Üniversiteye giriş sınavı kaldırılıyor

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın kendi geliştirdiği modele göre, sınav tamamen kaldırılıyor. Üniversiteler, lise puanına göre alım yapacak.

Üniversiteye giriş sınavı kaldırılıyor
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencileri ezberci, sınava hazırlayan eğitim sisteminden kurtarmak için yeni bir çalışma başlattı. Bakan Nabi Avcı'nın kendisinin geliştirdiği yeni modelde üniversite sınavı tamamen kaldırılıyor. Şu an Yenilik ve Eğitim Teknolojileri ile Strateji Daire Başkanlığı, sistem üzerinde çalışmaya başladı.

4 YILLIK LİSE EĞİTİMLERİNDE ALDIKLARI PUANA GÖRE YERLEŞTİRİLECEK

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre; 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde uygulanması planlanan modelle öğrenciler, 4 yıllık lise eğitimleri boyunca aldığı bütün merkezi sınav sonuçlarıyla üniversiteye doğrudan başvuru yapabilecek. Kendi aralarında kategorilere ayrılacak olan üniversiteler, öğrencileri genel not ortalaması ve okumak isteği bölümü ilgilendiren alanlardan not ortalamasına göre alacak.

YENİ MODELİN AYRINTILARI

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) geliştirilerek liselerden üniversiteye geçişte uygulanacak.

- Türkiye genelinde lisede okuyan öğrenciler FATİH Projesi kapsamında dağıtılan tablet bilgisayarla aynı anda belirlenen derslerde online sınav olacak.

- Sınavda testin yanı sıra açık uçlu sorular da yer alacak.

- Sınav değerlendirmeleri Türkiye genelinde alan öğretmenleri tarafından yapılacak. Öğretmen öğrencinin puanını online değerlendirerek sisteme girecek.

- Yeni sistemde ayrıca not her şey olmayacak. Lisede akademik derslerden ortalaması düşük ancak üretkenliği yüksek öğrenciler de projeleriyle üniversite tarafından kabul edilebilecek.

İYİ OLAN KAZANACAK

C grubu üniversiteler, lise genel not ortalamasını baz alacak. B grubu üniversiteler, öğrencinin okumak istediği bölümle ilgili ders ortalamalarına da bakacak. A grubundakiler ise, not ortalaması dışında ayrıca sözlü ve yazılı sınav yapabilecek.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Eğitim

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir