Üsküdar'da Beklentiler Yükseldi

Marmaray'ın hizmete girmesiyle ve hız kazanan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla Üsküdar'da konut fiyatları yükselmeye başladı.

Üsküdar'da Beklentiler Yükseldi
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Ev sahiplerinin beklentileri de git gide arttı...

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde emlak fiyatları Marmaray'ın hizmete girmesiyle ve hız kazanan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla artmaya başladı. Hurriyetemlak.com'un emlak endeksine göre, Üsküdar'da son 1 yılda yaklaşık yüzde 18 oranında artan satılık konut fiyattları şu an metrekaresi 2.682 TL seviyelerinde. Kiralık dairelerde ise ortalama metrekare fiyatı 12 TL. Üsküdar'da Marmaray inşaatının kalkması ve ulaşımın rahatlamasıyla fiyatlar yukarı doğru ivme kazandı. Özellikle Sirkeci aksı, bölgeye ulaşım açısından büyük kolaylık getirdi.

Bölgede hizmet veren gayrimenkul danışmanlarına göre, ev sahiplerinin fiyat beklendisi git gide yükseliyor. Özellikle Çengelköy, Beylerbeyi ve Sultantepe gibi semtlerdeki kentsel dönüşüm çalışmalarının başlamasıyla beklentiler artarken, ulaşımın da kolaylaşmasıyla bölge değerine değer katıyor.

İlçede evlerini satmak isteyenlerin beklemede kaldığını ifade eden gayrimenkul danışmanları, öte yandan Kandilli, Nakkaştepe gibi semtlerdeki lüks villalara da büyük bir talep olduğunu ancak satılık villa bulunamadığını söylüyor.

3 milyon doları olana bile villa yok

Bölgedeki lüks villa projelerinde, bahçe içindeki tek ve büyük villalarda fiyatlar 4,5 milyon dolardan başlıyor. Villa alıcıları 2-3 milyon doları gözden çıkartıyor ancak bu fiyata bölgede villa bulmak zor. İkiz villaların fiyatları bile 1,5 milyon dolardan başlıyor.

Üsküdar'ın semtlerinde satılık konutların ortalama metrekare fiyatları şöyle:

  • Acıbadem Mh. 5.556 TL/m2
  • Bulgurlu Mh. 2.188 TL/m2
  • Çengelköy Mh. 2.777 TL/m2
  • Ferah Mh. 2.400 TL/m2
  • İcadiye Mh. 2.882 TL/m2
  • Mimarsinan Mh. 2.143 TL/m2
  • Selami Ali Mh. 2.793 TL/m2
  • Sultantepe Mh. 3.250 TL/m2
  • Valide-i Atik Mh. 2.323 TL/m2
  • Zeynep Kamil Mh. 2.294 TL/m2
  • Üsküdar 2.682 TL/m2


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Emlak ve İmar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir