Tüm illerde tek ulaşım kartı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, birçok ilde kullanılan fakat başka illerde geçerliliği olmayan şehir içi kartlar için yeni bir düzenleme başlatıyor.

Tüm illerde tek ulaşım kartı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Ulaştırma Bakanlığı, başka şehre gidildiğinde geçerliliği olmayan ödeme sistemlerinin tek kartta toplanabilmesi için çalışmalara başladı. Uygulamanın hayata geçirilmesiyle bütün şehirlerin ulaşımında aynı ödeme sistemi kullanılabilecek. Dolmuş ve minibüslerin de yeni sisteme dahil edilmesi hedefleniyor. Pilot uygulama, Ankara ile Eskişehir veya Konya'da gerçekleştirilecek.

Ulaştırma Bakanlığı, başka şehre gidildiğinde geçerliliği olmayan ödeme sistemlerinin tek kartta toplanabilmesi için çalışmalara başladı.

İstanbul'da yaşayıp İETT'den aldığı Akbil'le birçok ulaşım aracını kullanabilen vatandaşlar, başka bir ile gittiğinde Akbil benzeri geçiş sistemleriyle şehir içi seyahatlerini gerçekleştiremiyordu. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı sorunun tüm Türkiye genelinde çözümü için harekete geçti. Hazırlıklar Ulusal Akıllı Ulaşım Sistemleri Strateji Belgesi 2013-20123 ve Eylem Planı'na da yansıdı. Planda ''Bir başka hedefimiz ulaşımda e-ödeme sistemlerini yaygınlaştırmaktır. Ulusal tek ödeme sisteminin geliştirilmesi, mahsuplaşma merkezinin kurulması ve ilerleyen etaplarda banliyö, hafif raylı sistemler, vapur, dolmuş, minibüs gibi toplu taşıma araçlarının da AUS dahilinde teknoloji desteğiyle dönüştürülmesi şeklindeki eylemlerimiz bu hedefe ulaşmamızı sağlayacaktır'' ifadeleriyle konuya ilişkin hedefler anlatıldı.

Öte yandan Bakanlık yetkililerinden alınan bilgilere göre uygulama ilk olarak seçilmesi planlanan iki pilot ilde hayata geçirilecek. Sistemin hayata geçmesiyle birlikte bakanlığa bağlı demir yolları gibi bazı ulaşım kanallarında da ödeme yapılabilecek. Seçilen iki ilden birinin büyük ölçekli il statüsünde olması bekleniyor. Bu ilin yeni sistemin ihalesini yapan Ankara olması yüksek ihtimal içerisinde görülürken, İstanbul'un pilot il olmayacağı ifade ediliyor. Orta ölçekli illerin ise Ankara'yla gidiş-gelişleri yoğun olan Konya ve Eskişehir olması üzerinde duruluyor. İller arasında gidiş gelişlerde ulaşımı kolaylaştırması planlanan sistemin dünyada başta İngiltere olmak üzere bazı ülkelerde hâli hazırda kullanıldığı da biliniyor.


İstanbul Ajansı


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Türkiye

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir