Engelliler Yaz Spor Okulu'na yoğun ilgi

Bu yıl 5'incisi düzenlenen Üsküdar Belediyesi Yaz Spor Okulu, düzenlenen törenle eğitime başladı.

Engelliler Yaz Spor Okulu'na yoğun ilgi
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Türkiye'de bir ilk olan Engelliler Yaz Spor Okulu'nun da startının verildiği etkinlikte, Action Team Turkey adlı grup muhteşem bir sahne gösterisi gerçekleştirdi.

Kısıklı'daki Çamlıca Spor Okulu'nda gerçekleştirilen açılış törenine; Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş, Üsküdar İlçe Gençlik Spor Müdürü İsmail İlhan, Üsküdar Belediye Meclis Başkan Vekili Esat Kalay, belediye meclis üyeleri, Üsküdar Belediye Spor Kulübü yöneticileri ve öğrenci velileri katıldı.

Türkiye'de bir ilk olan Engelliler Yaz Spor Okulu'nun açılış programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Sonrasında ise Action Team Turkey grubu sahne gösterisi yaptı. Birbirinden ilginç spor gösterilerinin yapıldığı şov vatandaşlar ve öğrenciler tarafından beğeniyle izlendi.

Spor Okulu'nun açılışında konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Türkiye'de ilk kez Engelli Yaz spor Okulu kurmanın ve 5 yıldır bu hizmeti devam ettirmenin mutluluğu içerisinde olduklarını belirtti.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

5'incisi düzenlenen Üsküdar Belediyesi Yaz Spor Okulu, düzenlenen törenle eğitime başladı

Araştırmalara göre, dünyada nüfusunun yüzde 10'u Türkiye'de ise nüfusunun ise yüzde 13'ünün engelli olduğunu kaydeden Türkmen konuşmasını şöyle sürdürdü; ''Özel Sporcular (Engelliler) Yaz Spor Okulu, Türkiye çapında sadece Üsküdar Belediyesi tarafından verilen bir hizmettir. Türkiye'de toplamda 8 milyon engelli vardır ve bunun 1 milyon 200 bini İstanbul'da ikamet etmektedir. Üsküdar'da ise 4 bin 500 engelli bulunmaktadır.

Kim bu engelliler? Eşimiz, dostumuz, çocuğumuz, kardeşimiz, bacımız veya sıkıntısını paylaştığımız sevgili kardeşlerimizdir. Bizler inanıyoruz ki dertler paylaştıkça azalır. Sorunlar el birliğiyle çözülür. Bizler biliyoruz ki hayatı kısıtlayan engelleri el birliğiyle kaldırabiliriz.

Daha düne kadar engelli kardeşlerimiz toplum içinde aktif değildi, toplum içine çıkmaya utanıyordu. Çok şükür ki o günler geride kaldı. Bizler engelli kardeşlerimize el uzattık ve onları sosyal hayata kattık. Önceki dönemde olduğu gibi bundan sonra da engelli kardeşlerimizin bir dediğini iki etmeyeceğiz.''

ÜSKÜDAR'IN BAŞARILI SPORCULARINI TEBRİK ETTİLER

Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler ile AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş'ın teşekkür konuşması yapmasından sonra, Başkan Hilmi Türkmen, Gençlik Spor Müdürü İsmail İlhan, Üsküdar Belediye Meclis Başkan Vekili Esat Kalay ve kulüp yöneticileriyle birlikte, Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü'nün ödül alan başarı sporcularını tebrik etti.

Törene katılan Konuklar, Tekvando da 2013 yılında Kulüpler Avrupa Şampiyonu, Karate branşında 2013 yılında Kulüpler Dünya üçüncülüğü, 2014 yılı Ocak ayından bugüne kadar; Tekvando, Karate ve Judo branşlarında uluslararası turnuvalarda, Türkiye Şampiyonaları ve bölgesel turnuvalarda toplam 10 birincilik, 9 ikincilik, 20 üçüncülük elde eden başarılı sporcularla birlikte toplu hatıra fotoğraf çektirdi.

76'SI ENGELLİ 756 ÖĞRENCİ SPOR YAPACAK

9 ile 16 yaş arası çocukların spor yapmalarına imkân tanıyan ve basketbol, voleybol, hentbol branşlarında hizmet veren Yaz Spor Okulu'nda daha küçük yaş grubu olan 5 yaş ile 8 yaş arası çocuklar için ise Beceri Gelişimi ve Eğitsel Oyunlar (eğlenceli atletizm) kapsamında sporu tanımayı ve sevdirmeyi hedefleyen dersler verilecek.

Ücretsiz eğitim verilecek Yaz Spor Okulu'nda spor akademesinden mezun uzman eğitmenler görev alacak.

Voleybol için 240, Basketbol için 260, Beceri Gelişimi ve Eğitsel Oyunlar için 256 çocuk spor eğitimi alacak.

BU SENE DE 76 ENGELLİ ÇOCUK SPOR YAPACAK

Engelliler Yaz Spor Okulu'nda ise zihinsel engelli, bedensel engelli, otistik, çoklu engelli ve görme engelli çocuklar spor yapacak. Engellileri evden çıkarıp sosyal hayata entegre etme ve spor sayesinde gelişimlerine katkı sağlama amacıyla düzenlenen projenin ilk etabında 76 engelli çocuk spor yapacak.

Yaz Spor Okulu ve Engelliler Yaz Spor Okulu, 1 Ağustos'ta sona erecek.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Spor

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir