İhsan Özkes, ''Üsküdar'ın imar sorununu yüreğimle çözeceğim''

CHP Üsküdar Belediye Başkan adayı İhsan Özkes, Beylerbeyi Berivan Restaurant'ta Üsküdar yerel basın temsilcileriyle bir araya gelerek güncel konular hakkında açıklamalarda bulundu.

İhsan Özkes, ''Üsküdar'ın imar sorununu yüreğimle çözeceğim''
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

CHP Üsküdar Belediye Başkan Adayı İhsan Özkes konuşmasında, ''Bir toplantıda 'Hilmi Türkmen benim rakibim değil, başbakanın gölgesine sığınıyor' demiştim. AKP'nin Bursa mitinginde başbakan beni muhatap aldı ve benimle ilgili bazı şeyler söyledi. Bu üzerinde durulması gereken bir konu diye düşünüyorum. İstanbul dışındaki bir mitingde açıkça benden bahsetmiş olması bize mutluluk vermiştir. Fakat başbakanın pek mutlu olmadığını anlamış olduk.

Biliyorsunuz 2013 yılının 5. Ayında bir kanun çıktı. Afet yasası dediğimiz bu kanuna göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bir yerde mülk sahipleriyle alakalı kentsel dönüşüm kararı aldığı zaman, o mülk sahiplerinin idari mahkemeye itiraz hakları bile yoktu. Yukarıdan yapılacak planlamaya karşı koyacak hiçbir mercii kalmıyordu. Dahası, kanuna göre bir mülk sahibi evinin oturmaya müsait olmayacak kadar eski olduğu gerekçesiyle başvurduğu zaman 60 gün içinde evin yıkılması gerekiyordu. Bunu fırsat bilen bazı müteahhitlerin eski binalara ortak olarak, yıkıldıktan sonra bizzat yine kendilerinin inşa edeceği de herkesin malumuydu.

Biz CHP olarak bu durumun hakka hukuka uygun olmadığını ve insanların mülkiyet haklarının ellerinden almak anlamına geleceğini, onlara zulmetmek olduğunu ortaya koyduk. Benim de imzamın bulunduğu CHP milletvekilleri olarak yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurduk. İnsanların 50-60 yıldır sahip oldukları mallarının, kendilerine rağmen ellerinden alınmasına engel olmamızı kötü bir şeymiş gibi göstermeye çalıştılar. Biz kesinlikle yerinde dönüşümü savunuyoruz.

Biz Üsküdarlılarla birlikte Üsküdar'ı yöneteceğiz. Çözülemeyecek hiçbir sorunumuz olmayacaktır. Geçenlerde bana 'hocam, bu sorunu nasıl çözeceksin?' diye sordular. Dedim ki 'ben bunu yüreğimle çözeceğim' Çünkü benim bir hesabım kitabım, birilerine peşkeş çekmek gibi amaçlarım yok.'' dedi.


Üsküdar 34


Puan Ver 3Puan Ver 3Puan Ver 3Puan Ver 3Puan Ver 3

Seçim 2014

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir