Üsküdar'da anahtar teslimi Kasım'da

Üsküdarlılar Kasım ayında evlerine kavuşacak. Bakanlığın bu yılki hedefi 200 bin konut yıkmak.

Üsküdar'da anahtar teslimi Kasım'da
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen ve 5 Ekim'de aynı anda 35 ilde Başbakan Erdoğan'ın yaptığı patlatma ile başlayan kentsel dönüşüm çalışmalarında Üsküdar'da sona geliniyor. Üsküdarlılar Kasım ayında evlerine kavuşacak. Bakanlığın bu yılki hedefi 200 bin konut yıkmak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla, 17 bin 840 kişinin öldüğü, 285 bin konut ile 40 binden fazla iş yerinin hasara uğradığı Marmara Depremi'nin 14. yılında kentsel dönüşümün üçüncü büyük hamlesini başlattı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, Türkiye'de riskli bina tespiti yaptırmayan 4 tane il olduğunu söyleyerek, sene başında yıkılan evlerin anahtar teslimatının bu yıl sonunda yapılacağını, Üsküdar'da yıkılan evlerin tamamlandığını, Kasım ayında anahtar tesliminin yapılacağını açıkladı.

Üsküdar Kentsel Dönüşüm, Acıbadem Mahallesi Yerinde Dönüşüm

EVLERİN TEMELİ ATILIYOR

Kentsel dönüşümün 5 Ekim'de aynı anda 35 ilde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı patlatma ile başladığını hatırlatan Gürgen, 'O gün itibariyle mevzuatların hazırlanması, alanların tespit edilmesi, anlaşmalar gibi kısımlarla geçen süreyi ve yıkımları herkes gördü. Kısa süre sonra da temellerin atılmasını görülmesine başlanacak. Çok kısa zaman içerisinde Başbakanın 5 Ekim'de yıktığı bin 100 civarında konut ve işyeri vardı. Şimdi bu yıkılan evlerin planları çizildi. Projeleri de hazırlandı. Önümüzdeki ay burada temel atacağız. 2 yıl sonrada evi yıkılan vatandaş evlerine taşınacak' dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Üsküdar kentsel dönüşüm programında yerinde dönüşüm projesini açıkladı

Bu seneki hedeflerinin 200 bin birim konutu yıkmak olduğunu vurgulayan Gürgen, 'Önümüzdeki yıl sonuna kadar 400 bin konut yıkımı başlatmış olacağız. En son 17 Ağustos'la yapılan tören öncesinde yıkımı başlatılan bağımsız birim sayısı 55 bin. 17 Ağustos'ta başlattığımız yıkımlarla şuan itibariyle 170 bin civarına geldik. Sene sonu hedeflerimize ulaşmaya doğru ilerliyoruz' diye konuştu.


Haber 5


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Emlak ve İmar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir