Cepte ÖTV yüzde 5 olacak

TBMM'ye sunulan torba yasaya göre, birçok ürün ve hizmette vergi indirimi öngörülüyor

Cepte ÖTV yüzde 5 olacak
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

TBMM'ye sunulan torba yasaya göre, kontörlü hat abonelerinin cep telefonundan internet kullanımı için ödediği ''özel iletişim vergisi'' oranı yüzde 25'ten yüzde 5'e düşüyor.

Kontörlü cep telefonu abonelerinin özel iletişim vergisi düşüyor. Kıymetli taşlarda katma değer vergi vergisi istisnası kalkıyor. Engellilere yeni haklar sağlanıyor. Yeni buluş geliştirenlere vergi istisnası getiriliyor.

TBMM'ye sunulan torba yasaya göre, kontörlü hat abonelerinin cep telefonundan internet kullanımı için ödediği ''özel iletişim vergisi'' oranı yüzde 25'ten yüzde 5'e düşüyor.

ÖTV yüzde 5 olacak

Türkiye Büyük Millet Meclis'ine sunulan torba yasaya göre, kontörlü hat abonelerinin cep telefonundan internet kullanımı için ödediği ''özel iletişim vergisi'' oranı yüzde 25'ten yüzde 5'e düşüyor.

Kontörlü hat sahibi cep telefonu aboneleri yükledikleri parayı internet için kullanırsa özel iletişim vergisi yüzde 25 yerine yüzde 5 olacak. Maliye Bakanlığı oranı sıfıra indirmeye yetkili olacak.

Uçak alımına kolaylık

Havayolu şirketlerinin uçak alımı kolaylaştırılıyor. Havayolu şirketleri uluslararası sicile tescilli ipoteklerini Türk mevzuatına uygun olarak paraya çevirebilecek.

Kıymetli taşlara da vergi

Tasarı yasalaştığında, kıymetli taşlar için de katma değer vergisi ödenecek. Borsada işlem görenler dışındaki elmas, pırlanta, yakut, zümrüt ve inci gibi kıymetli taşlarda katma değer vergisi istisnası sona eriyor.

Engellilere yeni haklar geliyor

Engelli çalıştıran ''korumalı işyerlerine'' devlet mali destek sağlayacak. Her bir engelli çalışanın yıllık ücretinin belli bölümü devlet tarafından ödenecek. Engellilere ve yaşlılara kişisel giderlerini karşılayabilmeleri için bütçeden karşılanarak ''harçlık'' verilecek. Kayıtdışı ekonominin yüksek olduğu sektörlerde kaçakla mücadele için ürünlere bandrol zorunluluğu getirilecek.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Ekonomi

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir