Deniz Ülke Arıboğan, ''Fazilet''li Gençlerle Buluştu

Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Fazilet Eğitim Kurumlarında düzenlenen ''Değişen Türkiye Değişen Meslekler'' konulu konferansta öğrencilerle bir araya geldi.

Deniz Ülke Arıboğan, ''Fazilet''li Gençlerle Buluştu
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Fazilet Eğitim Kurumları bünyesinde bulunan Özel Bağlarbaşı Anadolu Lisesi ve İstanbul Fen Lisesi öğrencilerinin konuğu olan Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan ''Değişen Türkiye Değişen Meslekler'' konulu konferansta yaklaşık 1 buçuk saat ''Fazilet''li öğrencilere anlatım yaptı.

Fazilet Vakfı Eğitim Kurumları Altunizade yerleşkesinde düzenlenen programa Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, İlim ve Fazilet Vakfı Eğitim Kurumları Genel Müdürü Veli Şirin, Özel Üsküdar Bağlarbaşı Anadolu Lisesi ve Özel İstanbul Fen Lisesi Müdürü Hasan Ünaldı, Özel Üsküdar İlkOkulu ve Ortaokulu Müdürü Ahmet Meral katıldı.

Annem, ben ilkokulu bitirince kurban kesti

Bana özel hazırlanan videoda anlatılan gibi başarılı bir öğrenci değildim. Ablam ve ağabeyim daha başarılıydılar. Hatta annem, ben ilkokulu bitirdiğimde kurban kesti, çok şaşırdı. Ortaokul ve Liseyi bitirdiğimde ise ikna olmadı okulu aradı. Acaba karnede tahrifat yapmış olabilir miyim diye. Üniversite giriş sınavında ilk 100'e girdim kopya mı çektin diye sordu.

Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Fazilet Eğitim Kurumlarında düzenlenen ''Değişen Türkiye Değişen Meslekler'' konulu konferansta öğrencilerle bir araya geldi.

Kendimi anneme beğendirememiş bir çocuğum

Profesör olduğumda annem dedi ki, ''Bu Türk bilimi çöktü''. Daha sonra Dünya Bilimler Akademisi'ne kabul edildim. Annem dünya biliminin çöktüğüne kanaat getirdi. Rektör oldum. Annem ''kızım senin patronun laz falan mı'' dedi. Adam Giresunlu'ydu. Yani annemize bir şey beğendiremedik. Birkaç sene sonra arkadaşına ''onun böyle olacağı zaten belliydi'' dedi. Yani bütün ömrüm boyunca kendimi anneme beğendirememiş bir çocuğum. Çok başarılı bir ablam var. Abim de öyle şimdi yanımda çalışıyorlar.

Yaşımızın gerektirdiklerini yapmamız lazım

Hayatta başarının ne zaman geleceği pek bilinmiyor. İnsan hangi konumdaysa, kaç yaşındaysa onun gereklerini yerine getirmek zorunda. Çünkü biraz tembellik yaptığınız zaman başka bir noktada onu telafi etmeniz kolay olmayabiliyor. Sporla da ilgilenen biri olarak şu örneği verebilirim. Bir yarışta iyi bir başlangıç yaparsanız yarışın sonuna doğru yavaşlayıp yavaşlamamak sizin elinizde olabilir; fakat iyi bir başlangıç yapmazsanız çok iyi koşmanız gerekir, çok iyi bir strateji belirlemeniz gerekir. Ben çok iyi bir başlangıç yaptığımı düşünmüyorum ama, çok iyi sporcu olduğum için ve çok disiplinli olduğum için hayatımın her aşamasında çok standart bir ritim tutturdum. Hep koşmaya devam ettim, hiç arkama yaslanmadım. Henüz koşuyu bitirmedim. Babam 80 yaşında gazetede köşe yazarı hala. Vaktiyle biten, üzerinde değişiklik yapılamayacak olan kariyerler artık belirli ölçüde düzenlenebiliyor. Eğer kendinize doğru bir kariyer planı yapabiliyorsanız, inanılmaz süratle koşma imkanına sahip olabiliyorsunuz.

Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Fazilet Eğitim Kurumları öğrencileriyle bir araya geldi.

Kariyer planlaması yapmanız çok önemli

Belgesellerde aslanları görürüz. Aslan avlandığı yeri çok iyi tanır. Yani oradaki hayvan davranışlarını, geyiklerin, diğer otoburların nereye doğru koşacağını hepsiniz birden tanımlar ve ona göre pozisyon alır avlanırken onun için iyi avcılardır.

Zemini iyi tanıdığınız zaman için yer aldığınız dünyayı iyi tanıdığınız zaman önünüzde çok daha fazla imkan çok daha az riskli yollar olacağını söyleyebilirim.

Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Fazilet Eğitim Kurumları ''Değişen Türkiye Değişen Meslekler'' konulu konferans

Yeni bir dünyada yaşayacaksınız

Sizler yeni bir dünyada yaşayacaksınız. Yeni bir uygarlık modelinde yaşayacaksınız. Ben tarım uygarlığında doğdum. Şaka değil, Türkiye bundan yaklaşık 40 yıl önce bir tarım uygarlığıydı. Binlerce yıllık insanlık tarihi açısından bir adım daha ileri gidebilmiş değildi.

Bizler sizin yaşınızdayken ''Yerli Malı Haftası'' vardı. Benim için yerli malı haftasının güzel tek yönü vardı, derste öğretmenin gözünün içine baka baka yemek yiyorduk. Çocukken öyle algılıyordum. Bu çok önemli bir şeydi Türkiye yerli malı tüketmeye teşvik ediliyordu; ama Türkiye'nin ürettiği 3 şey vardı. Üzüm, incir, fındık. Ben büyüdüğümde ülkem artık sanayi uygarlığı haline gelmişti ve ben çocuklarımı sanayi uygarlığında doğurdum.

İlim ve Fazilet Vakfı

Şimdi ise sanayi sonrası uygarlık dönemindeyiz

Buna kimileri ''Dijital Uygarlık'' diyor, kimileri enformasyon toplumu diyor, kimileri postmodern uygarlık diyor.

Mesela tarım toplumunda içtiğimiz Allah'ın suyu sanayi toplumunda fabrikaya gider. Hijyenik hale getirilir. Kapaklanır, üzerine etiket yapıştırılır. Bu size süper marketlerden gelir. Bunun artık bir parasal karşılığı vardır. Çünkü bunun için emek veren işçiler vardır, fabrikalar vardır, bir sermaye konulmuştur. Artık su kamyonlarla evinize taşınır. Sanayi toplumunda hiç para karşılığı olmayan değeri 3 TL olur. Sanayi sonrası toplumda ise bu suya teknolojik işlemler uygulanır. İçine performans artırıcı koyarlar koştukça koşarsınız. Bir bilgi bombardımanı altında yaşıyorsunuz.

Fazilet Vakfı Eğitim Kurumları Altunizade yerleşkesinde düzenlenen programa Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, İlim ve Fazilet Vakfı Eğitim Kurumları Genel Müdürü Veli Şirin, Özel Üsküdar Bağlarbaşı Anadolu Lisesi ve Özel İstanbul Fen Lisesi Müdürü Hasan Ünaldı, Özel Üsküdar İlkOkulu ve Ortaokulu Müdürü Ahmet Meral katıldı.

Su artık toplumsal statü belirleyen bir araç

Bunun bir sonraki aşamasında da suyun üstüne Armani, Prada gibi etiketler koyarlar ve mesela bu suyu Eda Taşpınar'a verirler. Eda Taşpınar bir dergide poz verir ''Bu suyu içtim bacaklarım uzuyor'' der size ve siz öyle zannedersiniz. Su artık toplumsal statü belirleyen bir araç olmuştur. Zenginler bu suyu içer diğerleri o suyu içer. Sanayi sonrası toplum 3 liralık suya Eda Taşpınar içiyor diye, etiketi var diye 33 liraya alan enayi takımını üretmektedir. Yani insanı üretmekte. Sizin nasıl düşünmeniz gerektiğini size söylemektedirler. Bugün bir bilgi bombardımanın altında yaşıyorsunuz. Bütün dünyanın bilgisi sizin bilgisayarınıza, telefonlarınıza, ipad ınıza akıyor. 18. yy'da bir İngilizin bütün bir ömrü boyunca biriktirdği bilgi bugün New York Times'ın bir haftasonu ekindeki bilgiden daha azdır. Bu nedenle hayatımız yeni kelimeler, yeni bilgiler, yeni coğrafyalar üzerinden yeniden kurgulanıyor. Artık dünyada yaşamıyoruz. Bizler dünyayı yaşıyoruz. Size taşı bile satacaklar dedim, sattılar.

Su artık toplumsal statü belirleyen bir araç

Yakında hava satacaklar

Artık her şey satılabilir durumda. 1997 yılında öğrencilerime dedim ki bu sistem size birgün taş satacak. Bu sistem hiç ihtiyaç duymadığınız şeyleri ihtiyaç duyuracak ve size bu taşı satacak. Yıllar sonra bir öğrencimle karşılaştım çok başarılı bir iş kadını olmuş. Sohbet ederken ''Hocam sizi yakın zamanda çok andım. Bir alışveriş merkezinden burç taşı, uğurlu taş, manyetik taş ne varsa aldım dedi. Taş dükkanı var'' dedi. Yakında size hava da satacaklar.

Rize havası, New York havası. Angelina Jolie'nin tükürüğünü satacaklar. Brad Pitt üflemesi gibi acayip şeyler de satılabilir. Bunları yadırgamayın içine İstanbul havası konmuş konserve kutusu satılabiliyor. 15 TL bu kadar absürd değerlerin empoze edildiği bir ortamda siz de değer üretebilirsiniz.

Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Fazilet Eğitim Kurumları

Hayatın neresinde yer alacağınıza kendiniz karar vereceksiniz. Yalnız şunu söyleyebilirim.

Mutluluğu nerede hissediyorsanız orada başarılı olmuşsunuz demektir. Mutlu olmanızı ve başarılı olmanızı diliyorum.

Özel Üsküdar Bağlarbaşı Anadolu Lisesi ve Özel İstanbul Fen Lisesi Müdürü Hasan Ünaldı tarafından Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan'a çiçek takdim edildi.

Konferans öğrenciler tarafından sorulan sorular ve cevapların ardından sona erdi. Özel Üsküdar Bağlarbaşı Anadolu Lisesi ve Özel İstanbul Fen Lisesi Müdürü Hasan Ünaldı tarafından Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan'a çiçek takdim edildi. Konferansa katılımından dolayı kendisine teşekkür edilerek birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.

Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan'ın, Fazilet Eğitim Kurumlarındaki konferansının ardından birlikte hatıra fotoğrafı çekildi


Üsküdar 34 - Ziya Süzen


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Eğitim

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir