Bir Çengelköy Klasiği ''8 Mart Dünya Kadınlar Günü''

Çengelköy İlkokulu Okul Aile Birliği tarafından her yıl düzenlenen 10. geleneksel 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlama programı bu yılda geniş katılımlı bir organizasyonla kutlandı.

Bir Çengelköy Klasiği ''8 Mart Dünya Kadınlar Günü''
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Nakkaştepe Rakkas Restaurant'ta düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programına veliler ve çok sayıda davetliyle birlikte Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin, Okul Müdürü Ali Yaşar Düzcü, Okul Aile Birliği Onursal Başkanı Esat Kalay, Okul Aile Birliği Başkanı Cemil İsmail ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Çengelköy İlkokulu Okul Aile Birliği tarafından bu sene 10.'su düzenlenen kutlama etkinliğine her sene farklı bir mekan ve birbirinden değerli konuklar katılıyor. Protokol konuşmalarının ardından ise beyler hanımları yanlız bırakıyor ve asıl program birbirinden değerli sanatçılar tarafından söylenilen şarkılar canlı müzikle devam ediyor.

Protokol konuşmalarının öncesinde Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin ve Okul Aile Birliği Başkanı Cemil İsmail ve Onursal Başkan Esat Kalay salonda bulunan hanımlara gül hediye etti.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Çengelköy İlkokulu Okul Aile Birliği tarafından her yıl düzenlenen 10. geleneksel 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlama programı bu yılda geniş katılımlı bir organizasyonla kutlandı.

Ali Yaşar Düzcü, ''Bayanlarımız başımızın tacı''

Programın açılış konuşmasını okul müdürü Ali Yaşar Düzcü yaptı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan Düzcü, okul aile birliği üyelerine emeklerinden dolayı teşekkür etti. ''Her alanda varlıklarını hissettiren bayanlarımız başımızın tacı... Cumhuriyetle birlikte kadınlarımıza verilen bu haklar umuyorum artarak devam eder. Tüm kız çocuklarımızı mutlaka okutalım ve hayatımızın her alanında olsunlar.'' dedi.

Cemil İsmail, ''Özel ve anlamlı günlerin tam ortasında kadınlar vardır''

Okul Aile Birliği Başkanı Cemil İsmail ise ''8 Mart Dünya Kadınlar Günü organizasyonumuza hoş geldiniz. Hanım efendiler dünyadaki bütün özel ve anlamlı günlere baktığınızda kıyısında köşesinde hatta tam ortasında kadınlar vardır. Bu yolda acı çekerler, sıkıntı yaşarlar ama o günü özel kılarlar anlamlı kılarlar. Bu yüzden siz kadınların biz Türk erkekleri üzerinde anlamlı ve manidar yeri olduğunu bilmenizi isterim.'' Kadına şiddeti eleştiren İsmail, ''Unutmayalım ki bir medeniyetin adı kadınlarla başlar kadınlarla biter. Kadını reddeden o ülkenin ismini de reddetmiş olur.'' dedi.

Esat Kalay, ''Çocuklarımıza her zaman destek olacağıma söz veriyorum''

Okul Aile Birliği Onursal Başkanı Esat Kalay da programda yaptığı konuşmada, ''Burası benim evim. İnsanın evi kendini en huzurlu hissettiği yerdir. Tabi ki insan hayatında çok önemli anlar vardır. Ama Allah bize hayatımız boyunca, yaşamımız boyunca sadece bir şeye hizmet etmeyi nasip etsin diye dua ettik. Çocuklarımıza hizmet etmeyi nasip etsin diye dua ediyorum. İnşallah ömrüm yettiğince Çengelköy İlkokulu başta olmak üzere bütün okullarda çocuklarımızdan talep geldiğince, elimin ve gücümün yettiğince her zaman sizlerin huzurunda söz veriyorum. Geleceğimizin teminatı olan çocuklar, bizim tek vazgeçilmezimizdir.'' dedi. Kalay, okul aile birliği başkanı olduğu dönemlerde ve sonrasında da belediye başkanı olmadan önce de iş adamı olarak yıllarca Çengelköy İlkokuluna destek olan Mustafa Kara'ya teşekkür etti.

İlyas Tekin, ''Güzel bir şey olduğunda hanım eli değdi diyoruz''

Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin ise sözlerine 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. Üsküdar'da 4. senesini yaşadığını belirten Tekin, ''Başka hiçbir okulda düzenlenmeyen böyle bir etkinliği düzenli olarak gerçekleştirdikleri için okul aile birliğine ve hanımlara özellikle teşekkür ediyorum. Her başarılı erkeğin arkasında mutlaka bir hanımın olduğunu sık sık duyarız ve gerçekten de öyledir. Hanımlara imkan ve fırsat verildiği takdirde erkeklerden de daha güzel çok daha başarılı işlere imza atacaklarını görüyoruz ve buna inanıyoruz.'' dedi.

Mustafa Kara, ''Biz Üsküdarımıza Hanım Sultanlar Şehri diyoruz''

Programda son olarak ise Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara konuştu. Kara, ''Gönlümden geçtiği gibi söyleyeyim Kadınlar günü bir güne sığdırılamayacak kadar ulvi bir gündür. Yani bir günle ifade edilemez ama dünya'da biliyoruz ki bir çok medeniyetlerde belli günlere ve konulara gerektiğinde törenler yapılabilsin, gerektiğinde önemi üzerine konuşmalar ve programlar yapılsın diye günler ilan edilmiş. Bizler inanıyoruz ki öncelikle Havva anamızdan başlayan önce annelerimiz olan kız kardeşlerimiz olan eşlerimiz olan çocuklarımız olan hanım efendilerin dünya var oldukça dünya'nın sonuna kadar devam edecek. Biz Üsküdar'ımıza 'Hanım Sultanlar Şehri' diyoruz. Hanım sultanlarımız geçmişte, Üsküdar'ımıza yüzyıllardır hizmet yapmışlar. Birde Gülfem Hatun mahallemiz var. O gün itibariyle adını gül dudaklı kadından almış... Yani validemizin adını bir mahalleye verecek kadar onu tarifiyle gün dudaklarıyla anacak kadar geniş bir medeniyetin evlatlarıyız biz... Yine sizleri bizlerle yıllardır buluşturan dünya kadınlar gününü hissettirmeden Üsküdar'da kutlayan Çengelköy İlkokulu ve Çengelköylüler siz değerli hanım efendilersiniz. Sizleri tebrik ediyorum'' dedi.

Protokol konuşmalarının ardından ise Onursal Başkan Esat Kalay, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin ve Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'ya birer plaket takdim edildi.

Protokol konuşmalarını ardından beyler salondan ayrıldı. Program hediye çekilişi ve eğlence ile son buldu.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir