Hilmi Türkmen: Estetik belediyeciliğe başlıyoruz

Hilmi Türkmen, Belediye Meclis Üyeleri ve Projelerini yeni hizmete açılan Çamlıca Spor Salonu'nda düzenlenen muhteşem bir program ile kamuoyuna tanıttı.

Hilmi Türkmen: Estetik belediyeciliğe başlıyoruz
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

AK Parti Üsküdar Belediye Başkan Adayı ''Üsküdar Sevdalısı'' Hilmi Türkmen, Belediye Meclis Üyeleri ve Projelerini yeni hizmete açılan Çamlıca Spor Salonu'nda düzenlenen muhteşem bir program ile kamuoyuna tanıttı.

AK Parti Üsküdar İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen ve Üsküdar Belediyesi Halk Oyunları ekibinin muhteşem gösterisi ile başlayan Proje ve Aday Tanıtım gecesine, parti teşkilatı tam kadro olarak yer aldı. Geceye ayrıca AK Parti MKYK Üyesi Hakkı Şanlı, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, parti temsilcileri, vakıf temsilcileri, STK yetkilileri, işadamları ve vatandaşlar katıldı.

Tanıtım gecesi, Uğur Işılak tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için hazırlanan şarkı eşliğinde slayt gösterisi ile başladı.

Hilmi Türkmen, proje ve meclis üyesi tanıtım programında ilk konuşmayı AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş yaptı

Gecede ev sahibi olarak ilk konuşmayı yapan AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş, 2002 yılı öncesi toplumda büyük bir kargaşa yaşandığını, aynı topraklar üzerinde yaşayan insanların birbirlerine silah çektiklerini, nefretin ve kavganın toplumun her köşesinde var olduğunu dile getirdi. Başbakan Erdoğan'ın en büyük projesinin bu kini ve nefreti ortadan kaldırarak toplumu yekvücut ve aynı amaç uğrunda bir araya getirmek olduğunu ifade eden Aktaş, Erdoğan'ın sadece Türkiye'yi değil diğer coğrafyada yaşayan ve eziyet çeken insanların da umudu haline geldiğini ve bir ümmet çatısının oluşmasında büyük katkı sağladığını söyledi. AK Parti'nin yaptığı ve yapacakları hizmetleri ve projeleri açıklarken diğer partilerin hiçbir söylemi olmadığını dile getiren Aktaş, muhalefetin tek söyleminin AK Parti'nin yapacağı hizmetleri yaptırmamak üzerine olduğunun altını çizdi.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, ''Üsküdar'da nefes alan, Üsküdar için nefes vermelidir''

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ise yaptığı selamlama konuşmasında bu dönemde yaptıkları birçok yatırımı Başbakan Erdoğan'ın her zaman şikâyet ettiği oligarşik bürokrasiye rağmen gerçekleştirdiklerini ve Üsküdarlıların hizmetine sunduklarını ifade etti. ''Üsküdar'da nefes alan, Üsküdar için nefes vermelidir'' diyen Mustafa Kara, birlik, beraberlik, kardeşlik ve istikrarın önemine değindi. 30 Mart'ta yapılacak seçimler için ev ziyaretlerinin önemine değinen Kara, başarıya ve hizmete giden yolda en büyük proje Recep Tayyip Erdoğan'dır diyerek sözlerini tamamladı.

AK Parti Üsküdar Belediye Başkan Adayı Hilmi Türkmen konuşmasına ''Ver Elini Üsküdar'' şiirini okuyarak başladı.

Mustafa Kara'nın ardından kürsüye AK Parti Üsküdar Belediye Başkan Adayı Hilmi Türkmen çıktı. Türkmen, konuşmasına ''Ver Elini Üsküdar'' şiirini okuyarak başladı.

Belediyecilikte sahip olduğu 10 yıllık birikim, vizyon ve güvenle ''marka'' bir şehre yeni ve çağdaş değerler katmak amacıyla yola çıktığını ifade eden Hilmi Türkmen, ''10 yıldır Üsküdar'da kurduğumuz gönül köprüsünü daha da sağlamlaştıracak ve Üsküdar için aldığımız nefesi 2023 vizyonuna giden yolda Üsküdar için vereceğiz'' dedi.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

AK Parti Üsküdar Belediye Başkan Adayı ''Üsküdar Sevdalısı'' Hilmi Türkmen, Belediye Meclis Üyeleri ve Projelerini yeni hizmete açılan Çamlıca Spor Salonu'nda düzenlenen muhteşem bir program ile kamuoyuna tanıttı.

İnce işçiliğe başlıyoruz

AK Parti Üsküdar Belediye Başkan Adayı Hilmi Türkmen konuşmasında yeni dönemde belediyecilik anlayışını farklı noktaya taşıyacaklarını ifade etti. Türkmen, ''Bizler 10 yılda Üsküdar Belediyesi olarak güzel işler yaptık. Belediye olarak girmediğimiz sokak, çalmadığımız kapı kalmadı. Ama inşallah yeni dönemde yeni bir hamleyle Sayın Başbakanımızın ifadesi ile 'İnce işçiliğe' başlıyoruz, 'estetik belediyeciliğe' başlıyoruz. Gençlerimizle, çocuklarımızla, engellilerimizle, yaşlılarımızla, kanaat önderlerimizle el ele, gönül gönüle 'yeniden Üsküdar, bi'daha Üsküdar' diyeceğiz'' diye konuştu.

Yerel Seçim Beyannamesi

19 Ocak'ta adaylık açıklamasından bu yana 1 ay geçtiğini, 19 Şubat tarihinde Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'deki tüm adayları Ankara'ya topladığını ve Ankara Arena'da bir milat yaşandığını dile getiren Hilmi Türkmen, ''İlk defa bir siyasi parti Genel Başkanı yerel seçimler öncesi Seçim Beyannamesini kamuoyu ile paylaştı. Diğer partiler bırakın yerel seçimleri genel seçimler öncesi bile seçim beyannamesi hazırlayamıyorlar. AK Parti ilklerin partisi olarak yine bir ilke imza attı. Bu beyanname İnsan, Demokrasi ve Seçim başlığını taşımaktadır. 2023 vizyonuna giden yolda Başbakanımızın açıkladığı Yerel Seçim Beyannamesi 5 ana başlıkta toplanmıştır. 1. Yerel hizmetler artık katılımcı bir anlayışla sürdürülecek. Bir ilçe ya da beldede yerel hizmetler yapacaksanız bu hizmetleri o beldenin insanlarıyla paylaşmak ve onların görüşlerini almak zorundasınız. 2. Çevreci belediyecilik. Artık çevreye muhalif hiçbir hizmet bizim kabulümüz olamaz. Biz her davranışımızda çevreci bir anlayışta yola devam edeceğiz. 3. Hizmet Belediyeciliği? Biz milletimize efendi olmaya değil hizmetkâr olmaya geldik. Bu anlayışla inşallah yeni dönemde belediyecilik anlayışımızı sürdüreceğiz. 4. Sosyal belediyecilik. O bizim işimiz, o Üsküdar'ın işi. Rahmetli Mehmet Çakır Başkanımız ve Mustafa Kara başkanımızla biz Üsküdar'da sosyal belediyecilik anlamında destan yazdık. Ve inşallah yeni dönemde Üsküdar'ımızı Marka Şehir anlamında üst noktalara taşıyacağız. Ve 5. En önemlisi. Kültürel Belediyecilik. O da Üsküdar'ın işi. Üsküdar bir kültür, sanat ve tarih şehridir. İnşallah 2014'ten itibaren yeni bir anlayışla yeniden Üsküdar diyerek yolumuza devam edeceğiz.''

Belediye vatandaşın ayağına gelecek

Konuşmasında, AK Kadroların belediyecilik anlamında farklı bir vizyona sahip olduğunu altını çizen Hilmi Türkmen, ''yeni dönemde vatandaşı belediyeye değil, belediyeyi vatandaşın ayağına götüreceğiz'' dedi.

Yapmış oldukları tüm yatırımları, spor salonlarını, kültür merkezlerini, yeşil alanları alabildiğince Üsküdarlılara açacaklarını dile getiren Türkmen, Üsküdar'ı yönetirken diğer parti temsilcilerinin, vakıf temsilcilerinin, kanaat önderlerinin tüm projelerine belediye olarak ortak olmak istediklerinin altını çizdi.

''Sizinle ortak projelere hazırız. Bizim imkânlarımız buna elverişlidir, bizim paramız bol, bizim gücümüz yerinde. Bizim Üsküdar aşkımız, sevdamız çok. İnşallah Üsküdar'a yeni projeler, yeni hizmetleri hep birlikte sevda ile aşk ile yoğurulmuş bir şekilde sunacağız'' diyen ve kendilerininGönül Erleri olduklarını ifade eden Hilmi Türkmen, 30 Mart'ta Başbakan Erdoğan'ın ilçesi Üsküdar'da kendisine yakışır bir sonuç alacaklarına olan inancını dile getirdi.

Hilmi Türkmen sözlerinin sonunda yeni dönem için planladıkları projeleri ve belediye hizmetlerini yürüteceği Meclis Üyesi adaylarına da başarılar diledi.

AK Parti Üsküdar Belediye Başkan Adayı Hilmi Türkmen konuşması sonrası çalışacağı Belediye Meclis Üyelerini sahneye davet ederek kamuoyuna tanıttı. Türkmen ayrıca yeni döneme ilişkin projelerini de kamuoyu ile paylaştı.

İşte yeni dönem projeleri

Üsküdar Belediye Başkan Adayı Hilmi Türkmen spordan kentsel dönüşüme kadar birçok yeni projesinin müjdesi ile geliyor.

Bulgurlu'da engelli ve yaşlı vatandaşlar için yapılacak Engelliler Yaşam Merkezi, 2016 yılında hizmete girecek Ünalan Bilim Merkezi ve Gözlem Evi, Vakıfbank sponsorluğunda yapılacak olan VakıfBank Spor Sarayı, Çengelköy Yaşam ve Su Sporları Merkezi, Acıbadem Yüzme Havuzu ve Otomatik Otopark, Selimiye Hamamı yenileme çalışması, yeni meydan ve kavşak düzenleme projeleri yeni dönem için gerçekleştirilmesi düşünülen projelerden birkaç tanesini oluşturuyor. Ancak tanıtım gecesinde birkaç önemli proje dikkatleri üzerine topladı.

İşte o projeler:

Yerinde dönüşümün parlayan yıldızı Üsküdar olacak

İstanbul'da muhtemel bir deprem felaketine karşı birçok proje hazırlanıyor. Bunların başında da kentsel dönüşüm çalışmaları geliyor. AK Parti Üsküdar Belediye Başkan Adayı Hilmi Türkmen ise şehrin yerinde dönüşmesi fikriyle öne çıkıyor. Özellikle Üsküdar gibi tarihi mahalle ve binalara sahip bir şehirde şehrin dokusuna zarar vermeden ve ruhunu bozmadan yapılacak bir dönüşüm olması gerektiğini söyleyen Türkmen, çok katlı yapıların insan ruhu, hayat tarzı ve medeniyet tasavvurunda sıkıntı meydana getirdiğini belirterek, yapıların insan ölçekli olması gerektiğine vurgu yapıyor.

Kentsel dönüşüm bağlamında ''Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi'' Kanunu'nu en iyi şekilde değerlendirerek Üsküdar genel ve boğaz bölgemizdeki imar sorununu çözüme kavuşturacaklarını belirten Türkmen, ''Üsküdar'ın tarihinden kopmadan modern bir şehir haline getireceğiz'' diyor.

Asıl olanın güvenli evlerde oturmak olduğunu ve kentsel dönüşüm projelerini bu minvalde gerçekleştireceklerini söyleyen Türkmen, dönüşümden anlamamız gerekenin üst üste apartman daireleri dikmek değil, bu güveni halkımıza yaşatmak olduğunun altını çiziyor.

Üsküdar için yeni bir nefes; Validebağ Korusu

AK Parti Üsküdar Belediye Başkan Adayı Hilmi Türkmen'in çılgın projesi olarak adlandırılan proje Validebağ Korusu'nda hayat bulacak. Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne ait 354 dönüm arazi üzerinde yer alan Validebağ Korusu'nun Londra'daki Hyde Park benzeri bir proje ile tüm İstanbulluların hizmetine sunulacak.

Validebağ Korusu'nun mezbelelik ve kaderine terk edilmişlik yaşadığını ifade eden Hilmi Türkmen, Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle geniş kapsamlı bir düzenleme ile bu alanın yeni dönemde tüm halkın kullanımına sunacaklarını belirtti.

Yapılacak düzenleme dâhilinde Üsküdar Validebağ Korusu'na seyir terasları, açık hava tiyatrosu, çocuk eğlence ve oyun alanları, hidrolik koruma alanları, Adalar'a kadar izlenme imkânı sağlayan gözlem kulesi, hobi alanları, botanik bahçe, dinlenme alanları, koşu ve bisiklet yolları ile gölet yapılacak. Proje dâhilinde ayrıca halen 6 bin 300 ağaç yer alan Validebağ Korusu'na ek olarak 10 bin yeni ağaç dikileceği de belirtiliyor.

Çalışmalarda tamamen doğal malzemelerin kullanılacağını belirten Türkmen, ''bu konuda halkımızın gönlü ferah olsun. Bizim dönemimizde yeşil alan miktarı katlanarak artacak'' diyor.

Belediye Binası değil, kendi içinde bir dünya

AK Parti Üsküdar Belediye Başkan Adayı Hilmi Türkmen'in en önemli projelerinden biri Çavuşdere Dönüşüm ve Gelişim Projesi.

Marmaray'la önemi daha da artan ve 2015'te açılacak olan Avrasya Tüneli ve Üsküdar - Çekmeköy Metrosu ile ulaşım, ticaret ve turizm yoğunluğu yaşayacak olan Üsküdar'a bu proje ile iki adet meydan geliyor.

Üsküdar merkezdeki şu anki kalabalık ve sıkışık görüntüsünden kurtularak ferah bir şehir merkezine kavuşacak.  Mevcut belediye binasının ve katlı otoparkın Çavuşdere'ye taşınacağı projede şimdiki bu yerlerin yerine iki meydan kazandırılacak. Altı otopark üstü yeşil alan olacak meydanlar Üsküdar'a nefes aldıracak.

2016'da hizmete girecek olan Çavuşdere Kongre Merkezi ve belediye hizmet binasında belediye birimleri, meclis salonu, kongre merkezi, nikâh sarayı ve sosyal tesis, kent müzesi, spor salonu, yüzme havuzları, çok amaçlı toplantı salonları, kreş, ilçe merkezindeki büyük sorun olan park sıkıntısını çözecek olan 1200 araçlık otopark yer alacak. Böylece Üsküdar modern bir hizmet binasına ve kongre merkezine kavuşacak.

''Spor günlük hayatın bir parçası olacak''

Özellikle spor alanında dünya, Avrupa ve Türkiye dereceleri elde eden Üsküdar Belediyesi yeni şampiyonlar yetiştirmek için ''kaliteli tesisler, sağlıklı nesiller'' sloganı ile yola çıkıyor.

Spor merkezlerinin yanı sıra spor okulu projesini de hayata geçiren Üsküdar Belediyesi yeni spor merkezlerine AK Parti Üsküdar Belediye Başkan Adayı Hilmi Türkmen döneminde kavuşacak.

Türkmen'in projelerinin başında Bağlarbaşı Spor Kompleksi geliyor. Spor Kompleksinde 2500 kişi kapasiteli spor salonu, 200 kişi kapasiteli yarı olimpik yüzme havuzu, serbest spor alanları, 2 adet SPA merkezi, jimnastik salonu ve birçok sporun yapılabileceği spor alanları ve yaşam alanları yer alacak.

Bu proje kapsamında dünya voleybol standartlarında inşa edilecek spor salonu toplam 2500 kişilik kapasiteye sahip olacak. Vakıfbank'ın sponsor olduğu spor kompleksinde yaklaşık 33.300 m² kapalı alanda; çok amaçlı spor salonu, 6 kulvarlı yarı olimpik yüzme havuzu, jimnastik salonu, 2 adet voleybol salonu, çok amaçlı salon (konferans v.b.), kamp merkezi, serbest spor alanları, SPA merkezi, idari birimler ve 250 araçlık otopark yer alacak. Tesis tüm Üsküdarlılara ve İstanbullulara açık olacak.

İlklerin Şehri Üsküdar

Türkmen'in hedeflerinden biri de Üsküdar'ı ilklerin şehri haline getirmek. Üsküdar'da ilk kez Çengelköy'de bir su sporları merkezi açılacak. Çengelköy'ün meşhurları arasına girecek olan ve 2016 yılında hizmet vermeye başlayacak su sporları merkezinin yanı sıra Ünalan Spor Kompleksi, Acıbadem Yüzme Havuzu ve Otomatik Otopark da aynı yıl hizmete girecek. Merkezlerde serbest spor alanları, fitness salonları, bay - bayan mini SPA, spor sınıfları, olimpik yüzme havuzları, engelli ve çocuk havuzları, soyunma odaları, çok amaçlı salonlar, fuaye ve sergi alanları, kapalı otoparklar, basketbol, voleybol, hentbol sahası ve tribünler, kafeteryalar, solaryum odası, sauna, buhar odası, Yönetim Birimleri, toplantı odaları gibi birim ve mekanlar olacak.

Sporla ilgili projelere çok önem verdiklerini belirten Türkmen, ''Sağlıklı nesiller bizim eserimiz olacak. Spor tesislerimiz ile spor her kesimin yaşamının bir parçası haline gelecek'' diyerek yeni dönemde de Üsküdar'ın spor başarılarına devam edeceğinin müjdesini veriyor.

Yaşam Merkezleri İle Yaşamın Merkezi'nde Üsküdar

''Yaşam merkezi'' kavramını belediyeciliğe kazandıran Üsküdar Belediyesi yeni başkanı Hilmi Türkmen ile bu geleneğini sürdürmeye devam edecek.  Üsküdar halkına nitelikli ve dolu dolu bir yaşam vaat eden merkezlere Güzeltepe Yaşam Merkezi ve Ferah Yaşam Merkezi ekleniyor. Güzeltepe Yaşam Merkezi ile Üsküdar son teknoloji ile donatılacak bir kurban kesim merkezine kavuşuyor.

Güzeltepe Yaşam Merkezi'nde; modern kurban kesim alanı, sabit pazar, bilgi evi, tiyatro salonu, sinema salonu, 2 adet kapalı yüzme havuzu, fitness salonu, aerobic salonu, her katta çok amaçlı salonlar, 5 adet sergi salonu, atölye ve kurs salonları, kütüphane, mesleki eğitim derslikleri, anfi toplantı salonu ve otoparkı gelecek dönemde Üsküdarlılara hizmet verecek.

Adıyla müsemma ferah bir yaşam merkezi olan Ferah Yaşam Merkezi'nde ise çok amaçlı salon, düğün salonu, kapalı havuz, fitness, spa, aerobic salonu, fuaye ve sergi alanı, cafe ve otopark bulunacak.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Seçim 2014

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir