Öğrenci affı konusunda umutlar suya düştü

Başbakan Erdoğan, "6-7 yılda okulunu bitirdin bitirdin yoksa sana güle güle" dedi.

Öğrenci affı konusunda umutlar suya düştü
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Çeşitli nedenlerle üniversitelerden ilişiği kesilen 200 öğrencinin gözü kulağı öğrenci affındaydı. Mağdur öğrenciler Meclis'ten gelecek müjdeli haberi beklerken Ak Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, twitter hesabından kendisine af konusunu soran bir öğrenciye, "Mesajınızı aldım. Meclis açılınca bu konuda bir çalışma yapalım. İnşallah sonuç hayırlı olur." diye yazmıştı. Işık'ın bu sözü de öğrencilerin umudunu artırmıştı. Ancak Başbakan Erdoğan'ın dün Edirne'de yaptığı konuşma ile umutlar suya düştü.

Erdoğan: "6-7 Yılda Bitirdin Bitirdin Yoksa Güle Güle"

Erdoğan, konuşması esnasında kalabalığın içinden bir öğrencinin af konusunu sorması üzerine şunları söyledi; "Ama bu aflarda yolsuzluklar var. Şu anda sınırsız af diye bir şey tanımıyoruz. Üniversitede sınırsız af diye bir şey yok. Bundan sonra buna müsaade etmeyeceğiz. Belli bir yılda üniversiteyi bitiren bitirecek. Sınırsız af verdiklerimiz üniversiteleri terör alanına çevirdiler. Üniversitelerde terör eylemlerine karışmış olanlar aflardan faydalanarak okullarımızı berbat duruma getirdi. Bundan sonra buna müsaade etmeyeceğiz. Şunu iyi bilmemiz lazım. Öğrenci terör alanına çeviren değildir. Öğrenci öğrenciliğini bilecek. Okuyacak okulunu bitirecek. Öğrenci okumayı değil, bir alanı proveke etmeyi düşünüyor. Artık diyor ki "ben nasıl olsa üniversite öğrencisiyim. Kardeşim 6 yılda bitireceksen bitir, 7-8-9 yıl sınırsız böyle bir şey olur mu? Onun için de artık hedef koyuyoruz. Hazırlığımızı yapıyoruz; 6-7 yıl bitirdin, bitirdin. Bitiremediğin takdirde artık güle güle."

Mevcut Sistemde Üniversiteden Atılma Yok

Hükümetin 2 yıl önce çıkardığı yasa ile, öğrencilerin eğitimde başarısız olmaları gerekçesiyle üniversiteyle ilişkilerinin kesilmesi uygulamasına son verilmişti. 2011 yılında çıkan yasa ile, terör suçlarından hüküm giyenler hariç, üniversite ile çeşitli sebeplerden ilişiği kesilen tüm öğrencilere af gelmişti. Yasal düzenleme ile, öğrencinin üniversiteden atılmasının önü de kesilmişti.

2007-2012 Arasında 327 Bin Öğrenci Kaydını Sildirdi

Üniversiteden ayrılan öğrencilere ilişkin son bilgileri, eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın soru önergesine verdiği yanıtla açıklamıştı.

YÖK tarafından hazırlanan ve Dinçer'in Nazlıaka ile paylaştığı bilgi notunda 2007-2012 yılları arasında üniversitelerden 327 bin 22 öğrencinin kaydını sildirdiğini, 77 bin 291 öğrencinin kaydını dondurduğunu vurgulanmıştı.

Aftan Yaklaşık 40 Bin Öğrenci Yararlandı

YÖK'ün bilgi notunda, 25 Şubat 2011'de çıkan öğrenci affından ise, 21 bin 365 lisans, 18 bin 579 yüksek lisans ve 3 bin 470 doktora öğrencisinin yararlandığı yer aldı.

Notta, öğrencilerinin ilişik kesilme gerekçeleri ise şöyle sıralandı;

* Maddi sebepler

* Disiplin

* Devamsızlık

* Öğrenim ücretini ödememe

* YÖK kararı

* Ulaşım


Ensonhaber


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Eğitim

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir