Üsküdar Doğa Koleji Dünya Şampiyonu

2014 yılına başarılarıyla damga vuran Doğa Koleji ''Şampiyonluk'' geleneğini bozmadı.

Üsküdar Doğa Koleji Dünya Şampiyonu
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Daha önce 3 farklı takımla Dünya Şampiyonluğu yaşayan Doğa Koleji, takım sporlarında 4. Dünya Şampiyonluğunu hentbolda yaşadı.

Trabzon'un ev sahipliğinde Uluslararası Okul Sporları Federasyonu tarafından 22.'si düzenlenen Dünya Liseler Hentbol Şampiyonası'nda Doğa Koleji Genç Kız Hentbol Takımı finalde zorlu rakibi Slovenya'yı mağlup ederek Dünya Şampiyonu oldu.

Başarılarıyla 2014 yılına damga vuran Doğa Koleji, 4. Dünya Şampiyonluğu ile kırılması zor bir rekora imza attı. 6 yıl üst üste İstanbul, son 5 yılda da 3 Türkiye şampiyonluğu yaşayan Doğa Koleji zorlu elemelerden ve gruplardan başarıyla çıkarak Dünya Liseler Hentbol Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı. 22 ülke temsilcisi takımın mücadele ettiği şampiyonada sadece bir mağlubiyet yaşayan Doğa Koleji, Trabzon'da büyük destek gördü.

Doğa Koleji Genç Kız Hentbol Takımı

Ay-Yıldızlı forma ile ülkemizi temsil eden Doğa Koleji ilk tur maçlarında Çek Cumhuriyeti'ni 37-13, Fransa'yı 41-19 yenerek şampiyonaya moralli başladı. 23 Haziran'da Avusturya ile oynadığı maçı ise 18-15 kaybeden Doğa Koleji, Hollanda'yı 28-16, Danimarka'yı 24-19 mağlup ederek yarı finale yükseldi.

Doğa Koleji yarı final için Sürmene Spor Salonu'nda Avusturya ile tekrar karşılaştı. İlk yarısı 13-11 rakibinin üstünlüğüyle biten karşılaşmayı 27-22 kazanan öğrencilerimiz bu galibiyetle finale yükseldi. Doğa Koleji'nin rakibi ise şampiyonanın favori takımlarından Slovenya oldu. Rakibiyle başa baş mücadele eden ve il yarıyı 8-11 geride kapatan Doğa Koleji ikinci yarı rakibini 22-20 yenerek kupayı ülkemize getirdi.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Eğitim

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir