Üsküdar Çocuk Üniversitesi'nde ikinci eğitim ve öğretim dönemi başladı

Üsküdar'da sayıları binleri bulan ''Üstün Potansiyelli'' çocukları yetiştirmek amacıyla 2012 yılında faaliyete başlayan, Üsküdar Çocuk Üniversitesi'nde ikinci eğitim ve öğretim dönemi başladı.

Üsküdar Çocuk Üniversitesi'nde ikinci eğitim ve öğretim dönemi başladı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar'da sayıları binleri bulan ''Üstün Potansiyelli'' çocuklardaki yetenekleri keşfedip geliştirmek, onları yeteneklerine uygun eğitim desteği ile daha bilinçli, çevresiyle sağlıklı iletişim kurabilen, özgüveni yüksek, üretken bireyler haline getirmek amacıyla 2012 yılında faaliyete başlayan, Üsküdar Belediyesi ile İstanbul Medeniyet Üniversitesi ortaklığıyla ve Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün iştirakiyle gerçekleştirilen Üsküdar Çocuk Üniversitesi'nde ikinci eğitim ve öğretim dönemi başladı.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Üsküdar Çocuk Üniversitesi'nde ikinci eğitim ve öğretim dönemi başladı

Dönem açılış törenine Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Okur, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse ile Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Rıza Şenbabaoğlu katıldı.

Proje kapsamında Üsküdar'da ikamet eden veya eğitim gören 8-12 yaş aralığındaki üstün yetenekli çocuklar, yeteneklerine uygun alanlarda eğitim desteği alacak.

Çocukların, okul dışı serbest zamanlarında yaparak, yaşayarak ve eğlenerek; bilimsel ve eleştirel düşünme, sorgulama, sorun çözme gibi temel yaşam becerilerini kazanmalarının yanı sıra; erken yaşta yeteneklerini keşfetmeleri ve yeteneklerine uygun alanlarda eğitim desteği almaları hedeflendi.

Üsküdar Çocuk Üniversitesi'nde görev alan akademisyenler, eğitimciler ve psikologlar çocukların zihinsel gelişimlerini sağlıklı bir şekilde artırmaya yönelik eğitimler veriyor.

Üsküdar Çocuk Üniversitesi'nin eğitim süreci 4 kademeden oluşuyor:

Birinci Kademe eğitimlerde; üniversiteye yeni katılan öğrencilere ''Uyum ve Alıştırma'' programlarıyla ''üniversite'' ortamına alışmalarının yanı sıra eğlenceli yönüyle bilimler tanıtılırken aynı zamanda zihinsel yeteneklerini geliştirmeye yönelik eğitim destekleri veriliyor.

Birinci kademe eğitimleri; Fizik-Kimya-Biyoloji ve Deney Okulu, Elektrik-Elektronik ve Robot Teknolojileri Okulu, Zihin Haritaları Okulu (MIND-MAP), Dil-Edebiyat ve Deha Okulu ve Eğitici Drama ve Akıl Oyunları Okulu olmak üzere 5 farklı alanda eğitim desteği veriliyor.

İkinci Kademe eğitimlerinde; çocukların yeteneklerini tespit etmeye, meslekleri tanımaya; bilim, sanat, spor alanlarında verilen destek eğitimleriyle zihinsel ve bedensel yeteneklerinin geliştirilmesine yönelik eğitim destekleri veriliyor.

İkinci Kademe Eğitimleri; Hızlı Okuma ve Algılama Okulu, Dikkat ve Muhakeme Okulu, Akıl Oyunları Okulu, Hafıza Teknikleri Okulu, Life Kinetik Okulu, Hobi Okulu (Güzel Sanatlar Atölyeleri (Ebru, Tezhip, Kaligrafi) Spor Okulları (Eskrim, Okçuluk, Tenis ), Origami Atölyesi, Tamir ve İcat Atölyeleri ve Eğlenceli Bilim Yaz Okullarında veriliyor.

Üçüncü Kademe eğitimlerinde; öğrencilerin yeteneklerini geliştirmeye yönelik eğitim desteğinin verilmesi planlandı. Bu eğitimler, Üsküdar Belediyesi tarafından yaptırılmakta olan ve halen Ünalan'da inşaatı devam eden Bilim Merkezi'nde verilecek.

Dördüncü Kademe eğitimleri; İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nin Kampüs alanında İstanbul Medeniyet Üniversitesi Akademisyenlerinin rehberliğinde öğrencinin yeteneğine uygun ortak proje ve Ar-Ge çalışmalarıyla devam edecekleri ve lisansüstü eğitim desteği alacakları programlardan oluşuyor. Bu programlar, öğrencinin ilgi ve başarısına bağlı olarak üniversite dönemine kadar ''Meslek ve Eğitim Koçluğu'' şeklinde sürdürülecek.

Psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetleri; tüm eğitim kademelerinde ''okul, aile ve öğrenci'' koordinasyonuyla yürütülüyor.

Üsküdar Çocuk Üniversitesi'nden halen; birinci kademe eğitimlerinde 275, ikinci kademe eğitimlerinde ise 330 öğrenci olmak üzere toplam 605 öğrenci eğitim desteği alıyor. Üsküdar Çocuk Akademisinde ise bu sene birinci kademe eğitim başlarken eğitimden 320 öğrenci faydalanacak.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Eğitim

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir