Telefon dolandırıcılarına dikkat!

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği, son dönemlerde artan telefondan dolandırıcılıklarına karşı vatandaşı uyardı.

Telefon dolandırıcılarına dikkat!
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Mağdur vatandaşlardan bazıları, telefonla kendilerini polis diye arayanların dolandırıcı olduğunu basın kuruluşlarında çıkan haberlerle fark etti. Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne müracaat eden vatandaşlar, kendilerinin de benzer yöntemle dolandırıldığı ihbarında bulundu.

Emniyet yetkilileri, hiç bir polis ya da savcının telefonla para istemeyeceğini belirterek büyük bir operasyonun içinde bugüne kadar hiç bir vatandaşın kullanılmadığını aktardı.

Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde telefon dolandırıcılarına karşı kurulan özel ekibin başında bulunan Başkomiser Yusuf Tüfenk, vatandaşları dolandırıcılıktan kurtaracak püf noktalarını anlattı.

Başkomiser Yusuf Tüfenk, ''Cep telefonunuzda eğer '155' numarasından arandığınız görünüyorsa dolandırıcılarla karşı karşıya olmanız kesin. Çünkü teknik olarak 155 telefonu sistemi sadece aramalara açık. Dış aramalara kapalı bir sistem. Dolayısıyla bu telefondan bir polis memurunun sizi araması imkansız'' dedi. Güvenlik güçlerinin bir kişiyi telefonla aradığında bunun sebebinin ancak ''Polis merkezine çağırmak'' olabileceğini söyleyen Yusuf Tüfenk, ''Polis bir kişiyi aradığında konuşma süresi 5 dakikayı geçmez. Saatlerce konuşması gerçek hayatta olan bir şey değil. Bunun için vatandaşlar böyle bir durumla karşılaştıklarında telefonu kapatıp. Söylenen polis birimini kendileri aramaları dolandırılmamalarını sağlayacak bir önlem olur'' dedi. Telefonda kendilerini polis olarak tanıtan kişilere itibar edilmemesini isteyen Yusuf Tüfenk, ''Böyle bir durumda yukarıda söylediklerimiz dikkate alınarak paniğe kapılmadan telefonu kapatıp bir polis merkezine gidip şikayetçi olunmalı'' dedi.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir