Bir Yazı, İki Analiz... ''Ülke ve Üsküdar''

Kiminiz benim için taraf, kiminiz yandaş belkide candaş diyeceksiniz. Hiç önemsemiyorum. Ben seçim akşamı çıkacak sonuçlar ile kendi muhasebemi yaparım.

Bir Yazı, İki Analiz... ''Ülke ve Üsküdar''
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Haftalardır süren çekişmenin ardından beklenen gün nihayet geldi. Sandıklar pazar günü kuruluyor, demokrasi şöleni başlıyor. Kasetler, montajlar, tapeler derken söz söyleme sırası ve karar artık milletin.

Hem fikir olduğumuz üzere bu seçimde yerelden ziyade genel seçim atmosferi yaşadık. Ancak dün yaşanan olaydan sonra artık bu bir seçim değil, referandum diyebiliriz. Pazar günü sadece belediye başkanı seçmeyeceğiz, bir devletin, yeni Türkiye'nin geleceğine karar vereceğiz.

SEÇİM DEĞİL REFERANDUM.!!!

Bütün bu yaşananların bir yolsuzluk meselesi olmadığı, dün daha iyi anlaşıldı. Tek "Milli" lider Erdoğan kalmıştır. Güvenlik sırlarını düşman ülkelere servis eden hainler içimizde son kozlarını kullanmakta, beceremediği zaman başına gelecekleri bildiği için kaçış bileti cebinde beklemektedir.

30 Mart seçimlerinde kullanacağımız her oy İslam dünyasının ''var oluş'' veya ''yok oluşu'' ile ilgilidir. Çünkü tüm İslam dünyası halkları 30 Mart'da Türkiye'de çıkacak sonucu beklemektedir. Türkiye ve İslam düşmanlarına karşı ilk baş kaldırı bu seçimle başlayacaktır. Emin olun Mısır'da idama mahkum olan 529 Müslüman Kardeşler yöneticisi Suriye halkı, Afganistan, Irak, Libya, Pakistan, Myanmar, Sudan, Somali, orta Afrika'daki tüm müslümanların ve tüm ezilmiş halkların umudu bu seçimdir.
 
  Oyunuzu sırf Erdoğan'a yada AK Parti'ye değil, İslam dünyasının ve tüm sömürülen insanların geleceğine, İslamın ve insanlığın kurtuluşuna vereceksiniz.

ÜSKÜDAR'DA AK PARTİ RAHAT KAZANIR.!!!

Gelelim Üsküdarımıza... Yurtdışında yaşayan bir Üsküdarlı olarak sizinle tahminlerimi paylaşacağım. Kiminiz benim için taraf, kiminiz yandaş belkide candaş diyeceksiniz. Hiç önemsemiyorum. Ben seçim akşamı çıkacak sonuçlar ile kendi muhasebemi yaparım. Fakat uzaktan takip ve gözlemin daha etkili ve samimi olduğuna inanıyorum. Sahada yaşanan ufak meselelere takılmak yerine geniş pencereden daha sağlıklı bakma imkanına sahip oluyorum.

Seçim atmosferinin en dikkat çeken özelliği ise Üsküdar'daki hoşgörü ortamı oldu. Komşu Kadıköy ve Beşiktaş ile kıyasladığımızda ne demek istediğimi daha net anlayacaksınız. Sağ seçmenin kalesi Üsküdar'da tüm partiler çalışmalarını çok rahat yürüttüler, iskele meydanında çadır kurarak seçmene ulaştılar. Fakat solun kalesi konumundaki Kadıköy ve Beşiktaş'ta aynı hoşgürüyü bu seçim dahil hiç bir zaman göremedik. Seçim çalışması yapan AK Partililer saldırı, küfür ve hakarete maruz kaldı. Bu saldırılar sadece bu iki ilçeyle sınırlı kalmadı, Ataşehir ve Bakırköy'de de benzer olaylar yaşandı.

Demokrasiden, hukuktan, eşitlikten, insan haklarından ve ifade özgürlüğünden dem vuranların aslında hiç de samimi olmadıklarını gördük.

Bu kötü örneklerden sonra Üsküdarlı olmaktan ve Üsküdar'daki hoşgörü ortamından dolayı gururluyum. Üsküdar'da seçim çalışması yapan tüm siyasi partileri ve adaylarını kutluyorum.

Artı, eksi 2 puan yanılma payı ile Üsküdar tahminlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Favori AKP

Geçen seçimde belediye başkanlığını oy kaybetmesine rağmen yüzde 38 ile kazanan AK Parti'nin bu seçimde oylarını arttırarak kazanacağını düşünüyorum. Önceki seçimde halktan uzak bir başkandan dolayı onlarca küskün seçmen, Saadet Partisi ve Yılmaz Bayat faktörü vardı. Sağ ve muhafazakar oylar bu iki parti arasında bölünmüştü. Şimdi ise halkıyla bütünleşmiş bir belediye var. Mustafa Kara'nın gülen yüzü ilçede küskünleri barıştırdı. Kendi isteğiyle aday olmadı ve halen sahada partisi için çalışıyor.

Hilmi Türkmen ise iki dönemdir belediyede başkan yardımcısı olması, Karadenizli olup çevresinde sevilmesi, samimi ve güler yüzlü olmasına çalışkanlığıda eklenince "AK Parti için sandıkta zafer kaçınılmaz olur" diyorum. Üsküdar'da eksikler var tabiki fakat yapılan onlarca hizmeti seçmenin gözardı edeceğini düşünmüyorum. Tahminim yüzde 47.

Plase CHP

CHP Üsküdar'da yüzde 20 civarında kemik oya sahip. Bir önceki seçimde AK Parti ve SP'nin çekişmesinden gelen fırsatı yanlış aday tercihi nedeniyle iyi değerlendiremedi. Her ne kadar Yılmaz Bayat kontejandan meclis üyesi adayı olsada bu seçim aynı çekişmeden çok uzak görünüyor. Eğer İhsan Özkes önceki dönem aday gösterilmiş olsa şuan Üsküdarı yönetiyor olurdu.

İhsan Özkes daha önce müftülük görevinde bulunması sebebiyle Üsküdarın muhafazkar yapısını çok iyi biliyor. Ayrıca 1999 seçimlerinde DSP'den Üsküdar Belediye Başkan Adayı olmuş, kesin kazanacak gözüyle bakılırken RP adayı Yılmaz Bayat'a farklı kaybetmişti.

Seçim çalışmalarında projelerinden çok müftü olmasıyla ön plana çıkmak istedi. Üsküdar'ın her köşesi ''Müftü ile Üsküdar'ın yüzü gülecek'' afişleri ile süslendi. Hatta bu yüzden Başbakan Erdoğan tarafından çeşitli mitinglerde eleştirildi.

Üsküdar'daki imar sorununu çözecek olan ve meclisten AK Parti oylarıyla geçen ''afet yasasının iptali'' için CHP tarafından anayasa mahkemesine dava edilen dilekçenin altına attığı imza ise sonunu hazırladı diyebilirim. Her ne kadar ''rantı engelledik'' dese de bu imzanın seçmene izah etmesi mümkün değil. Ayrıca ''Yüreğimle imar sorununu çözerim'' demek ise bize kulakları çınlasın Demirel vaadlerini hatırlattı.

İhsan Özkes sayesinde CHP'nin Üsküdar'da oy oranın artıracağını düşünüyorum. Ayrıca özellikle Çengelköy bölgesinde yeni site yapılaşmasından dolayı seçmen profilinin bir hayli değiştiğini, daha çok gelir yüzeyi yüksek ailelerin bu bölgeye taşındığını ve sol partilere oy veren seçmenin bölgede artış gösterdiğini eklemeden geçemeyeceğim. Fakat bunlar Üsküdar'da seçimi kazanmak için yeterli olmayacaktır. Tahminim yüzde 33.

Süpriz SP

Saadet Partisi adayı Erol Belen projeler ile halkın karşısına çıktı. Kendisini tebrik ediyorum. İdeolojiler değilde projeler bazında bir seçim atmosferi olsa, Yılmaz Bayat'ında desteğiyle AK Parti'yi bir hayli zorlardı. Malum Üsküdar'da Yılmaz başkanın başlattığı ''Ramazan Çadırı'' Türkiye'nin dört bir yanına yayıldı. Ayrıca 1994 seçimlerinde RP ile değişen belediyecilik anlayışı Ülkemizde hizmet yarışına dönüştü. Bu birikim ve alt yapıdan gelen Erol Belen'in maalesef referanduma dönüşen seçim atmosferinde SP'nin tutunduğu tavır nedeniyle de şansı yok diyorum. Tahminim yüzde 7.

MHP'nin Şansı Yok Denecek Kadar Az

MHP Üsküdar'da Habib Suiçmez ile şansını deneyecek. MHP'li abilerimiz ve arkadaşlar lütfen alınmasınlar. Eski dönemlere göre çok daha iyi bir seçim kampanyası yürütmelerine rağmen açıkçası pekde şansı yok desek yanlış olmaz. MHP Üsküdar'da mevcut oylarını korumayı ve arttırmayı amaçlıyor. Ayrıca Üsküdar Belediye meclisine üye göndermeye çalışacaklar. Tahminim yüzde 5. Bir hususun altını çizmeden geçemeyeceğim. Üsküdar'da alınan oy oranları MHP'ye hiç mi hiç yakışmıyor. Umarım genel seçimler için erken tedbirler alınır.

BBP Oylarını Arttırma Peşinde

Abdullah Genç ile seçime girecek olan BBP'nin seçimi kazanma şansı yok diyorum. Oylarını artırmaya çalışacak. AK Parti'den kaçan cemaat oylarının BBP'ye geleceğini söyleyebiliriz. Fakat ne derece etkili olur bekleyip göreceğiz. Yüzde 2 olur diye tahmin ediyorum.

Küskünler DSP diyor

1999 Yerel-Genel seçimlerinde Üsküdar'da yüzde 20'nin üzerinde oy alan DSP, 2002 genel seçimlerinden itibaren bu potansiyelini ülke genelinde olduğu gibi Üsküdar'da da CHP'ye kaptırdı. Bu seçim için DSP'nin Üsküdar'da adı bile anılmıyor. Küskün sosyal demokratların oylarını alacaklardır. Yüzde 3 çok iyimser bir tahmin olur.

30 Mart yerel seçimlerine katılacak tüm adaylara başarılar diliyorum. Kim kazanırsa kazansın, kazanan Üsküdar olsun.


Ali Süzen


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Seçim 2014

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir