Üsküdar Üniversitesi'nin 'Engelsiz Okul' projesi

Mustafa Öztürk, Türkiye'deki 8 milyon 500 bin engelliden yüzde 36'sının okuma yazma bilmediğini ifade etti.

Üsküdar Üniversitesi'nin 'Engelsiz Okul' projesi
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Mustafa Öztürk, Türkiye'deki 8 milyon 500 bin engelliden yüzde 36'sının okuma yazma bilmediğini ifade ederek, ''Okullarda ortak kullanım alanlarının engellilerin de kullanabileceği şekilde düzenlenmesini istiyoruz'' dedi.

Öztürk, Pendik Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi'nde düzenlenen etkinlikte, Üsküdar Üniversitesi'nin ''Engelsiz Okul'' projesi hakkında bilgi verdi.

Üsküdar Üniversitesinin Türkiye'de ilk defa toplumda engelli bilincini oluşturmak adına sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdiğini, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğüne projenin onayı için müracaat ettiğini anlatan Öztürk, proje kapsamında, İstanbul'daki tüm ilk ve ortaöğretim okullarında, toplumda engelli bilincini oluşturmak için bir sunum yapmak ve çocuklara yönelik hazırladıkları engellilerle ilgili belgeseli izlettirmek istediklerini kaydetti.

Türkiye'deki engelli profili ve engellilerin yaşadığı duygusal sorunlardan bahseden Öztürk, Üsküdar Üniversitesinin, Engelli Bakım ve Rehabilitasyon ön lisans programı bulunduğunu, projenin bu bölümün tercih edilmesine de vesile olacağını düşündüklerini söyledi.

Çocukların, bu farkındalıkla hem engellilere sahip çıkacağını hem de engelliler için daha yaşanılabilir dünya olmasına katkıda bulunacağını dile getiren Öztürk, şu bilgileri verdi:

''Türkiye'de 8 milyon 500 bin engelli var. Bunun yaklaşık yüzde 36'sı okuma-yazma bilmiyor. Yani fiziksel koşullar yüzünden okula gidemiyor. Okullarda ortak kullanım alanlarının engellilerin de kullanabileceği şekilde düzenlenmesini istiyoruz. Bir de bizim için çok önemli olan, bir üniversitenin böyle birşey başlatmış olması. Şimdiye kadar hiçbir üniversite böyle bir sorumluluk projesi kapsamında çalışma yapmadı. Üsküdar Üniversitesi buna öncülük yapıyor. Bu öncülüğün diğer üniversitelere de örnek olmasını amaç ediniyoruz. Çünkü yaşadığımız dünyada fiziksel engeller yüzünden okuyamayan veya okula gidemeyen, okula gidemediği için de istihdam edilemeyen birçok engelli var. Bundan dolayı da büyük sıkıntı yaşıyorlar. Bu proje sayesinde hem toplumda farkındalık oluşturmak hem engelli sorunlarına dikkati çekmek hem de engellilerin tanıtımını yaparak bir bilinç oluşturulmasını ortaöğretimden başlayarak sağlamak istiyoruz.''

Konuşmanın ardından çocuklar, Mustafa Öztürk'ün senaryosunu yazdığı ve yönettiği engellilerle ilgili belgeseli izledi.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Eğitim

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir