Üsküdar İftar Sofralarında Komşuluk Perçinleniyor

Üsküdar Belediyesi'nin Ramazan ayında geleneksel hale getirdiği Sokak İftarları komşulukları perçinliyor.

Üsküdar İftar Sofralarında Komşuluk Perçinleniyor
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Bu yıl Sokak İftarları, Burhaniye Mahallesi'nde düzenlenen iftar programıyla başladı. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği iftarda aynı mahallede oturan mahalle sakinleri, aynı sofrayı paylaşıp iftar etme fırsatı buldular.

Ramazan'ın birlik-beraberlik ruhunu yaşatma adına düzenlenen sokak iftarlarına 7'den 70'e yoğun ilgi vardı.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Üsküdar Belediyesi'nin Ramazan ayında geleneksel hale getirdiği Sokak İftarları komşulukları perçinliyor.

Ramazan'ın 3. gününde Burhaniye Mahallesinde kurulan iftar sofrasını ziyaret eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen mahalle sakinlerinin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Tek tek bütün masaları gezip bilhassa gençlerin ve çocukların Ramazan heyecanını paylaşan Türkmen, mahalle sakinleri ile birlikte hatıra fotoğrafları çektirdikten sonra mahalle sakinleriyle birlikte iftar yaptı ve orucunu açtı.

İftar öncesi yaptığı konuşmada sokak iftarlarının önemine ve güzelliğine değinen Türkmen, ''her yıl kurulan iftar çadırı ve mahallelerde kurulan iftar sofralarında Ramazan'ın bereketini siz dostlarımızla kardeşlerimizle paylaşıyoruz. Bu sofralarda yediğimiz yemeklerin afiyet ve şifa olmasını temenni ediyorum. Bizim inancımıza göre Ramazan ayı Cennet kapılarının açıldığı, Cehennem kapılarının kapandığı ve şeytanların zincire vurulduğu bir ay. Ramazan ayı eğlence değil ibadet ve mana ayıdır. O yüzden on bir ayın sultanıdır.'' diyerek Ramazan'ın manevi yönüne ait önemini ifade etti.

Aziz Mahmud Hüdai'lerin, Şeyh Devatilerin şehri, Harem toprağı güzel Üsküdar'ın insanlarına birlik beraberliğin, aynı sofrada aynı ekmeği paylaşmanın, aynı tabakta çorbaya kaşık sallamanın yakıştığını belirten Başkan Türkmen, mahalle sakinlerini Sahur Meclisine ve yine Üsküdar'da bir ilk olan Enderun Teravihlerine de davet etti.

İftar saatine kadar Kur'an-ı Kerim tilaveti, ilahiler ve duaların okunduğu sokak iftarı çocuklara dağıtılan Hayal Kumanyası ile renklendi.

Dün gece Ramazan'ın ilk Enderun Teravihi de Mihrimah Sultan Camii'nde kılındı. Osmanlı Sarayı'nda doğmuş olan Enderun Teravihi, her rekatının farklı bir makamda okunmasına dayanan bir usûldür. Üsküdar'da geçen yıl başlatılan Enderun Teravihi bu yıl da büyük ilgi görüyor.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Üsküdar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir