Üsküdarlı öğrenciler Cemil Meriç'i dualarla andı

Üsküdarlı öğrenciler, ünlü fikir adamı Cemil Meriç'i vefatının 27. yılında Karacaahmet Mezarlığı'ndaki kabri başında dualarla andı.

Üsküdarlı öğrenciler Cemil Meriç'i dualarla andı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen anma programına Üsküdar Çocuk Akademisi, Bilgi evi ve Üsküdar Çocuk Üniversitesi öğrencileri de katıldı. Cemil Meriç'in kızı Ümit Meriç ve Üsküdar Belediyesi Kütüphane Müdürü Yakup Öksüz de anma programında hazır bulundu.

Ümit Meriç, kabre gelen öğrencilere babasının ''Mağaradakiler'' ve ''Jurnal'' adlı kitabını imzalayarak hediye etti.

Anma programı, imam hatip öğrencisi Veli Işık'ın Yasin-i Şerif'i okumasıyla başladı. Duaların okunmasından sonra konuşma yapan Ümit Meriç, babası Cemil Meriç'in hayatını anlattı.

''CEMİL MERİÇ'İN HAYATINDAN VE ESERLERİNDEN DERS ALALIM''

Babasının çok okumaktan dolayı 38 yaşında kör olduğunu hatırlatan Meriç, ''Cemil Meriç'in hayatından ve eserlerinden ders alalım. Babam bize 11 bin ciltlik kütüphane bıraktı. Bir uzvunu kaybetmesine rağmen 12 kitap kaleme aldı. Bir uzvunu kaybedenler umudunu kaybetmemeli. Allah bir uzvunu kaybeden insana başka bir özellik veriyor'' dedi.

Babası Cemil Meriç'in Hatay'da yaşadığı evin müze yapılıyor olmasına çok sevindiğini belirten Meriç, ''Ülkemizde önemli insanlara sahip çıkılması lazım. Büyük insanların yaşadığı evler kültür merkezi haline getirilerek hafızalara kazınması lazım'' diye konuştu.

Ümit Meriç konuşmasını, Cemil Meriç'i unutmayan ve her ölüm yılında anma etkinlikleri düzenleyen Üsküdar Belediyesi'ne teşekkür ederek tamamladı.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Üsküdarlı öğrenciler Cemil Meriç'i dualarla andı

''CEMİL MERİÇ GİBİ DEĞERLERİ YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ''

Yoğun programları nedeniyle anma etkinliğine katılamayan Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen'in selamlarını ileten Üsküdar Belediyesi Kütüphane Müdürü Yakup Öksüz, etkinliği düzenleyen gençlere ve katılımlarından dolayı Ümit Meriç'e teşekkür etti. Öksüz yaptığı konuşmasında ise, ''Gençlerimiz, öğrencilerimiz Cemil Meriç'i kabri başında tanıdılar. Gençlerimiz, Cemil Meriç'in ışığında yürümeye devam edecek. Üsküdar Belediyesi olarak Cemil Meriç gibi değerleri yaşatmaya devam edeceğiz'' dedi.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir