Feshane Kastamonu Günleri 19 Mayıs'a kadar uzatıldı

Kastamonulular Dayanışma Derneği'nin (KAS-DER) ev sahipliğinde Feshane Kültür Merkezi'nde bu yıl 7'incisi düzenlenen Kastamonu Günleri etkinliklerinde yöresel Kastamonu yemekleri, sergi ve paneller beş gün boyunca ziyaretçilerin ilgisine sunuluyor...

Feshane Kastamonu Günleri 19 Mayıs'a kadar uzatıldı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Bilinenin aksine tarihi, kültürü, yemekleri ve özellikle Türkiye'nin en uzun sahil şeridine sahip olması ve yemyeşil coğrafyasıyla Kastamonu, pek çok ilimiz arasında son yıllarda en fazla ziyaret edilen yerlerin başında geliyor.

15 Mayıs Perşembe günü saat: 17.00'de Kastamonulular Dayanışma Derneği'nin (KAS-DER) ev sahipliğinde Feshane Kültür Merkezi'nde bu yıl 7'incisi düzenlenen Kastamonu Günleri etkinliklerinde yöresel Kastamonu yemekleri, sergi ve paneller beş gün boyunca ziyaretçilerin ilgisine sunuluyor...

Kastamonu yemeklerinin tadı damağınızda kalacak!

Yapılan araştırmalarda Kastamonu'da 812 çeşit yemek tespit edilmiş ve bu yemeklerden yaklaşık olarak 500 adetinin Anadolu'nun diğer yörelerinde hala bilinmediği ortaya çıkmış. Özellikle Türkiye'nin en önemli gurmeleri tarafından da tam not alan Çekme Helva, Etli Ekmek, Banduma, Tirit, Samsı ve Mıklama festival boyunca tadı damağınızda kalacak lezzetler arasında yer alıyor.

Tarih, Kültür ve Turizm hepsi bir arada

Tarihsel süreçte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan ve Üsküdar'a kadar hükmeden Kastamonu, Çanakkale Savaşı'nda en çok şehit veren ildir.

İstiklal Savaşı'nda gösterdiği büyük kahramanlıklarla İnebolu ilçesinin ilk ve tek ''İstiklal Madalyası''yla taltif edilmesi ve kağnısıyla cepheye mermi taşırken donarak şehit olan Kahraman Türk Kadını ''Şerife Bacı''nın memleketi olmasıyla da hafızalara kazınmıştır.

Türkiye'nin cennet köşelerinden biri olan Kastamonu, büyük şehirlerin gürültüsünden kaçmak isteyenlerin sığınabileceği bir huzur bölgesi... Panoramik dağlarıyla, yemyeşil ovalarıyla, zümrüt sahilleriyle, zengin, kültürel varlıklarıyla yaşayanlarına ve ziyaretçilerine pek çok alternatif sunan Kastamonu; özellikle Ilgaz Dağları ve Karadeniz'de kirlenmemiş, betonlaşmamış 170 km kıyı şeridiyle deniz, kum ve güneş arayanlara hem kışın, hem de yazın hitap eden önemli şehirlerimiz arasında yer alıyor.

Bizimde hafta sonunda ziyaret etme fırsatı bulduğumuz etkinlikte yöresel lezzetlerin bulunduğu pazardan alıveriş yaparak evlerinize taşıyabilirsiniz...

Tabi hafta sonu olması nedeniyle etkinlik için bir hayli çaba sarf etmek durumunda kaldık. Yine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın Kastamonu Günleri'ni ziyaret etmesine de şahitlik ettik.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a yöresel kıyafetler ve ürünler hediye edildi. Kastamonu'nun çok zengin bir kültüre sahip olduğunu vurgulayan Topbaş, İstanbul'daki Kastamonuluların şehir hayatının yoğunluğundan fırsat bularak kültürlerini de yaşatmalarından memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Kastamonu günleri 19 Mayıs nedeniyle bir gün daha uzatıldı ve bugün akşama kadar ziyaret edilebilecek...


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Dernekler

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir