Üsküdarlı hacı adayları için 'Hac Bilgilendirme Seminerleri' başladı

2014 yılında Üsküdar'dan Hac'ca gidecek hacı adaylarına Üsküdar Müftülüğü konferans salonunda ''Hac Bilgilendirme Semineri'' yapıldı.

Üsküdarlı hacı adayları için 'Hac Bilgilendirme Seminerleri' başladı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Müftülüğü'nün düzenlediği, Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla 2014 yılında Üsküdar'dan Hac'ca gidecek hacı adaylarına Üsküdar Müftülüğü konferans salonunda ''Hac Bilgilendirme Semineri'' yapıldı.

Haziran ayı boyunca 4 hafta Pazar günleri yapılacak olan seminerin ilki Müftü Vekili ve Şube Müdürü Mesut Taş ile Konferans salonunu dolduran hacı adayları katıldı.

Hac Seminerinin başlangıcında Çakırca Hasan Paşa Camii İmam Hatibi Mustafa Dündar'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Daha sonra bilgilendirme seminerinde konuşan Müftü Vekili ve Şube Müdürü Mesut Taş; Hac ibadetinin İslam'ın beş temel esasından biri olduğunu hatırlatarak hacı adaylarının Hac'ca gitmeden önce ve kutsal yolculuk esnasında yapması gerekenleri anlattı.

2014 yılında Üsküdar'dan Hac'ca gidecek hacı adaylarına Üsküdar Müftülüğü konferans salonunda ''Hac Bilgilendirme Semineri'' yapıldı.

Taş, ''Maddeten ve manen bir takım fedakârlıklar yapmak zorundayız. Bunların boşa gitmemesi için hac ibadeti hakkında bilgili olmalıyız. Yapacağımız ibadeti bilerek bu kutlu yolculuğa çıkarsak, hem yaptığımız ibadetten zevk alırız, hem de kusursuz ve eksiksiz bir ibadet yapmanın hazzını yaşarız. Hac ibadetinin daha güzel yapılması için hac eğitim seminerleri tertipledik. Bu toplantılara özellikle katılmanızı istirham ediyorum.

Hac ibadeti meşakkatli ve zor bir ibadettir. Bu ibadetin zorluğuna karşılık olarak ta mükâfatını Cenab-ı Allah kat kat verecektir. Bu ibadetin en güzel şekilde ifa edilmesi için bilgili olmak, sabırlı olmak gerekir. Şu andan itibaren sabır konusunda kendimizi planlayalım, programlayalım ve kutsal yolculuğumuz esnasında adeta sabır küpü olalım'' diyerek hacı adaylarına hac yolculuğunun kolay ve güzel geçmesi temennisinde bulundu.

2014 yılında Üsküdar'dan Hac'ca gidecek hacı adaylarına Üsküdar Müftülüğü konferans salonunda ''Hac Bilgilendirme Semineri'' yapıldı.

Seminerde yazılı ve görüntülü materyaller eşliğinde hacı adaylarına hac ibadeti ile ilgili dini bilgiler aktarılırken, Mekke ve Medine şehirlerini ve hac ibadetinin yapıldığı mekanları tanıtıcı bilgi ve gösterimler, hac ibadeti sırasında dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili bilgilerin yanında teknik bilgiler de verildi.

Dilek ve temenniler ile karşılıklı soru-cevap şeklinde süren seminer dua ile son buldu.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir