İBB Tiyatroları'nın yeni oyunu, Shakespeare Üsküdar'da...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, ''Shakespeare'' adlı yeni oyunu yarın Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde seyirciyle buluşturuyor.

İBB Tiyatroları'nın yeni oyunu, Shakespeare Üsküdar'da...
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Azerbaycanlı oyun yazarı Elçin'in yazdığı Melahat Abbasova'nın yönettiği ''Shakespeare'' 26-29 Aralık 2013 tarihleri arasında sahnelenecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, ''Shakespeare'' adlı yeni oyunu yarın Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde seyirciyle buluşturuyor.

İBB Şehir Tiyatroları'nın yeni oyunu ''Shakespeare''de Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde kendi düş dünyalarından yaşamı yorumlayan hastalarla, onları anlamaya çalışan iç çelişkiler içindeki hekimler, sistemin eksikliğinden yararlanan personelin ilişkileriyle süre giden yaşantı, yeni bir hastanın aralarına katılmasıyla değişime uğrar. Her biri tanınmış bir kişiliği temsil eden hastalar ile hastane çalışanları giderek William Shakespeare ve ''Romeo ile Juliet'' oyunu etrafında yaşama bakmaya başlarlar. Farklı gezegenlerden geldiğini düşünenler; Sarah Bernhardt, Stalin gibi tarihsel, sanatsal kimlikleri üstlenenler, bölünmüş kişilik yaşayanlar, konumuna, yaşam biçimine yabancılaşan çalışanların biçimlediği ''Shakespeare'', 19. yüzyılın sonundan günümüze dünya tarihinde yaşanan konuları paylaşıyor. İyiliğin, güzelliğin, ortak düşler kurmanın insanlığın kurtarıcısı olduğu düşüncesini işleyen ''Shakespeare'', komedyanın anlatım olanaklarından yararlanarak insanlığın sorunlarına dikkat çekiyor.

Daha önce Şehir Tiyatroları'nda sahnelenen ''Yıldızlar Altında Cinayet-Katil'' oyunuyla tanıdığımız Elçin'in yazdığı ''Shakespeare'' adlı oyunu Melahat Abbasova yönetti. Sahne tasarımını Ayhan Doğan'ın, kostüm tasarımını Emra Albayrak Şahin'in, ışık tasarımını Kemal Yiğitcan'ın ve dramaturgluğunu Hilmi Zafer Şahin'in üstlendiği oyunda rolleri; Selma Kutluğ, Sezai Aydın, Ertuğrul Postoğlu, Murat Coşkuner, Meriç Benlioğlu, Elçin Atamgüç, Nevzat Çankara ve Özgür Dağ paylaşıyor.

Not: ''Shakespeare'' oyunu ayrıca 2-5 Ocak 2014 tarihleri arasında Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde, 22-26 Ocak 2014 tarihleri arasında ise Ümraniye Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Kültür/Sanat

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir