Dünya Enerji Verimliliği ve İklim Sorunları Toplantısı Kadıköy'de Yapıldı

AB üyesi belediye başkalarından oluşan Covenant of Mayors'un, (Belediye Başkanları Sözleşmesi) kapsamında gerçekleştirilen "Sürdürülebilir Enerji Verimliliği Toplantısı ve Üst Düzey Belediye Başkanları Forumu", sözleşemeye İstanbul?dan tek üye olan Kadıköy'de gerçekleşti.

Dünya Enerji Verimliliği ve İklim Sorunları Toplantısı Kadıköy'de Yapıldı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Kadıköy Belediyesi, 5 bin 100 üyesi bulunan, iklim değişimleri ve enerji verimliliği konularında çalışmalar yapan Avrupa Birliği (AB) üyesi belediye başkanlarının kurduğu Covenant of Mayors'un, (Belediye Başkanları Sözleşmesi) Sürdürülebilir Enerji Verimliliği Toplantısı ve Üst Düzey Belediye Başkanları Forumu'na ev sahipliği yaptı. 2020 yılına kadar kendi bölgesinde atmosfere salınan karbondioksit emisyonunu azaltma koşuluyla sözleşmeye İstanbul'dan üye tek belediye olan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, dünyanın birçok yerinden gelen yerel yöneticilerle enerji verimliliği konusunda fikir alışverişinde bulundu.

"Çözümleri Birlikte Bulmak Zorundayız"

Kozyatağı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya evsahipliği yapan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk Gerard Magnin 'in moderatörlüğündeki toplantıda, Avrupa Komisyonu Komşuluk DirektörüMichael A.Köhler,Fas Sale Belediye Başkanı Nourdine Lazrek, Moldova Kişinev Belediye Başkanı Dorin Chirtoaca, Akdeniz için Birlik Enerji Genel Sekreter Yardımcısı Teresa Ribeiro ile birlikte değerlendirmelerde bulundu.

Enerji kullanımı sorununun ortak bir sorun olduğunu belirten Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, "Bizim atmamız gereken adımlar var. Eğer bunları yapabilirsek enerji bağımlılığımızı mümkün olduğunca azaltır ya da ortadan kaldırmamız mümkün. Bu konuda ne kadar hevesliyseniz, adımlar atıyorsanız o kadar ulusal bazda çözümler aramak zorundasınız. Sorunlarımız ortak ancak çözümleri birlikte birlikte bulmalıyız" dedi.

Kadıköy'de enerji verimliliğinde atılan adımların İstanbul için yetersiz kalacağını dile getiren Başkan Öztürk, "Atık ayrıştırmayı ilk yapan belediye biziz. O anlamda Kadıköy belediyesinin bu alanda birinci olması çık doğal. Ama bunun arkası gelecek. Bu sorunu tek bir ilçede çözmek İstanbul'da çözmek anlamına gelmez. Büyükşehir dahil hepimiz buna mutlaka şekilde üye olmalıyız" şeklinde konuştu.

"Türkiye Yenilenebilir Enerjiyi Kullanmak Zorunda"

Anlaşma gereği 2020 yoluna kadar gaz salınımını yüzde 20 oranında azaltacaklarını ifade eden Selami Öztürk, şunları söyledi;

"Kadıköy bakarsanız çevreye çok duyarlı bir yönetim tarzı sergiliyoruz. Uzun zamandan beri proje uyguluyoruz. 2010 yılından beri bu konudaki çabalarımız çok yoğunlaştı. Tabi bu yoğunlaştıkta dünyadaki çözümleri de incelemeye başlıyorsunuz. Dünyadaki çözümlere baktığınız zaman da burada bununla ilgili kurulan örgütlerle biraraya geliyorsunuz. Bu da belediye başkanlarının 2020 yoluna kadar kendi kentindeki gaz salınımını yüzde 20 oranında azaltılacağına dair bir taahhüt imzalanıyor. Biz de belediye başkanı olarak 2012 yılında üye olduk. Hedefimiz 2020 yılına kadar Kadıköy'deki gaz salınımını yüzde 20 oranında azaltmak."

Anlaşmaya Türkiye'den daha fazla katılım olacağını belirten Başkan Öztürk, "Türkiye'de 6 yer var ama inanıyorum ki bu sayı çok fazla olacak. Türkiye'nin yenilenebilir enerjiyi kullanmak gibi bir zorunluluğu var. Bu konuda hem hükümet hem belediyeler çok iyi hedefler koydu" diye konuştu.

Toplantı, aile fotoğrafı çekimiyle son buldu.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Bölge Haberleri

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir