ÜSİM Üsküdarlıları iş sahibi yapmaya devam ediyor

30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimleri'nin ardından Üsküdar Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Hilmi Türkmen ve ekibinin ilk işi işsizlik sorununu çözmek oldu.

ÜSİM Üsküdarlıları iş sahibi yapmaya devam ediyor
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediyesi ve İŞKUR işbirliğiyle kurulan Üsküdar İstihdam Merkezi (ÜSİM) iş arayan ve iş verenler tarafından yoğun ilgi görüyor.

3 AYDA 411 KİŞİ İŞ SAHİBİ OLDU

İş arayanlar ile işverenleri buluşturmak amacıyla 3 ay önce kurulan ÜSİM'e 2 bin 689 kişi iş sahibi olmak için müracaat ederken, bin 200 işveren ise eleman istihdam etmek için kayıt yaptırdı. ÜSİM aracılığıyla işverenlerle mülakat yapma imkânı bulan 411 kişi iş sahibi oldu.

BAŞKAN HİLMİ TÜRKMEN; ''GENÇLERİMİZİ İYİLERLE İYİLİKLERLE BULUŞTURUYORUZ''

ÜSİM'e gösterilen ilginin kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ''Sabah iş aramak için evinden çıkan kardeşlerimizin akşam iş sahibi olarak evlerine dönmesi ve ailesine ekmek götürecek olması bizleri de mutlu ediyor. Göreve geldikten sonra ziyaretime gelenlerin yüzde 80'i kendisine veya çocuğuna iş talebinde bulunuyordu. Göreve başlar başlamaz ilk işimiz ilçemizdeki işsizlik sorununa çözüm aramak oldu. Bunun için, İŞKUR'la birlikte ÜSİM projemizi hayata geçirdik. İlçemizdeki işverenler ile sivil toplum kuruluşları da bu projemize destek oldu. Seçim çalışmalarımızda gençlerimizi iyilerle iyiliklerle arkadaş edeceğimizi söylemiştik. ÜSİM sayesinde bunu gerçekleştirmiş oluyoruz. 5 yılda 5 bin iş arayan kardeşimize iş imkânı sağlamayı hedefliyorduk. Bu ilgi böyle devam ederse sanırım 10 bin kişiyi bulacak. Belki de bizim en çok hayır duayla yad edileceğimiz proje ÜSİM olacak'' dedi.

HAYALLERİNDEKİ İŞİ ÜSİM SAYESİNDE BULDULAR

ÜSİM sayesinde hayal ettikleri işi bulanlar duygularını şöyle dile getirdi;

FURKAN ERDOĞAN (26 yaşında. Kocaeli Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Boya Teknolojisi-Kimya Bölümü mezunu); ''Staj yaptığım boya fabrikasında işe kabul edilmedim, farklı işlerde çalıştım. Askerden geldikten sonra iş arayışım devam ediyordu. Bir tanıdığım Üsküdar Belediyesi'nin iş arayanlara yardımcı olduğunu söyledi. Ben de hemen başvuru yapmak üzere ÜSİM'e geldim. Gayet sıcakkanlı karşılandım. Önce CV doldurduk, sonra benim çalışabileceğim uygun bir pozisyon var mı diye baktılar ve bana en uygun olan satış destek işini tercih ettim ve hamd olsun 25 gündür çalışıyorum Türkiye'de işsizlik sorunu var ama bunun bir kısmı da iş arayanların bulunan işleri beğenmemesinden kaynaklanıyor. İşsizlik var evet ama iş alanı da fazlasıyla var. Genelde insanlar masa başı veya iyi maaşlı işler istiyorlar, bu da pek mümkün bir şey değil.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'e ve ekibine ÜSİM'i kurdukları için çok teşekkür ediyorum. Bu sayede hiçbir genç işsiz kalmaz çünkü birileri sadece gençlere iş bulmak için uğraşıyor. Ben de iş arayan akrabalarıma ve arkadaşlarıma ÜSİM'e gidip CV doldurmalarını tavsiye ediyorum. Şu an çalıştığım iş kolu yoğun. Ama çok memnunum.''

ELİF SERTKAYA (28 yaşında. Okul öncesi öğretmeni); ''Mesleğim, okul öncesi öğretmenlik. Yardımcı öğretmenlik yapıyordum. 1 Aydır işsizdim. Arkadaşlarım haber verdi ve hemen ÜSİM'e müracaat ettim. Bilgilerimi aldılar. Kısa süre sonra da iş görüşmesi için çağırdılar. Şimdi bir inşaat firmasında 1 aydır asistanlık yapıyorum. Telefon trafiğini yönetiyorum. Gelen misafirleri karşılıyorum.

Üsküdar Belediyesi'nden gönderildiğim öğrenilince iş arkadaşlarım çok şaşırdı. Bu kadar kısa sürede iş bulmam ÜSİM sayesinde oldu. İnternet üzerinden yapılan iş başvuruları pek güven vermiyor. Belediye bünyesinde olunca insana daha güven veriyor.

Gönlüm, kendi mesleğimi yapmak ancak böyle bir imkân gelince de değerlendirmek istedim. ÜSİM Projesi'ni hayata geçiren tüm yetkililere teşekkür ediyorum. Bu kadar kısa sürede nasıl iş bulduğum sorulduğunda herkese ÜSİM'i tavsiye ediyorum.'' dedi.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Ekonomi

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir