Rektörler talep etti YÖK kaldırıyor

Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı ömür boyu öğrenciliği kaldırma hazırlığının, rektörlerin "afla dönen öğrenciler kaos yaratıyor" şikâyeti üzerine gündeme geldiği ortaya çıktı.

Rektörler talep etti YÖK kaldırıyor
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ömür boyu üniversitede kalmayı kaldıracak düzenlemeye ilişkin YÖK çalışma başlattı. Üniversite rektörlerinin, afla geri dönen öğrencilerin diğer öğrencilere kötü örnek olduğu, suça yönlendirdiği, motivasyonlarını bozduğu, üniversitelerde kaos ortamı oluştuğu, eğitim öğretimin yapılamaz hale geldiği yönündeki şikayetleri üzerine Başbakan Tayyip Erdoğan'ın YÖK'e talimat verdiği öğrenildi. YÖK, 2011 Şubat'ında, üniversite öğrencilerine af getirmiş ve atılmayı kaldırmıştı. Terör suçlarından hüküm giyenler dışında yükseköğretim kurumlarıyla ilişiği kesilenlere üniversiteye dönüş yolu açılmıştı. Yasal düzenlemeyle üniversiteden atılma da kaldırılmıştı. YÖK, öğrencilerin 2 ya da 3 kat katkı payı ödeyerek uzun yıllar öğrenci olmalarının yolunu açan yönetmelikler çıkarmıştı. 2011-2012 eğitim öğretim döneminde afla okula dönen 44 bin öğrencinin arasında başörtüsü ve düşünce suçu nedeniyle okuldan atılanlar olduğu gibi başarısızlık nedeniyle atılanlar da bulunuyor.

"Olaylarda En Öndeler"

Geçen 3 yarı yılda üniversitelerde eğitim öğretim ortamı kaosa sürüklenince rektörlerden, hükümete ve YÖK'e şu şikâyetler iletildi:

Üniversitede motivasyon yok oldu.

Nasıl olsa atılmayacağım rehaveti çöktü.

Öğrenciliği 'meslek' olarak seçenler, okulda öğrencileri suça sürüklüyor.

Öğrenci sayımızı bilmiyoruz

Kimin öğrenci kimin öğrenci olmadığını bilmiyoruz.

Öğrenciler ama ders seçmiyorlar.

Yaşları 30-40 aralığında kişilerle 20 yaşındaki gençler birarada.

Derslere girmiyorlar, zaman zaman okula gelerek öğrencileri organize ediyorlar.

Profesyonel bir işleri var, okulu gençleri örgütlemek için araç olarak kullanıyorlar.

Olaylar çıktığında ilk sırada yer alıyorlar.

İdeolojik çatışmalar ve şiddet olaylarını organize ediyorlar.

YÖK'te 6+1 Formülü

YÖK'ün çalışmasına göre, öğrencinin sınırsız hakkı olmayacak. YÖK, 4 yıllık lisans için 2 yıllık ekstra süre ve bütünleme sınavları öngören çalışmanın üzerinde duruluyor. Bazı YÖK yetkilileri ve rektörler, eski düzenlemeye dönülmesini istiyor. Buna göre 4 yıllık lisans bölümünden en fazla 7 yılda mezun olunacak ve bütünleme sınavlarına girilecek. Rektörlerden YÖK'e, erken mezun olana KPSS'de ekstra puan ya da okulu uzatana daha uzun süre askerlik şeklinde önerilerden sunuldu. Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer de okulda eğitim için sınırlamanın şart olduğunu belirterek, "Öğrencilik meslek olamaz" dedi.

Rektörler talep etti YÖK kaldırıyor

Çetinsaya: Çalışma var henüz karar yok


Sabah


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Eğitim

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir