Hilmi Türkmen: Üsküdar'da CHP'nin şansı yok

AK Parti Üsküdar Belediye başkan adayı Hilmi Türkmen ''30 Mart gecesi AK Parti'nin zafer gecesi olacak'' dedi.

Hilmi Türkmen: Üsküdar'da CHP'nin şansı yok
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

İstanbul'un en gözde ilçelerinden biri olan Üsküdar aynı zamanda Başbakan'ın İstanbul'daki ikametgahı. Bu yüzden önemi bir kat daha artıyor. AK Parti adayı Hilmi Türkmen belediyecilikte çok tecrübeli bir isim.

Türkmen, Haber7 Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan ve Yayın Koordinatörü Osman Ateşli'nin sorularını yanıtladı, Üsküdar ile ilgili projelerini anlatırken CHP'nin adayı için ''rakibim bile olamaz'' dedi.

İşte o röportaj:

HALKLA ARACISIZ BAŞKANLIK YAPACAĞIZ

İlk dönem Üsküdar için hizmete adaysınız. Neler yapacaksınız, ne gibi hazırlıklarınız var?

Başkanlık olarak ilk dönem ama tabii belediyedeki 3. Dönem olmuş olacak. iki tane ilk dönem başkan yardımcılığı yaptık. Bu iki dönem yaptığımız görev bize gösterdi ki belediyecilik özellikle vatandaşın belediyeden talebi iletişim noktasında hiçbir engel olmaması. Belediye başkanından talebi budur. Kapılar ardına kadar açık olsun geldiğimizde bizi bir yere havale etme direk sen bizimle ilgilen, arazide çalışıyoruz şu an esnaf halk vs. Başkanım bak seçim öncesi ne güzel geliyorsunuz burada bizimle muhabbet ediyorsunuz seçimden sonra da bekleriz, diyor. Dolayısıyla insanların gördüğümüz hem 10 yıllık tecrübemiz hem adaylık sürecinde tespitimiz o ki vatandaşla olan diyalog-ilişki çok önemli. Biz önümüzdeki dönem inşallah güzel bir ekip kurmakla birlikte ekibimiz işin başında biz sahada halkın yanında spontane sıra dışı davranışlarla zevkli bir belediyecilik yapacağız inşallah, halkla, aracısız görüşme konuşma doğal sade bir tarzla bu işi devam ettireceğiz.

ÜSKÜDAR TRAFİĞİNİ ÇÖZECEĞİZ

Geçtiğimiz dönem belediyecilik sürecinde başkan yardımcısı olarak görev yaptınız, Üsküdar'ın belli sorunları vardı, bir kısmı çözüldü bir kısmı kaldı. Şu anda en büyük problem olarak neyi görüyorsunuz, ilk yapacağınız işler neler olacak?

Üsküdar'ın 2 tane önemli problemi var bence. Birincisi merkezde özellikle, ulaşım sıkıntısı var hala devam ediyor. İkincisi de bu kaçak yapılaşmanın getirdiği kentsel dönüşüm ihtiyacı. Bu 2 konu Üsküdar'ın önemli konusu ve önemli bir problemi. Üsküdar merkezdeki bu trafikle ilgili konuyu inşallah önümüzdeki dönem çözeceğiz. Yani önümüzdeki dönemin ilk 2 yılında Üsküdar meydanındaki trafik baya rahatlamış olacak.

3 KAT BÜYÜK MEYDAN GELİYOR

Nasıl bir çözüm düşünüyorsunuz? Otopark problemini de buna dahil edelim.

Biliyorsunuz ki şehirler binalarıyla yüksek gökdelenleriyle meşhur olmaz, anılmaz aslında. Şehirleri şehir yapan meydanları ve yeşil alanlarıdır, parklarıdır. Bizim inşallah önümüzdeki dönem Üsküdar'daki meydan düzenlememizle bir taraftan yeni bir Üsküdar özellikle merkeze yeni bir meydan, şu andaki mevcut meydan büyüklüğünü bir 3 katı büyüteceğiz önümüzdeki dönem...

Kamusallaştırmayla değil mi?

Zaten belli bir yerler kamu malı yani büyükşehir belediyemizin mülkiyetinde olan. Belediye binamız var katlı otoparkımız var oraları kaldırdığımızda meydan açılmış oluyor. Meydan büyüklüğü şu anki büyüklüğün 3 katı büyüyor.

Adı Demokrasi Meydanı mı olacak yine yoksa Ahmediye Meydanı mı?

Adını henüz düşünmedik ama Ahmediye olabilir. Biz o ismi bir mahalleye koyduk. Mesela Mimar Sinan diye bir mahalle ismi koyduk. Mimar Sinan çarşısı var hemen belediyenin yanında. Mimar Sinan Meydanı olabilir bilmiyorum düşünmedik henüz. Ama meydanı büyüttüğümüzde trafik hem biraz daha rahatlayacak hem de Üsküdar'dan Ümraniye-Çekme attı var bildiğiniz gibi 2015'in sonuna kalmadan inşallah bitecek bir proje bu. Bu projenin de hizmete girdiğini düşünün, çok ciddi anlamda trafik rahatlayacak. Otobüs, minibüs artık Üsküdar Meydan'a inmeyecek çünkü. Sultanbeyli'den Ümraniye'den bizim Üsküdar'ın o taraftan mahallelerinden insanlar artık raylı sistemle geliyor Üsküdar'a. Bunlar rahatlatacak.

ÜSKÜDAR'A DEV OTOPARKLAR GELİYOR

Hem trafiği hem de bizim meydan düzenlemesini belediye binasını kaldırıyoruz katlı otoparkı kaldırıyoruz. Bunların altı komple otopark oluyor. Bizim yeni dönemde Üsküdar'la ilgili bir sloganımız var.

1) Meydanı 3 kat büyütüyoruz.

2) Merkeze 3000 araç kapasiteli kapalı otopark yapıyoruz. Bunun 1500'ü şu andaki eski binamızın altında olacak, 1500'ü yeni binamızın altında olacak ki şu anda Üsküdar'da katlı otoparkın kapasitesi 400 araç. 400'ü biz 3000'e çıkarıyoruz ilk defa. Yeni binamız hükümet konağının arkasında hemen.

Orada sadece belediye binası değil, kentsel dönüşümü belediye binamızla başlatmış olduk. Orada 100 bin metrekare inşaat alanı olan bir proje var şu anda. Belediye hizmet birimleri, kültür ve kongre merkezi, spor salonu, yüzme havuzu, güzel bir çarşısı Üsküdar'ın dokusuna uygun olacak şeklide muazzam bir dönüşüm alanı oldu Çavuşdere. Oraya taşınıyoruz. Üsküdar adeta meydanın bitimi Üsküdar çarşısı olarak başlıyor.

VALİDEBAĞ KORUSUNU İSTANBUL'A KAZANDIRACAĞIZ

Önümüzdeki dönem bu dediklerim bitmiş olacak çünkü bu proje başladı 850 günde bitmiş olacak. Bu demektir ki 2016 yılında Üsküdar'da yeni binamıza taşındığımız gün eskiyi yıkmaya başlayacağız. Çok acil. Zaten şu anda onun çalışmalarını yapıyoruz proje de hazır. İkinci bir konu Validebağ Korusu. Dedim ya şehirler meydanlar ve yeşil alanlarıyla anılır. Validebağ Korusu 354 dönüm ve sahipsiz. Yani umuma açık değil. Ne mesire alanı olarak ne yürüyüş parkurları olarak, soğuk, karanlık, bakımsız. Yani milli emlakin ama 1. Derecede sit bölgesi ilan edildi 96'da. Yani sahibi yok. Ağaçlar, otlar perişan. İnşallah önümüzdeki dönem bu yeşil alanı gerçek koru yapacağız. Kent ormanı yapacağız burayı. Şu anda 6000 tane ağaç var orada ama her sene ağaçlar kırılan dökülen çürüyen bakan yok ki. Biz bu 6000 ağacı hem bakıma alacağız hem de buraya yeni ilave 1000 ağaç dikeceğiz.

Yeni spor alanlar alanları doğal göletler yürüyüş parkurları ahşap köprüler seyit terasları piknik alaları çiçek bahçesi botanik bahçe ne istersen. Böyle bir yer yok Üsküdar'da. İstanbul'da da yok. Validebağ sadece Üsküdar'ın değil İstanbul'un da çok önemli bir projesi olacak. Kadir Topbaş başkanımızla da görüştük. O da bayıldı projemize.

Validebağ'ın artık gerçek koru gerçek şehir olma zamanı gelmiştir. Bu konuda da iddialıyız. Üsküdar'da meydan Validebağ'da koru, ortasında Çamlıca. Büyük Çamlıca'nın da silueti değişiyor artık camii minareleri yükselecek başka türlü o kirlilik kalkacak oradan. Yeni dönem Üsküdar için çok muazzam olacak inşallah.

Şöyle tarif edilebilir: Marmaray İstanbul'un en büyük ulaşım projesi, merkezi Üsküdar. Metro ağlarının buluşma noktası Üsküdar, Anadolu ile Avrupa'yı birbirine bağlayan teleferiğin merkezi Üsküdar. Yani İstanbul'un en önemli ulaşım aksının üzerinde olacak.

CHP YİNE O YASAYI İPTAL ETMEK İSTEDİ

Kesinlikle. Muazzam bir yer olacak. Biz diyoruz ya Marmaray asrın projesi. Çamlıca Camii de asrın mührüdür. Ve bu mühür Üsküdar'a, Çamlıca'ya vurulmuş bir mühürdür. Çamlıca ve Üsküdar için muazzam bir zenginlik olacak inşallah. Tabii ikinci önemli konumuz kentsel dönüşüm. Dönüşümle ilgili de bir takım adımlar attık hala bu çalışmamız devam ediyor bu tabii hemen bir dönem yapılıp bitecek ir iş değil. Dönüşüm meselesi bu kadar basit hemen tamamlanabilecek bir iş değil. Dönüşüm bir de belediye ile tek başınıza olarak yapamazsınız. Halk ile birlikte. Vatandaşa rağmen olmaz bu işler. Bizim dönüşümle ilgili inşallah hedefimiz Üsküdar'da boğaz bölgesinde. Ön görünümde. Ki ön görüm yine sıkıntılı ama geri görünüm ve etkilenme bölgesi dediğimiz bir alan var orada, 14 mahallemizi ilgilendiriyor. 250 bin nüfusu ilgilendiriyor. Üsküdar'ın coğrafya anlamında 1/3'dir. Bu dönüşümü de boğaz yasasından kaynaklanacak bir kısıtlılığı kaldıracak bir gelişme olduruyor afet riski altındaki alanların dönüştürülme yasası 6306 sayılı yasa. Bu yasadan yararlanarak biz özellikle o bölgede dönüşüm sağlayacağız. Çünkü %15 imar var normal boğaz kanuna göre. Bunu açmanın yolu ya o kanunu değiştireceksin dönüşüm yasasından faydalanacaksın. Biz bununla ilgili birkaç çalışma yaptık çevre ve şehircilik bakanlığımızla ve güzel de bir imar aldık. Şimdi bu boğaz kanununun etki alanı 3 imar bölgesine ayrılıyor. 1) ön görünüm 2) geri görünüm 3) etkilenme bölgesi. Ön görünüm şu anda yine imara kapalı. Onda bir hareket alanımız yok. Geri görünüm bu metroya kadar. Yavuztürk Ümraniye arası da etkilenme bölgesi. Geri görünüm dediğimiz alanda 6 kat 1,5 emsal imar aldık. Yavuztürk bölgesi Bahçelievler o tarafı da 2 emsal 8 kat imar aldık. Bunlara bodrum katlar ilave çıkmalar hariç. Tam biz bu çalışmaları yaparken CHP mecliste grup olarak bu yasanın iptali için, afet yasasının, anayasa mahkemesine başvurmuş tabii. Geçen 1 Mart itibariyle anayasa mahkemesi bu imarla ilgili bizim elimizi rahatlatan hususu iptal etti. Hem durdurdu hem iptal etti. Gerekçeyi henüz yazmadı. Tabii bu da bizi üzdü işin doğrusu. Biz çıktık aday olarak gösterdik şu imar geliyor bu imar geliyor siz yeter ki anlaşın aranızda 3/2 çoğunluk şartı var ya. Bu iptal olunca biz başbakanımıza dedik bu konuyu anlatalım ama başbakanı da bulmak mümkün değil her gün bir mitingde. 10 gün önce biz mutlaka dedik başbakana ulaşmamız lazım.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE BÜYÜK İŞLER YAPACAĞIZ

Bir mitinge giderken başbakanımızı helikopter pistinde yakaladık. Sayın başbakanımız durum böyle böyle biz konuyu millete anlattık ama iptal oldu ne yapacağız.. ''Biz bu milletin hayrına yaptığımız hangi işimizden vazgeçtik, geri adım attık. Olur mu yahu, anayasa mahkemesi gerekçeli kararı yayınlar yayınlanamaz derhal yeniden çıkacağız. Hiç kimse üzülmesi, selam söyle hemşerilerimize. Aynen devam edeceğiz'' dedi. Ve dediklerine aynen devam etti. Bu imar ile ilgili size anlattıklarımızın arkasındayız. En büyük güvencemiz başbakanımız yeter ki siz aranızda anlaşın diyor. Çünkü parseller hep hisseli parsel. İnsanların orada müstakil tapusu yok. Bu hisseli parselde insanlarımız, vatandaşlarımız en 3'te 2 çoğunluğu sağlamak zorunda. Anlaştıklarında inşallah... Ki şu anda bu çalışmaları yapan var. Emniyet Mahallesi, Başbakan'ımızın mahallesinde, Yavuztürk tarafında, Mehmet Akif Ersoy'da var. Bazı parsellerde, yapı yoğunlaşması az olan parsellerde bu iş nispeten daha kolay. İnşallah dönüşümle ilgili, önümüzdeki 5 yılda Üsküdar'da hatırı sayılır bir dönüşüm gerçekleştirmiş olacağız. Biz sırf bu kentsel dönüşümü gerçekleştirmek üzere belediyemizde kentsel tasarım ödüllü bir müdürlük kuruyoruz. Ve bir başkan yardımcısı arkadaşımızın işi sırf bu olacak. Yani bu konuya bu kadar özel önem vereceğiz. İnsanları aydınlatacağız, hangi parselde kaç daire çıkıyor, nedir, hangi imarı alıyorsun, ona göre müteahhit ile anlaşacak ya da anlaşmayacak. Biz adeta konuda vatandaşımızın gönüllü danışmanıyız yani. A'dan Z'ye, teknik danışmanı, hukuki danışmanı. Yeter ki vatandaşlarımız dönüşüme evet desin. Bir an önce Üsküdar'ın bu kaçak yapı stokunu eritelim. İddiamız bu. Ve yerinde dönüşüm mantığı ile yapacağız bu işi.

Bir takvim var mı, peki? Yani hedefim şu, şu kadar sürede yapacağım şeklinde. Bu zor bir iş çünkü.

Bu çok zor bir iş. Biz bu işte tek yetkili merci, kurum olsak bir yere koyarız da bu vatandaşa da bağlı biraz. Bizim hedefimiz şu: Önümüzdeki 5 yıl, 10 yıl, 20 yıl ne kadar olur bilmiyorum ama sadece Üsküdar değil, tüm Türkiye'de yeniden Türkiye'nin şantiye alanına dönüşüp yeniden kurulması lazım.

Zaten afet yasasının -halk dili ile deprem yasası- mantığı da deprem gelmeden önce depreme hazırlıklı olunmasını sağlamaktır. Türkiye deprem kuşağında, İstanbul deprem kuşağında sonuçta. Bu dönüşümde elini ne kadar çabuk tutar, hızlı davranan olursa o kadar avantajlı olacak. Yasadan yararlanmak için bildiğiniz üzere inşaat harcından muafiyet var. Bu yasa gereği dönüşüme evet diyenler harç ödemeyecekler. Bakanlık 18 ay karşılıksız kira yardımı yapacak. Vatandaşa çok uygun oranlı krediler temin ediliyor. Bir inşaatın harçsız yıkılıp yapılması çok cazip. Birçok vatandaşımız bunu uyguluyor. Tabii bu anlamda da özellikle merkez bölgesinde çok da yoğunluğu artırıcı bir imardan yana da değiliz. Üsküdar'ın tarihi dokusunu bozmamak için bazı şeylere dikkat ediyoruz. Üsküdar meydan düzenlemesi ile aslında Üsküdar'ın çok önemli bir potansiyeli ortaya çıkartılmış oldu. Üsküdar'da çok ciddi bir turizm potansiyeli var ama buna karşılık gerekli turizm canlılığı yok Üsküdar'da. Üsküdar inanç turizmi, kültür turizmi anlamında İstanbul'un en zengin ilçesidir. Mimar Sinan'ın en çok eserinin bulunduğu ilçe Üsküdar'dır. Valide-i Atik Külliyesi başı başına bir cazibe merkezi ama çoğunun haberi yok.

CHP'NİN ADAYI MÜFTÜ DEĞİL EMLAKÇI

Aziz Mahmut Hüdayi'si, Şeyh Devati'si, Beylerbeyi Sarayı, Çamlıca'sı, Kuzguncuk'u. Kuzguncuk başlı başına bir marka beldedir. Dinler arası sevginin, saygının, muhabbetin yeridir orası. Yeni dönemde bunları daha da canlandıracak hedeflerimiz var. Yerinde dönüşümden kastımız. İşte bu günlerde işte Ak Parti buraları peşkeş çekecek yerlerinizi. İşte yasayı iptal ettiler. Dilekçenin altında imzası olanlardan biri de şu anda CHP Üsküdar adayı. O da iptal ettirmiş. Bir yandan yasayı iptal ettiriyor. Bir taraftan da müftü başkan ile imar sorununu çözeceğim diyor. Tabii bunlar siyasete dini alet etme olayıdır. Müftü dini bir terimdir, değil mi? Şimdi güya Üsküdar muhafazakar bir şehir ya bu şeyden ileri gidiyorlar. Bence yanlış yaptı. Müftü değil de emlakçı çözerse daha iyi diyecekti çünkü müftü eski emlakçı. Bir dönem emlakçılık da yaptı. Bunu emlakçılığı küçümsemek için söylemiyorum. Ama imardan müftüden daha çok emlakçılar anlar. Ben de diyorum ki ne emlakçı başkan ne müftü başkan. İmarı hukukçu başkan yapacak, inşallah.

MİLLET TAPUSUNU ALACAK

Üsküdar'da 2B problemi var mı?

Bildiğiniz üzere 2B, tapulu ve tapusuz olmak üzere ikiye ayrılıyor. Tapusuz 2B'ler Çavuşbaşı tarafları. Oralar orman vasfını kaybetmiş, hazine arazileri. Vatandaşa yerler satılacak. Üsküdar'da tapusuz 2B yok. Üsküdar'daki 2B'ler tapulu 2B'ler. Mesela; Yavuztürk, Yeşilyamaç. Buralardaki vatandaşlar, tapulu iken bir sabah uyanmışlar, tapuları iptal olmuş, Hazine adına orman diye tescil edilmiş. Şimdi kanun çıktı, tapulu 2B'ler ücretsiz, vatandaşa iade edilmek üzere. Biz de Üsküdar'da millet tapusunu alacak diye rahat ettik. Ama son üç, dört ay önce Maliye Bakanlığı'nın uzmanları bir görüş yazdılar. Orman vasfını kaybederek, hazineye teslim edilen arsalar niteliğinde olmadığı, dolayısı ile onlara bu işin ücretsiz verilemeyeceği yönünde görüş bildirdiler. İstanbul defterdarları da millete yazı yazdı. ''Siz bunu bu kapsamda alamıyorsunuz. Bunun için yeni bir yasal düzenlemeye ihtiyaç var'' dedi. Şu anda işimiz o noktada. İnşallah, yeni dönemde ya bir yasal düzenleme ile ya da yeni bir görüşle bu milletin tapusunu verme adına, Şehircilik Bakanı'mız İdris Güllüce Bey ve Bekir Bey ile görüştük. Bu bölgede iki tane problem çıktı. Birincisi tapu diğeri de imar problemi. İnşallah önce tapuyu, sonra da -bu dediğimiz dönüşümden yararlanmak suretiyle- imar problemini çözmüş olacağız. Üsküdar'da belli bir bölgede bu ikili kısmen var. Şimdi millete bu işi ilçe belediyesi tek başına çözemez diyoruz. İlçe, büyükşehir belediyesi ve hükümetin aynı çizgide, aynı anlayıştaki kadrolarda olmasının bu işin en büyük çözüm şekli olacağını söylüyoruz. Ve vatandaşımız da bu konuda kararlı, İnşallah. Seçimden sonra çözmüş olacağız.

ÜSKÜDAR BİR KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ

Üsküdar ile ilgili alışılagelmiş şöyle bir şey var; yani Üsküdar, başlayan projeleriyle ulaşımını çözmüş, kentsel dönüşümünü çözmüş, imar problemini aşmış, otopark ve yolları açarak, meydanlar genişleterek veya tünelleri bitirerek, çevreye açılan aksları da çözerek bu sorunu halletmiş, tam yaşanılabilir bir şehir havasında. Yeşil alanları, yani Çamlıca'sı, korusu. Bir de sizin Paşa Kapısı'nın üzerindeki meşhur koru da var tabii. Ama biz biliyoruz ki Üsküdar aynı zamanda kültür sanatın da bulunduğu merkezlerden biri.

PAŞAKAPISINI ALACAĞIZ

Paşakapısı deyince aklıma geldi. Paşakapısı, bildiğiniz gibi cezaevi. Mülkiyeti hazineye ait, Adalet Bakanlığı'na tahsisliydi. İki ay önce tapuyu vakıflar devraldı. Paşakapısı, İnşallah cezaevi olmaktan çıkıyor ve biz burayı vakıflardan tahsis alarak orayı çok güzel bir kültür-sanat merkezi yapacağız. Yani Paşakapısı Kültür-Sanat Galerisi olacak, İnşallah. Yeni dönemde ses getirecek projelerimizden birisi de Paşakapısı Cezaevi'nin bir sanat galerisi haline dönüştürülmesi. Vakıflar Bölge Müdürlüğü'müz ile şu anda mutabıkız. Önümüzdeki dönem burada güzel bir hizmetimiz olacak, İnşallah. Fethipaşa'yı büyükşehir belediyemiz şu anda yeniden ele alıyor. Kültürü, sanatı, turizmi, yeni şehirleşmesi, tarihi dokuyu tekrar gün yüzüne çıkaracak birtakım hamlelerle... Şu anda Aziz Mahmut Hüdayi Külliyesi restore ediliyor. İnşallah önümüzdeki yıl tamamlanacak. 20'ye yakın yeni çeşmeler restore edeceğiz. Restorasyonu devam eden tekkelerimiz var, onları tamamlayacağız. Bir de Harem'den Üsküdar'a kadar trafiğin kapatılıp, nostaljik tramvay ve yaya yolu yapılması projemiz var. Bir de fazla dillendirmediğimiz- Salacak Sahili'ni kumla doldurup plaj yapma düşüncemiz de var. Üsküdar, İstanbul'un denize en uzun kıyısı olan ilçesidir. Akat bundan istifade edemiyoruz. Bir tarafta Kız Kulesi, diğer tarafta tarihi yarımada. Oralarda neden bir seyir terası olmasın, kumsalı olmasın. Böyle de hayallerimiz var.

ÜSKÜDAR'DA RAKİBİM YOK

Üsküdar, sayın Başbakanı'nın da ikamet ettiği ilçe olma hasebiyle ayrı bir önem taşıyor. Başbakan, bizzat yakından ilgileniyor. Bu konu ile alakalı neler söylemek istersiniz? Öte yandan biraz önce değindiğiniz- en güçlü rakibiniz olan müftü hakkındaki görüşlerinizi de alabilir miyiz? Daha doğrusu seçimlerden ne bekliyorsunuz?

Rakibimiz yok, Allah'ın izni ile. Müftüyü rakibim olarak kabul etmiyorum. Başbakan'ın ilçesi olması çok ayrı bir duygu tabii ki. Burası Başbakan'ımızın ilçesi sonuçta. Hem büyükşehrimizden daha çok hizmet almayı hem de hükümetimizin ilgili bakanlıklarımızdan, vakıflardan ve maliyeden işlerimizin daha hızlı ve daha çok hizmet alacak şekilde sonuçlanır diye düşünüyoruz. Bütçemiz fena değil ama niçin bakanlıklardan, büyükşehirden daha fazla imkan elde etmeyelim. Bunu takip edeceğiz. Başbakan'ımızın ilçemizde olması bizim için şanstır.

17 Aralık sonrası değişen bir durum var. Bu durumun Üsküdar'a yansıması nasıl oldu? Bir de seçmene son olarak nasıl bir çağrıda bulunmak istersiniz?

17 ARALIK'TAN SONRA OY ORANIMIZ YÜKSELDİ

17 Aralık'ın Üsküdar'a yansıması aynen Türkiye'ye yansıması gibi oldu. Görüyoruz ki vatandaşımız 17 Aralık'ın bir yolsuzluk operasyonu değil, bu milletin iradesine, istikrarlı giden siyasi tabloya, Başbakan'ımıza yapılan bir operasyon olduğu noktasında hemfikir. Bunu Üsküdar'da da çok açık görüyoruz. Yani insanlar tabloyu güzel okuyorlar. 80 yaşındaki hacı amcamız da teyzemiz de görüyor ve anlıyor bu işi. Bu kadar insan her şeyin farkında. Bunun karşılığını sandıkta bulacağız, İnşallah. 17 Aralık sonrası inanıyoruz ki Ak Parti'mizin hem Üsküdar'da hem İstanbul'da hem de Türkiye'nin çoğu yerinde oy oranları mutlaka yükselecektir, belediye sayımız artacaktır. Ve bir kez daha -nasıl ki partimiz 2002'den bu yana tüm seçimlerde galip çıkmıştır- galip çıkacağız. Girdiğimiz en önemli seçim budur. Oy oranımızı çokça yükselteceğimiz bir seçim olacaktır. Bunu, Başbakan'ımızın mitinglerinde de, ekranlarda herkes görüyor. Esnaf ziyaretlerimiz oluyor. Girdiğimiz her dükkanda insanlar açmış televizyonu canlı canlı mitingleri izliyor ve muazzam bir sahiplenme var. Bu operasyonu millet kendisine yapılan bir operasyon olarak görüyor. Bu seçimler ''bu millet ile savaşılmaz'' gerçeğini bir kez daha gösterecek. Sözün de kararın da milletin olduğunu 30 Mart günü hep birlikte göreceğiz.

İSLAM COĞRAFYASINA HAYIRLI OLSUN

Seçmenlerinize çağrınız, son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Üsküdar'ımız kadim huzurun beldesi. Üsküdar tarihi, İstanbul'un fethini gören bir şehir. Yahya Kemal'in ifadesi ile, ''Bir ulu rüyayı görenler şehri, Üsküdar''. İstanbul'un fethinden önce Müslüman Türklerin ana yurdu olmuş bir şehir. Harem toprağı. Üsküdar, altın şehir. Bu şehir gerçekten İstanbul'un yaşanılabilir, oturmak için en çok tercih edilen ilçesi. Yapılan bir anket çalışmaları bize bunu söylüyor. İnşallah bu yeni dönemde, Üsküdar'ın bu çizgisini, mistik havasını daha da ileriye taşıyarak, güzel bir belediyelik yapacağız. Üsküdarlı hemşerilerimizin dualarını, desteklerini bekliyoruz. Daha güzel bir Üsküdar -biraz önce söylediğimiz projeleri de düşünürsek- hepimizi bekliyor, İnşallah. 30 Mart seçimlerinin Üsküdar'ımız, İstanbul'umuz, ülkemiz, hatta bütün mağdur ve mazlum insanlık için, İslam coğrafyası için hayırlı olmasını temenni ediyorum.

SPORDA BÜYÜK PROJELERE İMZA ATACAĞIZ

Spor ile ilgili büyük bir projeniz vardı.

Üsküdar, tarih ve kültür şehri olmasının yanında aynı zamanda bir şampiyonlar şehri. Bir sağlık bir üniversite şehri artık. Şampiyonlar şehri diyoruz çünkü 2012 Londra olimpiyatlarında Aslı Çakır ALPTEKİN, atletizm şampiyonasında olimpiyat şampiyonu oldu. Kendisi bizim belediyemizin sporcusu. Hentbol, voleybol ve atletizmde Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü Türkiye'yi Avrupa'da temsil eden bir kulüp. Bir ilçe belediyesinin çok çok ötesinde bir başarıdır bu. Bu alanlarda uluslararası boyutta başarılı bir kulübüz. Şampiyonlar şehri Üsküdar'ımız bu haklı unvanı korumaya devam edecektir. Bunun için de yeni spor alanları, salonları yapıyoruz. Bağlarbaşı Spor Kompleksi'miz var. Ünalan Spor Merkezi var. Üsküdar merkezdeki belediye hizmet binasının içinde spor salonumuz var. Biz denizden çok fazla istifade edemiyoruz derken havuz yapma projemiz de var. Her yaşam merkezimizin altında bay bayan yüzme havuzları yapıyoruz. Şu anda Kiraztepe'de bir tane açtık. Çengelköy'de ve merkezde yapacağız. Ünalan'da, Ünalan Bilim ve Gözlemevi projemiz var. Onun da altı bay-bayan havuz olacak. Dolayısıyla, bir spor şehri anlayışımız devam edecek. Bağlarbaşı'ndaki spor kompleksini vakıflardan kiraladık, Vakıfbank ile de protokol yaparak onu başlatmış durumdayız. Türkiye'nin en önemli spor kompleksi olacak. Bunun bize getirisi, gençlerle daha çok bir araya gelmemiz olacak, İnşallah. Gençlerimizin spor ile, kültür-sanat ile daha çok ilgilenmesini isteriz. Bu konuda tüm desteği gençlerimize sunacağız. Belli mahallelerde açık hava spor alanları oluşturacağız. Gençleri spor ile meşgul ederken bir anlamda da spor alanlarının olduğu yerleri Gençlik Merkezleri'ne dönüştürmüş olacağız. Şu anda Emniyet Mahallesi'nde bir tane gençlik merkezimiz var. İnşallah, yeni dönemde 3 tane daha yaparak sayıyı 4'e çıkarmış olacağız. Buralarda resim, müzik, hat sanatları, karatecilik okulu, kitap okuma alışkanlığını kazandırma çalışmaları, sportif aktiviteler yapılıyor. 2011 yılında Gençlik Merkezi uygulamamız ile Türkiye'de birinci olduk. Üsküdar Belediyesi olarak Türkiye'de ilk defa YÖK onaylı Çocuk Üniversitesi'ni kurduk. Aynı zamanda Medeniyet Üniversitesi ile ortak bir proje bu. Yeni dönemde Çocuk Üniversitesi sayısını çoğaltacağız.

DÜNYADA BİR İLK ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ

Çocuk Üniversitesi'nin farkı nedir?

Çocuk Üniversitesi, ortaokul seviyesindekilere hitap ediyor. Hedef kitlesi onlar. Çocuklar bir testten geçerek bu üniversiteye girmeye hak kazanıyorlar. Buraya devam edecek çocuklar, üstün zekalı, geleceğin dâhisi olacaklardan oluşuyor. Şu anda 650 tane öğrencimiz var. Üsküdar ile sınırlamaya çalışıyoruz ama İstanbul'un değişik ilçelerinden de bu sınava girenler var. Gönül ister ki bu sınavı geçen herkes okula girebilsin ama önceliğimiz Üsküdar tabii ki. Yeni dönemde bu üniversitenin sayısını, kapasitesini biraz daha arttıracağız. Zaten Bilgi Evi ve Çocuk Akademi'miz de var bizim. Bilgi Evi projesi 2005'li yıllardan itibaren Türkiye'de uygulanabilen bir proje ve belediyeler arasında Bilgi Evi projesinde iyi bir noktadayız. Bugüne kadar 50 bin öğrencimiz Bilgi Evleri'nden istifade etti. Böyle güzel projelerimiz var. Yeni dönemde bunları devam ettirmek istiyoruz. Son olarak da engellilerimiz ile ilgili iddialı bir projemiz var. Libadiye kavşakta bir Engelliler Bakım ve Yaşlı Rehabilitasyon Merkezi inşaatına başlıyoruz. Seçimden sonra kazma vuracağımız ilk proje de o olacak. Planı ve projesi hazır olan güzel bir arsamız da var orada. Orada, engelli çocuğu olan aileler çocuklarını bize bırakacak, kendilerine zaman ayıracaklar. Evinde engelli çocuğu olan aile bir toplantıya, düğüne zor gider, gidemez. Biz İnşallah bu tür ailelerimizin yanında olduğumuzu gösterecek şekilde çalışacağız. Bu zor bir iş ve Türkiye'de böyle bir şey yok. Burada çocuklarımızı gerekirse bir gün iki gün misafir edeceğiz. Aileler çocuklarını bize bırakıp istedikleri yerlere gidecekler. Yaşlılar Evi yapacağız oraya. Güzel bir bahçesi olan, adeta küçük bir korudur orası. Yaşlılar orada misafirimiz olacak. Sağlık problemleri var ise ilgileneceğiz. Onların günlük hayatlarında yanlarında olacağız. Biz bu projelerle büyüklerimizin hayırlı evlatları olacağız. Bu projeleri gerçekleştireceğiz, İnşallah.


Haber7.com


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Seçim 2014

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir