İETT otobüslerine "Engelli Bilgilendirme Sistemi"

İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri'nin, Engelli Bilgilendirme Sistemi Projesi, İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen projeler listesine girdi.

İETT otobüslerine
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

İETT Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından oluşturulan, Engelli Bilgilendirme Sistemi Projesi  2012 yılında yapılan, Sosyal İçermeye Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı teklif çağrısı sonunda, başarılı projeler listesine girdi ve toplamda 644 bin 800 TL'lik bir hibe aldı.

Proje, İstanbul'da yaşayan görme engelli vatandaşlar için toplu ulaşımda gerekli düzenlemelerin yapılarak, engelli vatandaşların sosyal hayata katılımlarını artırmak ve dezavantajlı grupların yaşam fırsatlarından eşit ve tam olarak yararlanmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilecek. Araç içi yolcu bilgilendirme sistemini destekleyecek bu uygulama ile otobüs kullanan engelli vatandaşlar, araçların dışından yapılacak anonslar ile bilgilendirilecek. 

a

Görme engelliler için anons yapılacak

1 Eylül?de resmiyet kazanan proje bir yıl sürecek. Yılsonunda İETT filosunda yaklaşık 2 bin 700 otobüs dış ortama da anons yapar hale gelecek. Bu otobüsler durağa yanaştıklarında otobüsün künyesini ve gideceği yönü anons edecek. Böylece görme engelli vatandaşlar, yardım almaksızın bineceği otobüsü, durağa yanaşan diğer araçlardan ayırt edebilecek.

Bu uygulama okuma yazma bilmeyen vatandaşlar için de faydalı olacak. İETT, proje kapsamında yazılı metinleri ses dosyasına çeviren bir yazılım kullanacak. Bu yazılım İETT'nin İstanbul genelindeki 663 otobüs hattı için farklı farklı ses dosyaları üretilebilecek.


İstanbul Ajans


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir