi olan ''Dertler Benim Olsun'' ile perdesini açarak meraklılarıyla buluştu.

Açılışa Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Belediye Meclis Üyeleri Esat Kalay, Murat Yavuz, Saadeddin Karaca, Çengelköy Muhtarı Can Cumurcu ve Güzeltepe Muhtarı Yıldırım Yazıcıoğlu ile birlikte çok sayıda davetli ve Çengelköylüler katıldı.

1974 yılında Çengelköy'de çekilen bu film aynı zamanda Çengelköy'ün 40 yıl öncesini gözler önüne seren film adeta bir belgesel tadında seyirciler tarafından izlenirken film arasında yazlık sinemanın resmi açılışı Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen tarafından yapıldı.

Açılışın ardından yazlık sinemanın kurucusu ve işletmecisi Yüksel Yıldız selamla konuşmasıyla misafirleri selamladı. Yıldız konuşmasında, ''1986 yılında hemen yanı başımızda bulunan Nur Sineması'nı işlettikten sonra takribi 30 yıl sonra tekrar aynı duyguları yaşamanın hazzını ve mutluluğunu duyuyorum. Bu konuda desteklerini esirgemeyen, başta Üsküdar Belediyesi olmak üzere bu oluşumda bana destek olan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum'' dedi.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Türk sinemasının 100. yılında tarih Çengelköy'de yazlık sinema nostaljisi yeniden yaşatılıyor.

BU İŞ ANCAK BİR ÇENGELKÖYLÜ'NÜN İŞİDİR

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise, ''Değerli kardeşlerim Üsküdar başlı başına bir tarih, başlı başına bir kültür bir medeniyet, bir sanat şehri... Tarihçilerin gezmeye doyamadığı, edebiyatçıların yazmaya doyamadığı ve ressamların çizmeye doyamadığı bir şehirde yaşıyoruz. Bu güzel şehrimizin en noktalarından en güzel beldelerinden birisi de Çengelköyümüz. Gerçekten Çengelköy adeta bir huzur şehri... Her zaman huzurla yaşayacağınız bir semt... Çengelköy'de 40 yıl önce çekilen bu tarihi film ve yine bugün Çengelköy aynı güzellikleriyle korunuyor. Sevgili Yüksel Yıldız kardeşimiz tarihe sahip çıkmak ve o günleri tekrar hatırlatmak adına böyle bir projeyi başlatmış oldu. Huzularınızda kendilerine canı gönülten teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum. Bu işin ticari yanı çok önemli değildir. Ben zannetmiyorum bu işten bir para kazanacağını da... Gerçekten bu ayrı bir duygudur, ayrı bir heyecandır. Bu arada bu film gösterileriyle sizlerle birlikte olmak öyle herkesinde göze alacağı cesaret edeceği bir durum değildir. Bu iş ancak bir Çengelköylünün işidir. Tebrik ediyoruz'' dedi.

Yazlık sinema havaların müsait olması durumunda bütün yaz dönemi boyunca açık olacak. Eski Türk filmleri ile yeni jenerasyon filmlerin değişimli olarak gösterileceği etkinliklerde Türk sinemasının kuruluşunun 100. yılı da tarih seyri içinde sinema severlerle değerlendirilecek.


Üsküdar Postası


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Kültür/Sanat

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir