8. Ulusal Özel Sporcular Atletizm Şenliği açılış töreni yapıldı

Üsküdar Belediyesi tarafından 5. dönem belediye başkanı rahmetli Mehmet Çakır döneminde başlatılan Özel Sporcular Atletizm Şenliği'nin startı bu sabah gerçekleştirilen açılış programı ve yoğun katılımla başladı.

8. Ulusal Özel Sporcular Atletizm Şenliği açılış töreni yapıldı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Özel eğitim okul ve kurumlarında öğrenim gören (Zihinsel, Bedensel, Otistik, Down Sendromlu, İşitme ve Görme engelli) öğrenciler arasında kaynaşmayı sağlamak, hoşgörü ve özgüven duygularını artırmak, temel yaşam becerilerini geliştirmek ve sporun evrensel faydalarından yararlandırılmalarını teşvik etmek amacıyla Üsküdar Belediyesi, İstanbul Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ve Marmara Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen etkinliğe Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İstanbul Vali Yardımcısı Yalçın Bulut, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Koçibar, Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Birol Çotuk, İBB. Engelliler Müdürü (İSEM) Bekir Coşkun, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Ayyıldız, Üsküdar Belediyespor eski Başkanlarından Mecit Çetinkaya, Üsküdar Belediye Meclis Başkan Vekili Esat Kalay, Üsküdar Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda protokol davetlisi ile engelli sporcuların aileleri yakınları ve çok sayıda seyirci katıldı.

Önceki yıllarda Üsküdar Burhan Felek Spor sahasında düzenlenen etkinlik bu yıl Burhan felek spor tesislerinin bakımda olması nedeniyle 21-22 Mayıs 2014 tarihlerinde Marmara Üniversitesi'nin Anadolu Hisarı'nda bulunan Spor Akademisi tesislerinde gerçekleştiriliyor.

8. Ulusal Özel Eğitim Şenliği Spor Etkinlikleri tüm ülkemizi yasa boğan Soma Maden faciasının da derinden yaşandığı etkinliklerden birisi oldu. Somada hayatlarını kaybeden sivil maden şehitlerimiz anısına saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşımızın okunmasıyla başladı.

Etkinliklere bu yıl farklı illerden de katılım gerçekleşti ve ulusal bir boyut kazandı. Bu sene düzenlenen etkinliklere Bursa, Edirne, Elazığ, Eskişehir, Kocaeli, Malatya, Yalova ve Zonguldak illerinden 9, İstanbul'un değişik ilçelerinden toplam 94 özel eğitim okul ve kurumu ve 1500 civarında öğrenci yarışmacı olarak katıldı.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Üsküdar Belediyesi tarafından 5. dönem belediye başkanı rahmetli Mehmet Çakır döneminde başlatılan özel sporcular atletizm şenliği'nin startı bu sabah gerçekleştirilen açılış programı ve yoğun katılımla başladı.

Bizler onlar mutlu oldukça mutlu oluruz

Etkinlikte konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Soma'da yaşanan ve ülkemizi ulusumuzu derinden etkileyen maden faciasına değinerek hayatlarını kaybeden sivil şehitleri rahmetle milletle anarken geride kalan ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diledi. Türkmen, ''Bizler Üsküdar Belediyesi olarak belediyemizin kuruluşundan itibaren çok anlamlı işler, çok anlamlı organizasyonlar gerçekleştirdik. Katibim festivali ve ramazan etkinlikleri bunlardan bir tanesi ama en önemlisi ve bizi en çok mutlu eden bu yıl 8.'sini düzenlediğimiz temenni ederiz ki daha nice 18.'leri 58.'leri birlikte düzenleyeceğimiz özel sporcular atletizm yarışması bizce en önemlisi ve en anlamlısıdır. Bu anlamlı etkinliğimizin başlangıcında emeği geçen bu güzel geleneği başlatan rahmetli Mehmet Çakır başkanımızı huzurlarınızda minnetle rahmetle anıyorum, ruhu şad olsun diyorum. Bu güzel gelenek rahmetli başkanımızla başladı. Bir önceki dönem Mustafa Kara başkanımızla devam etti ve inşallah bundan sonra da aynı şevk ve heyecanla devam edecektir.

Bizler idareciler olarak sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri olarak bu işlere gönül vermiş kanaat önderleri olarak özel sporcular dediğimiz Down Sendromlu, Otistik, Zihinsel Engelli, İşitme ve Duyma Engelli yavrularımızın mutluluğu bizim için her şeyin üzerindedir. Bizler onlar mutlu oldukça mutlu oluruz, onlar üzüldükçe elbette ki bizler de üzülürüz. Onlar için daha çok işimiz var. Her ne yapsak azdır, yetersizdir. Ama Üsküdar Belediyesi olarak özellikle son yıllarda yaptığımız çalışmaların tümünde engelli yavrularımız olmazsa olmazımızdır.'' dedi.

Etkinlikte Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Birol Çotuk, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Koçibar ve Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da günün anlam ve önemiyle ilgili olarak konuşma yaptılar. Engelli sporcuların hazırlamış olduğu halk oyunları, semah gösterisi, vals ve müzik dinletilerinin ardından spor etkinliklerine geçildi.

Spor etkinliklerinde başarı elde eden sporculara madalyaları Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen başta olmak üzere tüm protokol tarafından birlikte verildi.

Madalya töreninin ardından ilk gün yarışmaları sona erdi.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Üsküdar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir