Üsküdar Belediye Meclisinin 7. dönem açılış toplantısı yapıldı

Üsküdar Belediye Meclisi'nin 7. dönem açılış toplantısı Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in yönetiminde gerçekleştirildi.

Üsküdar Belediye Meclisinin 7. dönem açılış toplantısı yapıldı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

7 Nisan 2014 Pazartesi günü yapılan ilk oturumu aynı zamanda 7. döneminde ilk toplantısı olma özelliği taşıyor. Üsküdar Belediye Meclisi'ne 2 partiden toplam 45 belediye meclis üyesi seçilirken bugün gerçekleştirilen açılış oturumuna CHP belediye meclis üyeleri katılmadı.

Toplantının ilk oturumunda katip üyeliklerine meclisin en genç meclis üyeleri olan Umut Ekşi ve Kemal Canikli geçici olarak vekalet etti.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, toplantıya saygı duruşu ve istiklal marşı'nın okutulmasıyla başladı.

Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, meclis toplantısında yaptığı konuşmada Üsküdar Belediyesi'nin 30 yıllık bir belediye olduğunu ve bu dönemin 7. dönem olduğunu ifade ederek geçmiş dönemlerde belediye başkanlıklarını yürüten 1. dönemde Necmettin Öztürk, 2. dönemde Niyazi Yurtseven, 3. ve 4. dönemlerde Yılmaz Bayat, 5. dönemde Mehmet Çakır ve 6. dönemde Mustafa Kara belediye başkanlarımıza bu dönemlerde görev yapan tüm belediye meclis üyerine ve her kademede görev yapan çaycısından odacısına, memurundan işçisine kadar tüm çalışanlarına ve emeği geçenlere herkese ''7. dönem belediye başkanı olarak canı gönülden teşekkür ediyorum. Hayatta olanlara sağlıklı uzun ömürler diliyorum, rahmetli olanlara da Allah'tan rahmet diliyorum'' diyerek başladı.

Demokrasi'nin en güzel yanı...

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ''Bizler biliyoruz ki demokrasi'nin en güzel yanı halkın hür iradesinin sandığa yansıması sandıklarda tecelli eden iradeye göre gerek yerel yönetimlerde gerek genel idarelerde halkın adına temsicilerinin vazife yapmasıdır. Üsküdarlılar geçen hafta pazar günü 30 Mart itibariyle her zaman olduğu gibi kendine yakışır olgunlukta güzel bir seçim gerçekleştirmiştir. Üsküdar halkımızın sandığa yansıttığı iradesiyle yeni belediye başkanlığımız ve yeni meclis üyesi tablomuz bu şekilde tecelli etmiştir. Meclis üyesi olan tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum, kutluyorum onlara başarılar diliyorum, inşallah kazasız belasız, sıkıntısız, bütün meclis üyelerimiz iktidarıyla muhalefetiyle ağız tadımızı bozmadan, yerel ölçekte Üsküdar halkına en güzel hizmet edecek bir anlayışla birlikte inşallah bu 5 yılı birlikte yürüyeceğiz.'' dedi.

45 tane meclis üyemizi aynı gözle göreceğiz

Türkmen, ''Meclis üyeliğinden gelmiş bir belediye başkanı olarak, bu tecrübemle birlikte özellikle meclis üyelerimizle olan ilişkilerimizde ve diyaloglarımızda, daha önce biz nasıl meclis üyesi olduğumuzda belediye başkanından, belediye yönetiminden talebimiz hangi doğrultuda nasıl olması gerektiğini tecrübemize dayanarak gerçekten iktidar muhalefet ayrımı yapmadan bütün arkadaşlarımızı 45 tane meclis üyemizi aynı gözle göreceğiz, davranışlarımız eşit olacaktır, asla aralarında hiç bir ayrım yapmayacağız arzumuz ve hedefimiz odur ki; Üsküdar'da hem iktidar meclis üyesi arkadaşlarımız Adalet ve Kalkınma Partisi'nden hemde muhalefetteki Cumhuriyet Halk Partisi'ndeki meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte çok güzel hizmetler yapmak üzere yola çıktığımıza inanıyoruz.'' dedi.

Üsküdar'ımıza daha çok yapacak işimiz var

Türkmen, ''Üsküdar bir tahammül şehridir, bir kardeşlik ve dostluk şehridir, Üsküdar'da asla çatışma olmaz, Üsküdar'da asla insanların birbirlerini kırıcı dökücü hem lafları olmaz, hem de icraatları olmaz. Bizde inşallah yeni dönemde Üsküdar'ımızın bu tahammül şehri özelliğine yeni artılar yeni güzellikler katacak uygulamalar yapacağız. Başta bendeniz belediye başkanı olarak elbetteki bu işin en önemli sorumlusuyum. Bu bilinçle birlikte tüm meclis üyelerimizden arzumuz beklentimiz budur. Özellikle bu dönem meclisimiz iki partili olmuştur. Geçtiğimiz dönemin başında üç partili bir meclisimiz vardı. Bu dönem iki partili bir meclis tablosu oluştu Üsküdar halkımız böyle murad etti. Ben belediye başkanı olarak meclisimizi iktidar yada muhalefet hiç ayırt etmeksizin 'tek vücut, tek yürek, tek bilek' anlayışıyla icraatları birlikte yapacağımızı ifade etmek istiyorum. Devir teslim töreninde de ifade ettiğimiz gibi bizler her ne kadar Adalet ve Kalkınma Partisi'nin belediye başkanı adayı olarak seçimlere girmiş isek de artık mazbatamızı aldığımız günden itibaren tüm Üsküdarlıların belediye başkanı olduk ve inşallah bu anlayışımızı yapacağımız hizmetlerimizle icraatlarımızla herkese ve her kesime göstereceğiz. Bizimde arzumuz Üsküdar'ımıza daha çok yapacak işimiz var, devam eden projelerimiz var, sıfırdan başlayacağımız projelerimiz var bu projelerimize başta meclis üyelerimiz olmak üzere, siyasi partilerimizin temsilcileri olmak üzere ve Üsküdar'da yaşayan, Üsküdar'da nefes alan Üsküdar'a nefes vermeli mantığıyla Üsküdar'ın güzelliğini yaşayan siz sevgili Üsküdarlı hemşehrilerimiz olmak üzere bu şehre hep birlikte daha katacak çok şeylerimiz var. Allah hepimizin yardımcısı olsun, hayırlı uğurlu olsun diyorum.'' diyerek konuşmasını tamamladı.

Başkan Hilmi Türkmen, meclisin ilk toplantısında yapılması gereken başkanlık divanı seçimlerine geçildi. Seçimlerde meclis 1. ve 2. başkan vekillerinin seçimi ardından ise katip üyelerin asil ve yedeklerinin seçiminin yapılmasına geçildi. Gizli oylama ile yapılan seçimlerde meclis 1. başkan vekilliğine Hüseyin Yörük, meclis 2. başkan vekilliğine ise Esat Kalay seçildi. Meclis katip üyeliklerine ise asil Murat Yavuz ve Saadeddin Karaca seçilirken yedek üyeliğine ise Kemal Canikli seçildi.

7. dönemin ilk meclis toplantısına CHP gurubu katılmadı. CHP'nin meclise katılmamasının gerekçelerini ise gurup başkan vekili Çetin Karadağ açıkladı.

Çetin Karadağ'a ise AK Parti gurup başkan vekili Osman Aydın yanıt vererek Karadağ'ın açıklamalarını çok talihsiz açıklamalar olarak nitelendirdi ve iddiaların asılsız olduğunu ifade etti.

Gurup başkan vekillerinin konuşmasının ardından Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen açıklama yaptı.

7. dönemin ilk toplantısıyla ilgili konuşmaların olduğu diğer haberimiz daha sonra yayına hazırlanacaktır.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Üsküdar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir