Trafik yapma, park et yoluna devam et

İSPARK'ın toplu taşıma istasyonlarının yakınlarına kurduğu park yerleri dolup taşıyor.

Trafik yapma, park et yoluna devam et
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

İSPARK'ın toplu taşıma istasyonlarının yakınlarına kurduğu park yerleri dolup taşıyor. Şirket, yoğun ilgi sebebiyle yeni alanlar oluşturmak için çalışıyor.

İSPARK, metro, metrobüs, vapur ve Marmaray'a kadar araçlarıyla gelip yola bu vasıtalarla devam etmek isteyen sürücüler için başlattığı 'Park Et, Devam Et' projesini aşırı ilgi sebebiyle hızlandırdı. İSPARK bugüne kadar kurduğu 34 adet park yeri ile 10 bin aracı yollardan çekip İstanbul trafiğini 100 kilometrelik araç konvoyundan kurtardı. Metrobüs durağına kadar gelen ancak aracını yer olmadığı için park edemeyen sürücüler mecburen ara sokaklara yönelirken, Boğaz Köprüsü civarına gelenler de yine yer bulamadığı için yola araçlarıyla devam etmek zorunda kalıyor. Aynı sıkıntı vapur ve metro duraklarında da yaşanıyor. Hal böyle olunca da İstanbul trafiği yine içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Kapasite problemini ortadan kaldırmayı hedefleyen İSPARK ise, müsait bulduğu yerlere araç parkları yapmaya çalışıyor. Hâtta Boğaz köprülerinin ayaklarına yakın yerler, viyadük altlarındaki bölümler, kavşaklar, kritik noktalara yakın araziler bile İSPARK'ın hedefinde bulunuyor. Yeni otoparkların yolda olduğunu belirten İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, ''Metro, Metrobüs, İDO, Tramvay ve diğer toplu taşıma araçlarına yakın yerlerde planlama çalışmaları devam ediyor. Çevik, önümüzdeki yıl yaklaşık 5 bin kapasiteli yeni otoparkların hizmete açılacağını söyledi.

Bisiklet için de yeni yerler geliyor

İSPARK olarak ABD, Avrupa ve Çin gibi kalabalık ülkelerde yaygın olarak tercih edilen bisiklet kullanımını İstanbul'da da teşvik etmeye çalıştıklarını söyleyen Mehmet Çevik, ''Bisikletin yaygınlaşması için park ünitelerine yenilerini eklemeye devam ediyoruz. Bu amaçla İSPARK, kent genelindeki 4 ana metro hattında 32 istasyona ücretsiz bisiklet park ünitesi kurdu. İSPARK, ''Bisikletini Park Et, Metro ile Yoluna Devam Et'' sloganıyla Kadıköy-Kartal, Bağcılar-Başakşehir, Zeytinburnu-Kabataş ve Hacıosman-Taksim metro hatlarında hizmete sunduğu ücretsiz park üniteleri ile bisiklet kültürünün yerleşmesine katkı sağlayacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak şehir genelinde uygun olan akslara bisiklet üniteleri kuruyoruz'' diye konuştu.

Arsa yoksa çok katlı sistem var

Büyük şehirlerde park yeri oluşturmada en büyük problem arsa yetersizliği. Pek çok Avrupa şehri ise bu sıkıntıyı tam otomatik çok katlı otoparklar kurarak çözüyor. 10 aracın park edebileceği küçük bir arsanın kapasitesini neredeyse 10'a katlayan sistemin bir diğer avantajı da, sürücülerin büyük otoparklarda aracını bulmaya çalışırken kaybettiği zamanın önüne geçmesi. Toplu taşıma istasyonlarının yakınlarına kurulan sistemde, araç asansörle üst katlara taşınarak park ediliyor.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

İstanbul

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir