Mirzazâde Camii

Bu güzel cami Üsküdar'da Sultantepesi'nde, Kirişçi Sokağı'ndadır.

Mirzazâde Camii
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Bu güzel cami Üsküdar'da Sultantepesi'nde, Kirişçi Sokağı'ndadır. 460 kapı numarasını taşır. Avlu kapısının birisi Kirişçi Sokağı'na, birisi de Servilik Caddesi'ne açılır. Camiin avlusunda birisi 18, birisi sekiz tonluk iki su deposu vardır. Suyun fazlası tarlaya akıyordu. Mabedin son cemaat yeri ahşaptır. Sağındaki minaresi küpüne kadar taş, üstü tuğladır. Camiin kıble tarafına iki sıra halinde sekiz pencere açılır. Renkli alçı çerçeveleri çok muvaffak eserlerdir. Bunlardan ikisi tamamen yok olmuş, birisi tamire muhtaçtı. Bunlarda renkli lâleler ve vazolar canlandırılmıştır. Mabedin sağında ve solunda çıkıntı halinde birer kanat vardır. Bunlardan da üçer pencere açılır.

Mabedin mihrab içi, kıble tarafı duvarları kanatlara kadar çok kıymetli çinilerle kaplıdır. Mihraptaki çinilerden sadece yetmiş parça kalmış. On dördü mütarekenin kara günlerinde işgalçi askerler tarafından çalınmıştır. Tuğlalarda kiremit renkli güller yeşil yapraklar işlenmiştir. Zeminleri beyazdır. Çinileri devrinin en başarılı eserleridir. Mihrabın sağında güllerle çerçevelenmiş, hendesi şekillerle yapılmış ayrı desenler ve ayrı zeminli çiniler vardır. Çinilerde şu beş renk kullanılmıştır. Kiremit renk, yeşil, koyu yeşil, gri ve çivit renkler.


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Meraklısına Üsküdar Notları

En Çok Okunan Haberler

    +4
    °
    C
    +
    -1°
    Uskudar
    Pazartesi, 14
    Salı
    + +
    Çarşamba
    + +
    Perşembe
    + +
    Cuma
    + +
    Cumartesi
    +
    Pazar
    + +
    7 Günlük Hava Tahmini

    EN ÇOK OKUNANLAR

    Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
    Üsküdar Haritası

    GAZETELER

    Hürriyet Dünya
    Milat Sözcü
    Yeni Şafak Türkiye
    Takip Et :
    Üsküdar 34 Feedburner
    www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
    Destek ve Bilgi : [email protected]
    Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

    www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

    Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

    sanalbasin.com üyesidir