Üniversiteye geçişte yeni model

Üniversiteye giriş sisteminde yapılacak değişikliklerin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.

Üniversiteye geçişte yeni model
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın, önceki gün Bakanlar Kurulu'nun ardından dershanelerin kapatılmasıyla birlikte üniversiteye giriş sisteminin de 2 yıl içinde değiştirileceğini açıklaması, yeni sistemin nasıl olacağı sorusunu akıllara getirdi.

Ayşegül Kahvecioğlu'nun Milliyet'te yer alan haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı, TÜBİTAK, YÖK ve ÖSYM'nin birlikte yürüttüğü çalışmada, yeni SBS sistemine benzer bir modelin üzerinde durulduğu öğrenildi. Öğrencilerin lise dönemi boyunca girdiği bazı yazılıların, ortak ve merkezden yapılması ve öğrencilerin derslerin ağırlıklarına göre hesaplanacak puanları ile üniversitelere başvurabileceği yeni bir sistem planlanıyor.

Üniversite Seçecek

Edinilen bilgiye göre, henüz netlik kazanmayan sistemin ayrıntıları şöyle:

Lise öğrencilerinin 1., 2., 3. ve 4. sınıflarda girdikleri yazılılar, ortak ve merkezden yapılacak. Öğrencilerin sınavlardan aldıkları puanlar, derslerin ağırlıklarına göre hesaplanacak. Puanlar, öğrenciye matematik-fen (MF), Türkçe-matematik (TM), Türkçe-sosyal (TS) veya dil puan türlerinde bir ortalama sağlayacak.

Üniversite adayı, bu ortalamaya göre öğrenci kabul eden üniversitelere kayıt yaptırılabilecek. Bu kapsamda üniversiteler hangi puan türüne göre öğrenci alacağına kendisi karar verecek.

Üniversiteye girişte öğrencilerin lisedeki ders dışı beceri ve başarılarına da bakılacak. ÖSYM tarafından yapılacak sınavın açık uçlu sorulardan oluşması planlanıyor.


TimeTurk


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Eğitim

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir