İhsan Özkes Üsküdar yerel basın temsilcileriyle buluştu

CHP Üsküdar Belediye Başkan adayı İhsan Özkes, Beylerbeyi Berivan Cafe'de düzenlenen toplantıda Üsküdar yerel basın temsilcileriyle bir araya geldi.

İhsan Özkes Üsküdar yerel basın temsilcileriyle buluştu
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Beylerbeyi Berivan Cafe'de düzenlenen kahvaltılı toplatıda Üsküdar yerel basın temsilcileriyle bir araya gelen CHP Üsküdar Belediye Başkan adayı İhsan Özkes'e CHP Üsküdar İlçe Başkanı Mustafa Çetinkaya ve yöneticileri de eşlik etti.

CHP Üsküdar Belediye Başkan adayı İhsan Özkes, Beylerbeyi Berivan Cafe'de düzenlenen toplantıda Üsküdar yerel basın temsilcileriyle bir araya geldi.

Toplantı sabah kahvaltısıyla başladı. Kahvaltının ardından Üsküdar İlçe Başkanı Mustafa Çetinkaya programın açılış konuşmasını yaptı. Çetinkaya ''Üsküdar CHP üyesi İhsan Özkes Üsküdar Belediye Başkan adayımız olmuştur 30 Mart 2014 akşamı da Üsküdar Belediye Başkanı olacaktır. CHP belediyeciliği için Üsküdar'a İhsan gerek deniliyordu biz de İhsan Özkes dedik.''.

İlçe başkanı Mustafa Çetinkaya açılış konuşmasının ardından sözü CHP Üsküdar Belediye Başkan Adayı İhsan Özkes'e bıraktı.

CHP Üsküdar Belediye Başkan adayı İhsan Özkes

İHSAN ÖZKES, ''YANİ BEN TÜRKİYE'YİM''

İhsan Özkes, 35 yıldır Üsküdar'da oturduğunu, 7 yıl Üsküdar Müftüsü olarak görev yaptığını belirterek, ''Benim babam Türk, rahmetli anacığım Kürt, eşim Çerkez, damadım Laz, gelinimin biri Bingöllü Kürt, diğeri Çanakkaleli göçmen, bir diğeri de İzmirli Türk kökenlidir. Yani ben Türkiye'yim. Üsküdar'da 81 vilayetten gelen vatandaşlarımız yaşamaktadır. Türkiye mozaiğini oluşturan şehir Üsküdar'dır.'' dedi.

Üsküdar yerel basın temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda konuşan Özkes, Mustafa Sarıgül'ün bugün Üsküdar'a geleceğini ve Seçim Koordinasyon Merkezi'ni açacaklarını belirten Özkes, ''Sevgililer Günü'nde ve mübarek Cuma gününde Allah sevgisinin, Peygamber sevgisinin ve insan sevgisinin dorukta olduğu bir günde seçim çalışmalarımızın startını vereceğiz'' ifadesini kullandı.

''EN GÜZEL TEPELER HALKIN YARARINDAN UZAK''

Emekli Müftü Özkes, şöyle konuştu:

''Her belediye başkanı milletvekili olmak ister. Ben ise halka hizmet için milletvekilliğini bırakacağım. Bu benim Üsküdar sevdamın lafta olmadığının, Üsküdar'a olan aşkımın, sevgimin, saygımın açık delilidir. Yarın Sevgililer Günü. Sevgililer Günü'nde kimi gençler muhtemelen Üsküdar'dan çıkarak sevgilisiyle bir başka ilçeye, Sosyal Demokrat CHP'li belediyelerinin olduğu Kadıköy, Beşiktaş ve Şişli gibi yerlere gidecekler. Gençlerin gideceği bir tiyatronun, bir sinemanın bile olmadığı bir şehir haline getirilmiş Üsküdar.

Muhafazakâr gençlerin, başörtülü gençlerin dahi sevgilileriyle, nişanlılarıyla, eşleriyle birkaç saat geçireceği alanlar kalmamıştır. Ağababaların villaları veya kasalarını dolduracak yerler haline getirilmiş Üsküdar. Dünyanın en güzel tepeleri ve boğazı, halkın yararından uzak, muktedirlerin doymak bilmeyen ihtiraslarına teslim edilmiştir.''

''ALLAH'IN KULLARI ARASINDA AYRIM YAPMAYIZ''

CHP Üsküdar Belediye Başkan Adayı Özkes, seçim kampanyasında öne çıkaracakları ana temanın sevgi, muhabbet, hoşgörü, dostluk ve kardeşlik olduğunu belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Mevlana gibi, herkesi sevgiyle, saygıyla kucaklayacağız. Hacıyı da, Hocayı da kucaklayacağız, Dedeyi de kucaklayacağız. Başı açık olan da, başörtülüsü de başımızın tacıdır.

Emekli bir müftü olarak CHP Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekiliyim. Bu Allah'ın kulları arasında bir ayrım yapmadığımın göstergesidir. Şimdi düşününüz; Üsküdarlı teveccüh gösterir ve 30 Mart'ta Üsküdar Belediye Başkanı olursam hacısı, hocası, dini çevreleri, hepsi benim dostlarım. Yıllarca onlara hizmet ettim. Aynı şekilde belediyede de hizmetler sunarım. Ben belediye başkanı olduğumda AKP'liler, Saadet Partililer, MHP'liler, Büyük Birlik Partililer, eski ANAP'lılar, Doğru Yol'cular, , CHP'liler, DSP'liler, İşçi Partililer, BDP'liler, yani istisnasız herkes, her Üsküdarlı kendisini kucaklayacak, kendisini dinleyecek, kendisine değer verecek bir belediye başkanına sahip olmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşayacaktır.''

''CAMİLERE DE CEMEVLERİNE DE HİZMET EDERİM''

Üsküdar Müftüsü iken Camileri, Kur'an Kurslarını yıllarca yönettiğini, 40-50 kadar caminin temelini attığını anlatan Özkes, ''Belediye başkanı olduğumda yine camilerin ve Kur'an kurslarının hizmetine devam ederim. Ama Cemevlerinin de hizmetini ihmal etmem. Bunun için diyorum ki: camiler de bizimdir, cemevleri de bizimdir. Benim Üsküdar belediye başkanlığımda ayrılık, gayrılık olmaz. Sünni de benim kardeşim, Alevi de benim kardeşim, Türk de benim kardeşim, Kürt de benim kardeşim, Laz da benim kardeşim, Çerkez de, Boşnak da, Roman da. Yani ben her kesimden herkesin memnun kalacağı bir adayım.'' diye konuştu.

''KİMYALARI BOZULACAKLAR RANTÇILARDIR''

Üsküdar Belediyesi'nde ayrıştırma ve ötekileştirmenin asla olmayacağını da vurgulayan İhsan Özkes, şu değerlendirmeyi yaptı:

''Benim en büyük projem, gönülleri birleştirme projesidir. Allah'ın yarattığı kullara bir gözle bakma projesidir. Üç günlük dünyada, betona değil, insana insanca davranış projesidir. Bu güzelliği Üsküdar'da başarmak, Üsküdarlılara yaraşır. Her gün gerginliğin, ayrıştırmanın giderek arttığı ülkemizin buna ihtiyacı var.

İnsanca ve Müslümanca yaklaşımdan rahatsız olacaklar, kimyaları bozulacaklar var. Saltanatın, rantın, servetin, şaşanın ellerinden kaçmasından huzursuz olacaklar var. Bunlar karalama kampanyası açacaklar. İftiralarda bulunacaklardır.

Allah'ın izniyle ve Üsküdarlıların teveccühü ile insanlık kazanacaktır.

Yolsuzluğu keserek Üsküdar'ın nimetlerini Üsküdarlılara sunacağım. İlçede yoksul ve kimsesizlere ayrım yapılmadan el uzatılacaktır. İşi ve aşı çoğaltacağız. Belediyenin yaptığı yardımları artırarak devam ettireceğiz.'' dedi.

Toplantının sonunda CHP Üsküdar Belediye Başkan Adayı İhsan Özkes Üsküdar yerel basın temsilcileriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Program soru ve cevaplarla sona erdi. Toplantının sonunda CHP Üsküdar Belediye Başkan Adayı İhsan Özkes Üsküdar yerel basın temsilcileriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Seçim 2014

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir