CHP'nin Üsküdar Adayı Anketle Belirlenecek

CHP, AK Parti'nin kalesi konumunda olan Üsküdar'da yerel seçimleri kazanarak başbakanı kendi evinde dize getirmek istiyor.

CHP'nin Üsküdar Adayı Anketle Belirlenecek
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Yerel seçimlere doğru geri sayım hızla devam ediyor... Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Üsküdar'da oturması nedeniyle gerek AK Parti cephesinde gerekse ana muhalefet partisi CHP'de çalışmalar hızla devam ediyor.

CHP, AK Parti'nin kalesi konumunda olan Üsküdar'da yerel seçimleri kazanarak başbakanı kendi evinde dize getirmek istiyor. AK Parti cephesinde ise sanki yarın seçim yapılacakmışçasına her zaman hazırlık yapılıyor teşkilat bununla yatıp kalkıyor.

CHP ise son açıklanan büyükşehir ve il belediye başkan adaylarıyla birlikte yaklaşık 750 civarında adayın ismi açıklandı. İstanbul'da ise ismi günlerdir konuşulan Mustafa Sarıgül dışında hiçbir ilçe belediye başkanı açıklanmadı. CHP'nin bu süreçte AK Parti'nin adaylarını bekleyerek stratejisini iktidar partisinin adaylarına karşı durabilecek güçlü isimler belirlemek olduğunu görüyoruz.

Bu noktada iki-üç gün önce yine internet sitemizde yayınladığımız bir haberde CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na PM toplantısı öncesinde sunulan İstanbul'un 10 ilçe belediye başkan aday adayının ismi kabul görmemişti. Ardından gelişen süreçte ise Kılıçdaroğlu İstanbul adaylarını kendisinin belirleyeceğini ifade etmişti.

Kılıçdaroğlu'na sunulan belediye başkan adayları İstanbul il başkanlığı tarafından yapılan eğilim yoklamasında belirlenen isimlerdi.

CHP'de bu olaylar üzerine aday belirleme sürecinde yeni stratejilerin üretildiğini ve profesyonel anket şirketleriyle de desteklenen çalışmalar yürütülerek İstanbul'daki çalışmaların hızlandığı ifade edebiliriz.

Yeni CHP'de artık anket şirketleri tarafından yapılan çalışmalar ve vatandaşların görüşleri de değerlendirilerek buradan çıkan sonuçlarında dikkate alınacağı belirtiliyor.

Üsküdar'a geldiğimizde ise bu anketle ilgili olarak vatandaşlara sorulacak isimler noktasında önemli bir gelişme bulunuyor. Eğilim yoklamasında belirlenen ilk üç isim; İrfan Karacan, Nezih Küçükerden ve Ahmet Kılıç'ın dışında 4. ve 5. olarak sorulacak isimlerin olduğu bilgisine ulaştık. Bu isimlerden birisi Aysel Can Ekşi diğeri ise AK Parti'den belediye başkan aday adayı olan Hilmi Türkmen olduğu söyleniyor.

Neden Aysel Can Ekşi?

Bu raddede önceki yazıda eğilim yoklamasında özellikle kadın adayların örgüt içinde kadın kollarının beklentilerine cevap verecek kadar başarı gösterememesiyle birlikte kadın kollarının devreye girdiğini, en azından parti tüzüğünde de bulunan yüzde 33 kadın temsili maddesinden yola çıkarak anadolu ve avrupa yakasında birer kadın adayımız olsun diyerek bir çalışma yürüttüğü ve genel başkan tarafından yaptılan bu ankette eğilim yoklamasından diğer adaylara nazaran daha iyi oy alan Aysel Can üzerinde bir çalışma yürüttüğüdür.

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, henüz adaylığı açıklanmadan önce CHP'nin belediye kazanamadığı ilçelerin adaylarını kendisinin belirlemek istediği şeklinde haberler yayınlanmıştı.

CHP Üsküdar ilçe binasını ziyaret eden Mustafa Sarıgül buradaki konuşmasının ardından özellikle belediye başkan aday adaylarını yanına alarak selamlama yapmıştı.

CHP Üsküdar ilçe binasını ziyaret eden Mustafa Sarıgül buradaki konuşmasının ardından özellikle belediye başkan aday adaylarını yanına alarak selamlama yapmıştı. Bizce bu noktadan sonra İstanbul adayları için ipin diğer tarafında Mustafa Sarıgül de bulunuyor ve belirleyici olacak.

Bilindiği üzere Mustafa Sarıgül, parti teşkilatından özellikle diğer partiye oy veren kişileri ikna ederek her üyeden en az üç kişinin oyunu almalarını istemişti.

CHP Hilmi Türkmen'i soracak

AK Parti Üsküdar Belediye başkan aday adayı Hilmi TürkmenÖte yandan ise sonar tarafından yapılacağı söylenen ankette 5. isim olarak yazılan ve şuan AK Parti Üsküdar Belediye başkan aday adayı olan Hilmi Türkmen'i soracak olmasını ise akıllarda muhtemel rakip olarak onu görmeleri ve CHP içinde ne kadar karşılığının olup olmadığını öğrenmek için sorulduğu düşünülebilir. 2009 yerel seçimlerinde Üsküdar özelinde 87 bin küsür oy alan CHP, İstanbul il genel meclisi için yine Üsküdar'dan 117 bin oy alarak aslında Üsküdar adayının beğenilmediği gibi bir sonuç çıkartmış olabilir mi?

Bu rakamlar ortaya koyuyor ki CHP Üsküdar'da kazanabilmesi için her kesimden oy alabilecek bir adayı belirlemesi gerekiyor.

Adımın telaffuz edilmesinden mutluyum

CHP Üsküdar Belediye başkan aday adayı Aysel Can EkşiBizde bu noktada haberimizde ismi geçtiği için Aysel Can Ekşi ile görüştük. Bu iddiaların doğru olup olmadığını sorduk. Aysel hanım kendisinin bu noktada hem mensubu olduğu Ekşioğlu ailesi hemde Üsküdar'da 20 yılı aşkın süredir yürüttüğü çalışmalar, Mimarlar Odasında uzun yıllar yöneticilik deneyimi ve İstanbul Şubesi'nin desteğini arkasına alması ve Tükoder olarak yapılan çalışmalarla farklı bir çok kesimden oy alacağının doğru olduğunu ifade etti. Adının anketlerde ve parti içerisinde telaffuz edilmesinden dolayı mutlu olduğunu söyledi.

2009 yerel seçimlerinde Ekşioğlu ailesinin desteğini isteyen Mustafa Kara bu desteği almış ve belediye başkanı olmuştu. CHP'nin Üsküdar'da kazanabilmesi için kendi oyları dışında oyları da alması gerekiyor. Adaylar arasında Aysel Can Ekşi bu noktada en şanlı olan isimler arasında görülüyor, çünkü Ekşioğlu ailesi birbirlerine bağlılıklarıyla biliniyorlar. Üsküdar'ın muhafazakar yapısını bilen Mustafa Sarıgül bu noktada kadın bir adaya sıcak bakabilir ve Aysel Can Ekşi'yi değerlendirebilir diye düşünüyoruz.

Hafta sonu CHP İstanbul il başkanlığını yapacağı program belki de anket sonuçlarının değerlendirileceği ve AK Parti'nin adayının açıklanmasının bekleneceği bir sürecin başlayacağı anlamına gelebilir. Kadınlara özellikle çok güvenen Mustafa Sarıgül ise kadın kollarının aday çalışmasına destek vererek Üsküdar'da bir kadın aday gösterilmesini istemesi kazanmak için sürpriz olmayacak gibi görülüyor.

Aday belirleme sürecinde AK Parti'yi takip eden CHP, adayını bu doğrultuda belirlemeye devam ederse süreç Ocak ayının 10 belki de 15'ini bulabilir diye düşünüyoruz.

Analizlerimiz devam edecek...


Üsküdar 34 - Yorum Haber


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Seçim 2014

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir