Hilmi Türkmen, ''Üsküdar'ın Hyde Parkı olacak''

Üsküdar Belediye Başkan Adayı Hilmi Türkmen, düzenleediği basın toplantısında Validebağ Korusu'nun Üsküdar'ın Hyde Park olacağını ifade etti

Hilmi Türkmen, ''Üsküdar'ın Hyde Parkı olacak''
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

AK Parti Üsküdar Belediye Başkan Adayı Hilmi Türkmen, önceki gün Çengelköy Sütiş de yaptığı basın toplantısında Üsküdar Validebağ Korusu'na Londra'daki Hyde Park benzeri bir proje yapılacağını söyledi.

Basın mensuplarıyla yaptığı kahvaltıda yeni dönem için gerçekleştirmeyi planladığı projeleri paylaşan AK Parti Üsküdar Belediye Başkan Adayı Hilmi Türkmen, Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne ait 354 dönüm arazi üzerinde yer alan Validebağ Korusu'nun Londra'daki Hyde Park benzeri bir proje ile Üsküdar'ın Hyde Parkı olacak şekilde düzenlenerek tüm İstanbulluların hizmetine sunulacağı müjdesini verdi.

Üsküdar Belediye Başkan Adayı Hilmi Türkmen, düzenleediği basın toplantısında Validebağ Korusu'nun Üsküdar'ın Hyde Park olacağını ifade etti

Halkın kullanımına açılacak

220 dönümü Milli Eğitim Bakanlığı'na, 50 dönümü de Marmara Üniversitesine tahsisli ve 1996 yılında 1. Derece SİT alanı ilan edilen Üsküdar Validebağ Korusu'nun mezbelelik ve kaderine terk edilmişlik yaşadığını ve bilhassa geceleyin tinerci yatağı olduğunu ifade eden Hilmi Türkmen, burayı kendi çıkarları için kullanan belli bir marjinal grubun tüm engellemelerine karşın Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle geniş kapsamlı bir düzenleme yapacaklarını ve tüm halkın kullanımına sunulacağını söyledi.

Üsküdar Validebağ Korusu

Yapılacak düzenleme dâhilinde Üsküdar Validebağ Korusu'na seyir terasları, açık hava tiyatrosu, çocuk eğlence ve oyun alanları, yürüyüş yolları, hidrolik koruma alanları, Adalar'a kadar izlenme imkânı sağlayan gözlem kulesi, dinlenme alanları, koşu ve bisiklet yolları ile gölet yapılacak. Proje dâhilinde ayrıca halen 6 bin 300 ağaç yer alan Validebağ Korusu'na ek olarak 10 bin yeni ağaç dikilecek.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Seçim 2014

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir